2009. augusztus 26., szerda

Ez lesz a mi évünk? - Huddersfield-előzetes

A kérdés adja magát. Ugyan most kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy 1969 óta nem nyertünk semmit, de ez a Newcastle United, bármi megtörténhet. Még az is, hogy öt csapatot búcsúztatva eljutunk a Wembleybe és ha már ott vagyunk, felemeljük a trófeát.

Ez a kellemes gondot jelentő pár extra mérkőzés még a távoli jövő, és természetesen jó adag szerencse is szükségeltetik hozzá, valamint legelőször túl kell jutni a harmadosztály egyik legjobb csapatán.

Ellenfélnézőben

A Huddersfield a liga rögbi egyik fellegvára, nem csoda, hogy a labdarúgócsapatuk az alsóbb ligákban szerénykedik (a liga rögbi abban különbözik a union rögbitől, hogy az amerikai focihoz hasonlóan bizonyos számú támadási hullám után le kell mondani a labdáról, ezáltal jóval lüktetőbb, mint ódivatú társa). A klubnak ennek ellenére nem lehet panasza a történelmére, tavaly ünnepelték a centenáriumukat, a 20-as években sorozatban ötször nem végeztek a második helynél rosszabbul, 1923-24 és 1925-26 között egymás után háromszor voltak bajnokok. 1922-ben FA-Kupát nyertek, emellett négyszer voltak döntősök, igaz utoljára 1938-ban sikerült ez a bravúr. Bennük van a potenciál egy Wigan-, vagy Hull-féle feltámadáshoz (szintén rögbivárosok), de tekintve, hogy a Town 1972 óta nem játszott első osztályú mérkőzést, elég messzinek tűnik a Premier League.

Jó ismerősünk, Lee Clark tavaly decemberben került a klub élére, pár nappal később kinevezte Terry McDermottot segítőjének. A honeymoon-period 9 mérkőzésen át tartott, ezekből nyolcat megnyertek és úgy tűnt simán meg lesz a playoff. Egy Leeds elleni 1-0-s győzelem után aztán megindult a szekér lefelé, 8 nyeretlen mérkőzés, egymás után háromszor kaptak az utolsó percben pontokat érő gólt. Végül a 9. helyre futottak be.

Nyáron komoly változtatásokat eszközölt Clark, 9 ember távozott, 7 új játékos érkezett a helyükre. Jól is indult a szezon, négy meccsen át veretlenül (ebből egy a Liga-kupában) rajtolt a Town, szombaton a Bristol Rovers otthonában jött az első vereség, amivel a csapat már rögtön bejelentette igényét a playoff-helyekre.

Bizonytalan, hogy Clark mennyire erős tizenegyet küld a pályára, megajándékozza-e játékosait egy ilyen lehetőséggel vagy a bajnoki mérkőzésekre koncentrálva a gyengébb játékosokat küldi pályára.

Várható csapatunk

Tim Krul kezdeni fog, valószínűleg lejátssza első felnőtt tétmeccsét a csapatban Kádár Tamás is, bekerül a keretbe a szlovén fiatal tehetség, Haris Vuckic is. A csapat gerincét úgy vélem továbbra is a tapasztaltabb játékosok alkotják majd, de a bajnokikhoz képest több fiatalt is láthatunk majd a kezdőben. Andy Carroll biztosan nem játszik, ha tippelnem kéne, Joey Barton is a lelátóról fogja élvezni a mérkőzést.

Várakozások

Akárki is áll ki tőlünk, az egyetlen elfogadható eredmény a győzelem és továbbjutás, rendes játékidőben, magabiztosan. Irányítsuk a játékot, kerüljünk helyzetbe, használjuk ki őket és lehetőleg limitáljuk a vendégek lehetőségeit. Kár lenne a jó rajtunkat megtörni egy rossz teljesítménnyel, esetleg kieséssel.

Közvetítés

A BBC Radio Newcastle közvetíti a mérkőzést, ezt itthonról legálisan a hivatalos oldalon lévő nufcTV szolgáltatással lehet elérni. Eddig úgy tapasztaltam, hogy ilyen esetekben valaki közzéteszi a rádiót a ustreamen, érdemes lesz majd keresgélni. Ha rátalálok a linkre, beteszem a kommentek közé.

Párharcok

hétfő
Norwich City - Sunderland 1-4

kedd
Gillingham - Blackburn Rovers 1-3
Hartlepool United - Burnley 1-2
Hull City - Southend United 3-1
Leeds United - Watford 2-1
Nottingham Forest - Middlesbrough 2-1
Peterborough United - Ipswich Town 2-1
Port Vale - Sheffield Wednesday 2-0
Portsmouth - Hereford United 4-1
Preston North End - Leicester City 2-1
QPR - Accrington Stanley 2-1
Reading - Barnsley 1-2
Southampton - Birmingham City 1-2
Swansea City - Scunthorpe United 1-2
Tranmere Rovers - Bolton Wanderers 0-1
West Ham United - Millwall 3-1
Wolverhampton - Swindon Town 0-0 (büntetőkkel 6-5)

szerda
Blackpool - Wigan Athletic
Bristol City - Carlisle United
Cardiff City - Bristol Rovers
Doncaster Rovers - Tottenham Hotspur
Leyton Orient - Stoke City
Newcastle United - Huddersfield Town
West Bromwich Albion - Rotherham United

csütörtök
Crystal Palace - Manchester City

21 megjegyzés:

  1. Nolan ma is nyomja.Nem gondoltam volna!

    VálaszTörlés
  2. http://www.ustream.tv/channel/newcastle-united-v-huddersfield-town---live

    itt a rádió

    VálaszTörlés
  3. Chopra ma is hintett már egyet.A West Brom is szenved valószínűleg.

    VálaszTörlés
  4. de nézném ezt a meccset, end-to-end stuff :) 2-3

    VálaszTörlés
  5. bizony,őrület lehet és még hol van a vége!

    VálaszTörlés
  6. West Brom 2 - 2 Rotherham

    VálaszTörlés
  7. Nem tetszenek ezek a "knock", meg "hamstring" szavak. Ideje korán.

    VálaszTörlés
  8. Sérülések remélem nem lesznek komolyak. Egyébként nagyon király meccs volt, még így rádión keresztül is.

    VálaszTörlés
  9. Kár, h nem láttuk.
    Szép volt!

    VálaszTörlés
  10. Bocs moha, valamiért moderálást kért a rendszer, azért nem kerültek ki időben a hozzászólásaid.

    VálaszTörlés
  11. biztos jó meccs volt.:)
    ki sérült meg?
    kíváncsi vagyok a gólokra ::)

    VálaszTörlés
  12. http://vodpod.com/watch/2112748-newcastle-4-huddersfield-3

    VálaszTörlés
  13. közben Kádár Tomi a nufcTVnek nyilatkozott, ha valakinek van hozzáférése, beszámolhat

    VálaszTörlés
  14. @apcuk
    Szegénytől annyi baromságot kérdezett a riporter, néha már-már megakadt. Szépen alakul az angolja, nyilván nem tudja még tökéletesen kifejezni magát, meg a semmiről nehéz értelmesen beszélni, de alakul a dolog. :) Amúgy ő volt az egyik, aki ott volt a klub shopban, amikor bemutatták a 3. mezt.

    VálaszTörlés