2008. október 25., szombat

Előzetes: Sunderland - Newcastle

Elérkeztünk a szezon második legfontosabb mérkőzéséhez, ma délután 140. alkalommal csapnak össze Észak-Kelet büszkeségei és szégyenei.

Idegenbeli dominanciákra csak egy mondat állja meg a helyét: we own them. Olyan szinten uraljuk a párharcot, ami még a legelvakultabb mackemből is tiszteletet facsarna ki - ha tudnának olvasni és képesek lennének felfogni, hogy 28 és fél éve nem nyerték meg a náluk rendezett derbit.

Oké, ez a fél emberöltő valóban csak 12 mérkőzést foglal magába, de attól még sokkal jobb leírni a nagyobb adatot, ennyit bocsássatok meg nekem. A nufc.com-os fiúk rámutattak arra, hogy az emlegetett '80-as vereséget megelőzően hat alkalommal is döntetlent játszottunk a Roker Parkban, tehát ha nagyon faja statisztikát akarunk: az utóbbi 41 évben mindössze egyszer vesztettünk derbit a Sötétség Birodalmában.

Nagyjából ennyi elég is a történelem leckéből, a ma találkozó csapatok - különösen a Sunderland - nyáron olyan változásokon esett át, hogy kicsit értelmetlennek tartom azt vizsgálgatni, hogy vajh kinél van az előny elmúlt pár ütközetet nézve.

Roy Keane majdnem annyi pénzt költött júliusban és augusztusban, amit mi két szezon alatt. Nem elég, hogy tavaly egy közepes kapust igazolt 9 millióért, idén megvette a fél Tottenhamet (Malbranque, Tainio, Chimbonda), a védelméről híres (irónia!!!) West Hamből elhozta a két Ferdinand közül azt, amelyik nem világklasszis, 10 misiért.

Ekkor Keane végignézett csapatán, látta, hogy jó irányba halad, de még nem volt elég s*ggfej a fiúk között, nosza megszerezte hát Dioufot, ez is le van tudva.

Hogy lássátok nem csak szidni tudom Royt, Cissé leigazolása, ráadásul kölcsönbe, tehát csak a fizetését kell állniuk, fantasztikus üzlet volt. A francia egyelőre csak egyszer volt kezdő, mégis van már két gólja, köztük egy győztes találat a White Hart Lane-en.

A hazaiaknál két ember játéka kérdéses, de Kenwyne Jones és Nyron Nosworthy is Keane rendelkezésére áll majd.

Mi szokás szerint vezetjük a sérülttáblázatot, Owen, Viduka, Smith és Nacho nem játszik. Érdekes, hogy a physioroom.com-on Buttnak egy bokasérülést írnak, amiről semmit nem hallottunk egész héten. Butt szerintem játszani fog.

Úgy érzem felesleges most taktikáról és hasonló dolgokról beszélni, amelyik csapat jobban küzd a győzelemért, az meg is fogja szerezni. Egyik csapat védelme sem képes nagyon komoly ellenállásra, ha valaki visszaáll és ráül az egy pontra, mind a hármat el fogja veszíteni.

Egyáltalán nem érdekel milyen játékkal, de elvárom a győzelmet, tartom magam a hétfő esti tipphez, 2-1-re behúzzuk a meccset, Martins és Colo hozza majd a gólokat, Barton csereként be fog állni és tartani fogja magát és normálisan fog viselkedni.

Ha jól értesültem az Eurosport 2 is csak csúsztatva adja le a meccset, úgyhogy amint alkalmas, nézzetek szét itt. Ha találok rendes beszúrható streamet, akkor az a mérkőzés előtt 5-10 perccel meg fog itt jelenni.

Jó szurkolást és howay the Toon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése