2009. augusztus 3., hétfő

Nem meggyőző főpróba - Dundee-Newcastle 1-1

Tegnap délután lejátszottuk a főpróbát jelentő mérkőzést. Néhány játékos akarta, néhányan nem, végül nem is jött össze a győzelem, így három megnyert találkozót, három nyeretlen követett a felkészülés hajrájában.

Hughton kihagyta Fabricio Coloccinit a keretből, így Steven Taylor partnere Kádár Tamás volt a védelem közepén, mellettük Jose Enrique és Ryan Taylor kezdett, aki a múlt héten elmondta, hogy szeretne megállapodni a védelem jobb oldalán, nem szeretne többé más posztokon szerepelni, ha nem muszáj. Habib Beye valószínű távozásával erre jó esélye van.

Hughton Sebastian Bassong hiányzását azzal magyarázta, hogy eltiltása miatt nem játszhat szombaton. Gyenge indok, teszem hozzá.

Meglehetősen eseménytelen, unalmas és gyenge volt az első félidő legnagyobb része, a szünet előtt 5 perccel jött az első lehetőségünk, Andy Carroll Damien Duff beadását fejelte kapu felé, a hazai kapus, Stevie Banks könnyedén szögletre mentett.

A szünet után javult az iram és a színvonal és nagyjából egy óra elteltével megszereztük a vezetést: Duff beadásánál a kapus és egyik védője, Dods is hibázott, Carroll lecsapott a labdára és kapuba gurított.

Pár percre rá a hazaiak kaptak egy ajándék tizenegyest, Kevin Nolan kezezése miatt mutatott a büntetőpontra Chris Boyle játékvezető. Steve Harper kitalálta a sarkot és kivédte Danny Swanson tizenegyesét.

A 70. percben Barton iramodott meg, lövését Banks hárította, de Carroll elé került a kipattanó, aki nem találta el a kaput. Megélénkült az ünneplő (100 éves a Dundee) hazai közönség és a 84. percben újabb büntetőhöz jutottak, ezúttal Ryan Taylor mezhúzását látta túl súlyosnak a bíró. David Goodwillie nem hibázott, Harpernek esélyt sem adva kiegyenlített.

Megnőtt a feszültség a pályán, kisebb csetepaté is kialakult, aminek folyományaként a bíró szólt a United kispadnak, hogy nem akar kiállítani senkit, úgyhogy cseréljék le Duffot. Helyette Geremi érkezett az utolsó percekre.

A hajrában Kevin Nolan vette célba a hazai kaput, ám Banks a mérkőzés védését produkálva hárított.

A mai Chronicle szerint majdnem kisebb balhé lett az utazással kapcsolatban. A klub busszal akart utazni, ami nagyjából 5 órát vett volna igénybe. A játékosok annyira felmérgesedtek, hogy elkezdtek összeszedni a pénzt egy magánrepülőre (nagyjából 8 000 fontot). Ashley végül állta a repülést, de ezzel valószínűleg tovább romlott a viszony a játékosok és a vezetés között.

Sérülés miatt Danny Guthrie sem játszott, egyelőre nincs információm, hogy vele mi a baj.

Newcastle: Harper, R.Taylor, Enrique, Nolan, Kádár, S.Taylor, Gutierrez, Smith, Barton (LuaLua 75.), Carroll, Duff (Geremi 88.)
Nem használt cserék: Tozer, Krul, Donaldson, Vuckic

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése