2009. augusztus 10., hétfő

Bíztató kezdés - West Brom-Newcastle 1-1

Tekintve a felkészülésünk hajráját, az ellenfél erejét és a némileg peches bekapott gólt, egészen bíztató helytállást mutatott a csapat szombaton kora este Birminghamben.

Pozitívum, hogy két csatárral álltunk fel, középpályán már-már Milanra emlékeztető gyémánt alakzat volt: hátul Smith, elől Nolan, két oldalt Duff és Gutierrez. Azt továbbra sem értem, hogy miért játszik a bal lábas a jobb oldalon és fordítva, de most ez legyen a legnagyobb gond.

Kádár Tomi most még nem kapott helyet a kezdőben, de Sideshow Bob teljesítménye alapján bármikor ott találhatja magát Kádár a kezdőben.

[caption id="" align="aligncenter" width="279" caption="Argentín belső védőnk nem kezdte jól a szezont."]Argentín belső védőnk nem kezdte jól a szezont.[/caption]

Az első félidő izgalmas, mozgalmas volt, véleményem szerint mi irányítottunk, de sok helyzet nem nagyon volt. Leginkább TóCsa gondolatai bosszanthatták az egyszeri drukkert (Shearer bármikor leülhetne, csak kéreti magát; Jose Enrique igazából Xisco hogy csak a legjobbakat említsem).

Ahogy már írtam, némileg meglepő volt a West Brom vezetőgólja. Igazán hibáztatni senkit nem lehet, kollektív töketlenség miatt kaptuk a gólt, bár a visszajátszáson Coloccini földbe dermedt lábai picit kinyitották a bicskát a zsebemben. Úgy az egész mérkőzésen nem tetszett sem ő, sem Gutierrez hozzáállása. Akár amiatt volt ez, hogy nem ismerik a másodosztály hangulatát, akár amiatt mert menni akarnak, ilyen attitűddel nem lehet sokáig helyük a kezdőben.

Egyik szemem sír Steve Harper miatt, aki talán most először védhetett volna végig egy egész szezont, helyette agyrázkódása van és ki tudja meddig nem játszhat. A kapuskodáshoz nem csak viszonylagos egészség, hanem önbizalom is kell, egy ilyen ütés után nem lepne meg, ha ez 1-2 hónapig hiányozna Harperből.

A másik szemem nevet, Tim Krul második felnőtt mérkőzése felért az elsővel. Fiatal, magas, atletikus, jók a reflexei, Roberto Di Matteo a meccs után némileg gúnyosan meg is jegyezte, hogy nem érti mit keres a srác a kispadon. Teljesen igaza van, a szívem szakad meg Harperért, de kettejük közül a fiatal srácnak van helye a kezdőben. Volt bennem némi félelem a nyáron, hogy valaki elviszi, ő pedig kapva kap az alkalmon. Ha stabil kezdő lenne, nem hiszem, hogy megfordulna a fejében a távozás.

A szünet után nem csak Chris Huhgton, én is elégedett voltam a csapattal, Nolan jobban bekapcsolódott a játékba, a gólpassza különösen zseniális volt, Duff befejezése is tetszetős volt. Sajnos a védekezés továbbra sem erősségünk, nem lebecsülve Krul érdemeit, de a West Bromnak a második félidőben legalább két gólt illett volna rúgnia. Nem tudom, hogy ez a szezon eleji forma és ebből következő fáradtság miatt van, vagy erre számíthatunk egész évben, mindenesetre javulni kell, mert bár a csapatok nagy része nem képvisel ilyen erőt, mint a Baggies, jó csatárok mindenhol vannak.

[caption id="" align="aligncenter" width="466" caption="Duffers meglepően magabiztosan értékesítette a helyzetét."]Duffers meglepően magabiztosan értékesítette a helyzetét.[/caption]

Az eredmény és a második félidőben látott harciasság mellett legjobban a csapatszellem miatt voltam elégedett és boldog, miután felálltam vasárnap dél körül a kanapéról. A két argentín srácot leszámítva úgy látszott bíztatják egymást a játékosok, Duff ugyan még mindig pöröl, ha nem kap tökéletes labdát, de pár vitát leszámítva úgy tűnt, összetartó a társaság. Külön öröm, hogy Alan Smith ilyen vezetőszerepbe került, nem gondoltam, hogy benne van ez a mentalitás, de kétségtelenül jó helyre került a csapatkapitányi karszalag.

Egy meccs alapján - persze tudom, hogy nem érdemes sokat kikövetkeztetni - a feljutást megakadályozó legnagyobb ok - a felsővezetés nemtörődömségén kívül - a keret szűkössége lehet. Összesen öt, első csapat szintű védőjátékosunk van, mindenképpen szükség van néhány új igazolásra, pláne, ha esetleg Coloccinin is túlad a vezetés. Középpályán egy óriási sérüléshullámtól eltekintve nem lesz gondunk, a támadó sor hatékonysága pedig inkább fog múlni a kiszolgálásukon, mint a csatárok képességén. Van négy kellően ügyes játékosunk előre, három sérülést persze itt sem bírnánk ki, de reméljük elkerül az utóbbi 3-4 év balszerencséje.

A héten pihenhetünk, szombati ellenfelünk viszont kedden nehézkes 90 perc elé néz, így a hétvégén egészen nyugodtan megszerezhetjük a győzelmet, megmutatva a többieknek, hogy Newcastleból csak szerencsével fognak pontot elvinni.

Newcastle: Harper (Krul 46.), R.Taylor, Coloccini, S.Taylor, Enrique, Nolan, Smith, Duff, Gutierrez, Carroll (Barton 75.), Ameobi (Ranger 92.).
Cserék: Kádár, Geremi, LuaLua, Xisco

West Brom: Carson, Olsson, Cech, Zuiverloon, Martis, Koren (Dorrans 73.), Greening, Brunt, Mulunbu, Woods (Cox 81.), Moore
Cserék: Kiely, Barnett, Teixeira, Beattie, Reid

9 megjegyzés:

  1. Attól tartok Colo a nyakunkon marad. Ha vinnék,akkor csak kölcsönbe,mi pedig-érthető okokból-végleg eladnánk,gondolom nem is olcsón.
    A másik aggályom "Xisco,a spanyol légiós akit Luis Enriquenak is hívnak" esetleges távozása. Évek óta ez az egyik leproblémásabb poszt és José egyre jobban játszik szerintem.

    VálaszTörlés
  2. Colo még 1-szer így játszik és tuti, hogy senki sem viszi el...
    A cikkel egyetértek, de nálam Ameobi az 5. osztályba sem férne be.
    Borzalom azaz ember. Szerintem csatár is kell még, ha visszaakarunk jutni
    gond nélkűl.

    VálaszTörlés
  3. Még annyit, hogy a meccs tényleg jó volt, de a kommentálás pocsék.
    (Le is vettem a hangot a TV-ről.)Remélem normális embert is kifogunk,
    nemcsak ez a vadmarha közvetít nekünk, mert akkor kiszerelem a hangszórókat a TV-ből :)

    VálaszTörlés
  4. @KISS
    Sajnos az eddigi négy angol meccsből hármat Tócsa nyomott, csak vasárnap volt a Petúr Andris. De aztán lehet, hogy szerencsénk lesz szombaton. :)

    VálaszTörlés
  5. (frissített böngészővel és új oprendszerrel is mindig kidob az oldall 1-2 nap vagy hét után)

    Na de a lényeg: marci, nézd meg mégegyszer a gólunkat. 9 albion mezőnyjátékos van a pályán, nem? Azonkívül ki volt nálunk leghátul, aki nincs a képen? Gutierrez? Mert mindenki elöl van (Colo, 2 Taylor), bazinagy létszámfölényben voltunk.

    VálaszTörlés
  6. @apcuk
    Gutierrez elől volt, szerintem őt keverted össze Coloval, aki nem ment fel a szöglethez, ő lehetett Enriquével a hátsó biztosíték és szerintem lehetett elől a West Bromból egy ember, aki nem került képernyőre.

    Szóval, ha Enriquét is hozzávesszük: 9 Albion v 9 Newcastle mezőnyjátékos.

    ps: én a cookie-kra gyanakszom, lehet, hogy 1-2 hét után automatikusan törli őket a böngésződ

    VálaszTörlés
  7. Ja igazad van, még mondja is a kommentátor Guti nevét. De így ha Enrique elcseszi (majdnem ez lett), 4en futhattak volna 2 emberünkre.

    VálaszTörlés
  8. Na most újranéztem. Mikor kijött Enrique, Colo 2 emberrel maradt egyedül hátul. Ha Jose elcseszi, akkor a visszafutó Smith-re 2 ember, és Colo-ra is 2 jut. Érdekes, bazi támadó felállásban volt mindkét csapat. A 4 elöl lévő játékosunk mögött 2 védő volt...

    VálaszTörlés
  9. Egyre nagyobb divat a szélsőket megcserélni, csak nem annyira látványosan, mint nálunk. Tavaly nyilatkozta Gera, hogy néha helyet cserélnek 5-6 percre, hogy befelé könnyebben tudjanak cselezni. Nálunk ez a kicsit egy kicsit sok. Krulból pedig tényleg első számú kapust kellene csinálni, ha aszívünk is szakad meg. Teljesen egyet értek.

    VálaszTörlés