2008. október 4., szombat

Előzetes: Everton - Newcastle

Talán már Joe Kinnear első mérkőzésén sikerül kilábalni a trutymóból. Az ellenfél éppen megfelelő formában, Joe honeymoon-periodja holnap elkezdődhet.

A Toffees szenved. Moyes szerződése már hónapok óta téma, a héten a Liege kiverte őket az UEFA-Kupából - egy bizonyos Oguchi Onyewuval a csapatban -, a bajnokságban pedig szenvednek: hazai pályán a mérlegük három meccsen három zakó.

Cahill múlt heti pirosát helyben hagyta a szövetség, a kenguru nem játszhat, ami még egy kicsit tolhatja a szekerünket.

Kinnear is úgy tűnik el fogja követni ugyanazt a hibát, amibe beleesett Sir Bobby, Souness, Roeder, Allardyce és Keegan: esélyt adnak Ameobinak. Már akkor gyanakvó voltam, amikor a pénteki edzésekről készült képeken Ameobi ugyanabban a csapatban volt, mint Owen, Taylor, Zoggy, Guthrie ... Aztán ma kifejtette, hogy mivel Ameobi rendelkezik a legtöbb góllal a klub színeiben a keret tagjai közül, ezért jó játékosnak kell lennie.

Joe másik indoka erre a szentségtelenségre, hogy Xisco formája nem elég jó ... tán Sholáé az, könyörgöm?! Szóval Owen partnere Shola lesz, de van szerencsére jó hír is.

Guthrie újra játszhat, Enrique is visszatér, úgyhogy már csak a védelem jobb oldalán nem lesz normális emberünk - Beye, ahogy várni lehetett nem utazott el Liverpoolba.

Nem nagyon tudom mit is szeretnék ettől a meccstől. Leginkább azt hiszem, hogy egy hajtós csapatot, a kis ördög egyre csak azt hajtja, hogy pont kell mindenképpen, különben minek hozták Kinneart. Azt hiszem mindkettőnek örülnénk, utóbbi jönne csak igazán jól, de ha csak egy - a régi Wimbledonra hajazó - mentalitású csapatot látok majd holnap délután, akkor sem leszek csalódott. Most még fontosabb a mutatott játék, mint az eredmények, úgyhogy legyen ez az első.

Holnap remélem mindenki ott fog görnyedni a TV vagy a monitor előtt, bíztassuk a srácokat.

Howay the Toon!

1 megjegyzés:

  1. Ameobi tényleg gyalázatos volt eddig idén... Kár, hogy nem sikerült elpasszolni az Ipswichnek...

    VálaszTörlés