2008. október 20., hétfő

Előzetes: Newcastle - Man City

Keservesen nehéz 15 napon vagyunk túl, éppen akkor vették el tőlünk a kedvenc játékunkat, mire éppen sikerült megjavítani. Este kilenctől viszont pár hónapig teljesen a miénk lesz.

Az Everton-meccs után ismét kedvem volt meccset nézni, a második félidő reményt adott, hogy hamarabb leszünk ismét középcsapat, mint sokan vártuk.

Sajnos a mögöttünk hagyott két hét nem telt a legnagyobb rendben, múlt héten Owen megsérült az edzésen, jó ha a szombati derbire játékra kész lesz.

Jonas és Oba már szerencsére edzenek, de előbbi biztos nem lesz a pályán. Martins csak pár napja edz és bár szűkében vagyunk a csatároknak, meglepne ha beáldozná Kinnear.

Beye újra játszhat, így Taylor valószínűleg visszamegy középre. Kár, mert a jobb oldalon sokkal több hasznát vettük. Enrique szintén edzésben van, de állapotáról nincs hír, valószínűbb, hogy Bassongot láthatjuk majd a védelem bal oldalán.

Csatárposzton vagyunk igazán gondban (szokás szerint), Xisco, Shola és Duff szerepeltetése az opciók. Kinnear korábban említette, hogy Xisconak még sokat kell tanulnia a játékról, elképzelhető, hogy Ameobi ott lesz a kezdőben és Duffal párban lesznek majd csatárok.

Szerény meglátásom szerint Shola csak cserének jó, utolsó 20-30 percre éri meg maximum behozni, Xisco sokkal életképesebb játékos.

Újgazdag vendégeinknél sincs rózsás helyzet, Petrov és Robinho is megsérült a válogatott meccseken - utóbbi játéka ennek ellenére több, mint valószínű.

Zabaleta eltiltását kezdi meg és Benjani még csak most kezdett el edzeni. A nagy felvásárlás óta a City - bár nem tekinthető annak - olyan, mint egy összevásárolt csapat: jól meccselnek a nagyokkal (Chelsea és Liverpool), szenzációsan játszanak saját szintjükön lévő csapatok ellen (Pompey), majd elbuknak idegenben egy gyengébb társaság ellen (Wigan).

Nem tudni melyik arcukat mutatják ma este, a nem válogatott játékosok biztosan várták már a meccset, akik viszont körbeutazták a fél világot, valószínűleg a hátuk közepére kívánnak egy hétfő esti meccset a hidegben. Aztán lehet, hogy nem, ki tudja.

Rengeteg fineszes játékosa van a Citynek, bármelyikükben benne van a gól, nehezen tudom elképzelni, hogy gól nélkül lehozzuk a meccset, augusztus 14-e óta mindig lőttek gólt.

Harcosságot, akaratot várok, megalkuvást nem tűrő hozzáállást, ezek hozzák majd meg a közönség hangját, rájuk is szükség van, ha pontot akarunk szerezni, mert nem mi vagyunk a favoritok.

Tippem egy szoros, 2-2-es döntetlen, Guthrie és Duff lesz a két gólszerzőnk.

Ha találok jó streamet, beillesztem majd a poszt végére, biztosan sokan vannak hozzám hasonlóan juró2 nélkül.

Szerk.: ez nem tartott sokáig, justin.tv-set nem tudok beszúrni, de a myp2p-s oldalon találtok párat.

Visszajött a srác fasza streame.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése