2009. augusztus 9., vasárnap

CCC-körkép, 1. forduló

Ebben a rovatban fordulóról-fordulóra megpróbálom röviden áttekinteni, hogy mi történt a bajnokság elmúlt körében.

Middlesbrough - Sheffield United 0-0
A meccs egyetlen erénye az volt, hogy küzdöttek a fiúk, ezt leszámítva meglehetősen gyenge színvonalú 90 percet láthattak a nézők. Bár egyenként jobb emberekből állt, súlytalan volt a Boro, a Sheffield pedig keményen és durván igyekezett mindent megakadályozni. Bántam, hogy rászántam két órát.

Cardiff - Scunthorpe 4-0
Bombaerősen kezdett bajnokság egyik esélyese a stadionavatón, a teltház is valószínűleg csak a csekély vendégtábor miatt maradt el. Michael Chopra duplájával volt a meccs embere, csatártársa Jay Bothroyd és Peter Whittingham alakították ki a 4-0-s végeredményt. Az új stadionban szeptember 13-án tesszük tiszteletünket.

Crystal Palace - Plymouth 1-1
A bajnokság második gólját lőve szerzett vezetést Tímár Krisztián már az 5. percben a vendégeknek. Még rosszabbul folytatódott a Palace számára a mérkőzés, amikor Stern Johnt fél óra elteltével le kellett cserélni. A trinidadi csatárnak könyöksérülése van. A helyére beállt Alan Leenek köszönhetően lett végül döntetlen a találkozó, amikor a 63. percben egy beadást a kapuba bólintott. A hajrában mindkét csapat kitámadott, de újabb gól már nem született. A Palace némiképp pechesnek érezheti magát, hiszen szinte végig domináltak, számtalan helyzetet kidolgoztak, de csak egy pontot tudtak otthon tartani.

Derby - Peterborough 2-1
Meglehetősen jól helyt állt az újonc Peterborough a Pride Parkban. Sir Alex fiának csapata, akik történelmet írhatnak ha sorozatban harmadik évben is osztályt váltanak, bátran kezdtek, de a védelmük az öltözőben maradt és a negyedik percben Miles Addison góljával megszerezték a vezetést a Kosok. Ezután a hazaiak átvették az irányítást, de ötlettelen játékuk miatt se komoly helyzet, se újabb gól nem érkezett a szünetig. A második félidő elején cserékkel belenyúlt a meccsbe Darren Ferguson és közel állt csapata az egyenlítéshez, ám a tavaly több, mint 100 gólt termelő alakulat rendre bizonytalan volt a döntő helyzetekben. Végül a hazai kapus "sietett" a segítségükre, amikor feleslegesen összehozott egy tizenegyest, amelyet George Boyd értékesített a 84. percben. Három perccel később még egyet fordult a történet, egy szöglet utáni kavarodás után Gary Teale szerezte meg a győztes gólt.

Leicester - Swansea 2-1
Mark Gower szögletéből némileg a játék képével ellentétesen a vendégek szereztek vezetést a 17. percben, amikor a hazaiak egyedül hagyták Ashley Williamset az ötösön. A félidő derekán a vendégek motorját, Joe Allent sérülés miatt le kellett cserélni, de a Rókák továbbra sem álltak közel az egyenlítéshez. A szünetben a hazai mester, Nigel Pearson azonban jól cserélt, behozta Dany N'Guessant és Martyn Waghornt és a nyomás már az 50. percben büntetőt eredményezett. Steve Howard mellélőtte a tizenegyest, de már érezhető fölényben voltak a hazaiak és nagyjából 20 perccel a vége előtt megfordították a meccset. Előbb egy bal oldali támadás végén Waghorn egyenlített, majd három perccel később egy szögletből N'Gueassan góljával átvették a vezetést. Ezt követően zsákszámra dolgozták ki és puskázták el a helyzeteket, és az utolsó percben majdnem megbüntette őket Jordi Lopez.

Preston - Bristol City 2-2
Izgalmas, de gólnélküli első félidőt láthattak a Deepdale nézői, majd a szünet után a gólok is jöttek. Tizenegyesből a vendégek szereztek vezetést, majd David Clarkson góljával már 2-0-ra állt a City. Már-már úgy tűnt három ponttal mehetnek haza, amikor tíz perccel a vége előtt Jon Parkin szépített, egyből megélénkült a mérkőzés. A Preston végül a 95. percben kezezés miatt büntetőt kapott és Callum Davidson góljának köszönhetően nem maradtak pont nélkül a hazaiak.

QPR - Blackpool 1-1
Teljesen a játék képével ellentétesen szereztek vezetést a vendégek Ben Burgess góljával. A Rangers - a másodosztály legpénzesebb klubja - mindenképpen szeretne idén feljutni, így McMahon minden gólra esélyes cseréjét, többek között Buzsáky Ákost is bevetette, de az egyenlítő gól mindvégig jó ismerősünk, Peter Ramage lábában volt, aki a 86. percben megszerezte karrierje első felnőtt gólját.

Reading - Nottingham 0-0
Jövő heti vendégünk folytatta meglehetősen csapnivaló hazai formáját (január óta nem nyertek otthon) az újonc Forest ellen is. A meccs helyzetének elpuskázása Jimmy Kebe nevéhez fűződik, a Reading pedig az utolsó 8 percben emberelőnyből is képtelen volt betalálni.

Sheffield Wednesday - Barnsley 2-2
Hiába kezdett remekül és vezetett két góllal a szünetben a Wednesday, a vendégek fiatalja Jacob Butterfield, valamint Jon Macken találataival pontot mentett a Barnsley a Dél-Yorkshire-i derbin.

Watford - Doncaster 1-1
Nem indult túl meggyőzően a Darazsak szezonja, alig volt helyzetük, igaz rögtön az elsőt kihasználták Danny Graham révén, de 10 perccel később már egyenlített is a Rovers és a szünet előtt kis híján a vezetést is megszerezték. A második félidőben bár mindkét csapat odajutott a kapuk elé, a befejezések általában a kaput sem találták el.

Coventry - Ipswich 2-1
Clinton Morrison korán bekezdett, igaz a vendég kapus is kellett ehhez, aki a 10. percben feleslegesen kijött egy hosszú indításnál, Morrison pedig a tizenhatos csücskéről tökéletesen ívelt a kapu bal felső sarkába. Negyedórával később újra hibázott az Ipswich, Morrison újra büntetett és úgy tűnt ezzel el is dőlt a találkozó, ám a 28. percben Jon Walters lépett ki és magabiztosan kilőtte a jobb alsó sarkot. Többször is csak hajszálak választották el az egyenlítéstől Keane csapatát - Priskin Tamás is majdnem betalált -, mint ahogy a Coventry is eldönthette volna a mérkőzést a hajrához közeledve. Végül némileg igazságtalanul, maradt a hazai győzelem, bár a vendégek a védekezésük miatt magukat is okolhatják a vereség miatt.

4 megjegyzés:

  1. Marci, nem tudod, torrenten szoktak fenn lenni valamiféle championshipes összefoglalók? Vagy valami youtubeféleségen?

    VálaszTörlés
  2. konkrétan csak a mi meccsünk érdekelne

    VálaszTörlés
  3. Idéntől kezdve a MoTD után szombatonként van a BBC-n Football League Show. Igaz 700 mega és abból gondolom 4-5 percnél több nincs a mi meccsünkről, de ez sztem minden héten fenn lesz a mininován.
    mostani epizód: http://www.mininova.org/tor/2834067

    VálaszTörlés
  4. Köszi, de ez elég ijesztő, még 3-ad és 4-ed osztály is van benne...

    VálaszTörlés