2008. október 18., szombat

Ificsapat, felzárkóztatás

Némiképp elhanyagoltam az utánpótlás-csapatot, pedig egészen kiválóan teljesítenek a bajnokságban.

Ott hagytuk abba, hogy nem sikerült nyerni a Liverpool otthonában, következett egy hétre rá a Stoke City.

Newcastle - Stoke City 1-1 (szeptember 20.)

Visszaesett formában játszottak a fiúk, nem bírtak a Stoke City csapatával, egészen a 80. percig 0-0-ra álltak a felek. Nathaniel Wedderburn azonban a 81. percben vezetést szerzett a vendégeknek.

Érkezett viszont Michael McCrudden és a hosszabbítás perceiben megszerezte idei harmadik gólját, egy pontot megmentve. Sajnos ismét elvesztettünk egy kapust, Jak Alnwickot a hajrában hordágyon vitték le, nem tudni milyen sérülése van.

Newcastle: Jak Alnwick, James Tavernier, Paul Dummett, James Taylor, Jeff Henderson, Brad Inman, Conor Newton, Greg McDermott, Phil Airey, Sami Ameobi, Dan Williams (Michael McCrudden 55.).
Nem használt cserék: Kieran Wrightson, Stewart Bath, Patrick McLaughlin.

Newcastle - Derby County 1-3 (szeptember 27.)

Utolsó két meccsen tehát győzelem nélkül várták a srácok a Derby korosztályos csapatát és nem sikerült kilábalni a hullámvölgyből.

Dan Neary góljával vezettünk negyedóra elteltével, három perccel később Mendy Arnaud máris egyenlített, a szünetre egállal vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szünetben beállt Phil Airey ziccert hibázott és ez megbosszulta magát, amikor Arnaud lövése megpattant Greg McDermotton (nem tudom rokona-e Terry Macnek) megszerezte második gólját, három percre rá pedig Henrick Ojamaa végleg eldöntötte a pontok sorsát.

Newcastle: Max Johnson, James Tavernier, Paul Dummett, Stewart Bath (Brad Inman 45.), Jeff Henderson, Stephen Folan, Michael McCrudden, Kieran Wrightson (Phil Airey 45.), Sami Ameobi, Dan Neary (Greg McDermott 57.), Paul McLaughlin.
Nem használt cserék: Conor Newton, Dan Williams.

Leeds United - Newcastle 2-3 (október 4.)

Felnőtt sérültjeink lassan kezdtek visszaszállingózni, így a fiataloknak újra lehetősége volt játszani az ifimeccseken.

A nyár egyik legjobb igazolása, Nile Ranger kettővel vette ki a részét a termésből, a volt Southampton-játékos révén már a harmadik percben nálunk volt az előny.

Fél óra elteltével az Ameobi-família újabb tagja, Sami volt az előkészítő és Ranger megszerezte második találatát is. Ír utánpótlás-válogatottunk, Michael McCrudden sem akart lemaradni és tíz perccel a szünet előtt ő is beköszönt.

A második félidőben a hazaiak negyedóra egy büntetővel és egy fejessel feljöttek egy gólra és a hosszabbítás perceiben csak Stephen Folan mentésének köszönhettük a három pontot.

Newcastle: Max Johnson, Conor Newton, Shane Ferguson, Greg McDermott, Callum Morris, James Tavernier, Jonny Godsmark, Brad Inman, Nile Ranger, Sami Ameobi (Dan Airey 60., [Stephen Folan 90.]), Michael McCrudden.
Subs n/u: Leadbitter, McLaughlin.

Ezzel el is érkeztünk a mai naphoz.

Newcastle - Barnsley 3-1 (október 18.)

A felnőtt csapat edzőközpontjában megrendezett mérkőzésen Joe Kinnearral a lelátón Nile Ranger második ifimeccsén megszerezte 3., 4. és 5. gólját. A fiatal csatár a tartalékoknál már 8 alkalommal szerepelt, ott eddig háromszor volt eredményes.

A korábban a Southamptonnál nevelkedő játékos fél óra elteltével előbb lövésből talált be, pár perccel később a saját maga által kiharcolt büntetőt váltotta gólra.

A srácok szekérnyi helyzetet puskáztak el, így egészen a 71. percig kellett várni az újabb gólra, Phil Airey beadását értékesítette Ranger a rövid saroknál.

Bár Rangernek komoly esélye volt egy negyedik találatra is, végül a Barnsley szerezte az újabb gólt, 8 perccel a lefújás előtt Scargill lőtte a becsületgólt.

Csereként bemutatkozott a csapatban nyáron igazolt 15 éves csatárunk, Aaron Spear.

Newcastle: Andreas Arestidou, James Tavernier (Phil Airey 69.), Darren Lough (Stephen Folan 74.), Brad Inman, Callum Morris, Jeff Henderson, Conor Newton, Greg McDermott, Nile Ranger, Sami Ameobi, Michael McCrudden (Aaron Spear 73).
Nem használt cserék: Daniel Leadbitter, Dan Williams.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése