2009. augusztus 25., kedd

CCC-körkép, 4. forduló

Coventry City - Swansea City 0-1
Változatos lesz a bajnokság, a jól kezdő Coventry és a gyengén rajtoló Swansea meccsén aligha gondoltak sokan walesi győzelemre. Ugyan egy büntetőt elhibáztak a hazaiak, de a Swansea teljesen megérdemelten vitte el a három pontot, fölényük végül a második félidő derekán érett góllá, Nathan Dyer kapufáról kijövő lövését Ashley Williams passzolta kapuba. Története során másodjára nyert a Swansea Coventry-ben, éppen 60 évvel első sikerük után.

Derby County - Plymouth Argyle 2-1
A nyitófordulóhoz hasonlóan újra az utolsó percekben nyert a Derby. Rosszul indult számukra a mérkőzés, bő negyedóra után büntetőből vezetést szerzett a Plymouth, Jake Buxton azonban még a szünet előtt egyenlíteni tudott. A rendes játékidő utolsó percében Miles Addison fejesével a Derby behúzta a döntetlenszagú mérkőzést.

Leicester City - Barnsley 1-0
Folytatódik az újonc Leicester remek rajtja, miután a Rókák nem meggyőző, de mindenképpen meglévő fölényüket kihasználva Matt Fryatt az 54. percben megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját. Továbbra is győzelem nélkül áll a Barnsley.

Middlesbrough - Doncaster Rovers 2-0
Amennyire szánalmasnak tűnt a Boro a nyitónapon, annyira meggyőzően menetelnek azóta. Továbbra is kapott gól nélkül, magabiztos győzelmeket gyűjtve állnak a második helyen. Leroy Lita hamar bejátszotta magát a kezdőbe és közvetetten hozzájárult Tuncay Sanli vezető góljához, majd a színesbőrű csatár a hajrához közeledve bebiztosította a hazai sikert.

Preston North End - Peterborough United 2-0
Hiába állt már nem egyszer közel a győzelemhez a Peterborough, újra várniuk kell legalább egy hetet. Neil Mellor, a korai gólok mestere már a 8. percben megszerezte a vezetést, majd kiszolgálta Billy Jones, így már fél óra után kialakult a végeredmény. Üröm az örömben, hogy a Preston jó időre elvesztette középpályását, Barry Nicholsont, aki lábát törte egy kemény összecsúszás után.

Queens Park Rangers - Nottingham Forest 1-1
Győzelem nélkül áll még mindkét társaság, a QPR Mikele Leigertwood találatával szerzett vezetést, de a szünetben hiába hívta fel a figyelmet Jim Magilton a védekezésre, a Forest röviddel a szünet után kiegyenlített. A hajrában Buzsáky Ákos kis híján a győztes gólpassz tulajdonosa lett, Heidar Helguson azonban kapu fölé fejelt a magyar középpályás beadásából.

Reading - Sheffield United 1-3
Féltem a Readinget és egyre jobban tartok a Sheffieldtől. Matthew Mills góljával még vezettek a hazaiak, ám a legrosszabb pillanatban, a szünet előtt megkapták az egyenlítő gólt. A 60. perc környékén Adam Federici bevédte az izlandi Sigurdsson távoli lövését, a fiatal hazaiak pedig, érthetően, összeomlottak. A hajrába David Cotterill állította be a végeredményt.

Sheffield Wednesday - Scunthorpe United 4-0
Ekkora a különbség a krém és a legalja között. Miután magabiztosnak mondható győzelmet arattunk a Wednesday felett, ők kitömik a Scunthorpe-ot. A dolog persze nem ilyen egyszerű, de meglepődnék, ha a Scunthorpe nem lenne egész évben a kiesés közelében.

Watford - Blackpool 2-2
Fordulatos mérkőzésen szokása szerint döntetlent játszott a Blackpool. Tommy Smith góljával vezetett a szünetben a Watford, Alex Baptiste egyenlítése után Smith előkészítő volt és Tom Cleverley ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz. Szűk 20 perccel a lefújás előtt Gary Fletcher-Smith állította be az igazságos végeredményt.

West Bromwich Albion - Ipswich Town 2-0
Jó edzőnek tartom Roy Keane-t. Ezt a nézetet azonban előbb-utóbb revidiálnom kell, ha a Traktorosok továbbra is ilyen kilátástalanul fociznak. Keane a mérkőzés után elmondta, néhány játékos soha nem fog alatta mérkőzést játszani az Ipswich-ben, a mester tehát meg van róla győződve, hogy játékosai hibásak a rossz rajt miatt. A végeredmény a vendégekre hízelgő, a sokszor bizonytalankodó Richard Wright nélkül akár 5-6-ot is kaphattak volna. A Baggies továbbra is hiba nélkül menetel, ott lesznek az első két helyért folytatott harcban.

Cardiff City - Bristol City 3-0
Michael Chopra egyelőre megállíthatatlan, már 7 találatnál jár, a Cardiff magát túlteljesítve tovább szárnyal. Jamie McCombe és Chopra góljaival már a szünetre eldőlt a mérkőzés, a második játékrész derekán Gavin Rea oszlatta el az utolsó kételyeket. A cardiffiak lelassítására valószínűleg először nekünk lesz lehetőségünk szeptember 13-án, a válogatott mérkőzések utáni első hétvégén. Végül véleményem szerint visszább fognak esni a playoff-helyekre, de a bennük rejlő potenciált egyelőre istenesen az arcunkba tolják.

5 megjegyzés:

  1. Remélem,az Ipswich még ebben az "állapotában lesz egy hónap múlva is,amikor velük játszunk.láttam a Cardiff meccsét és tényleg jó benyomást keltettek a gördülékeny csapatjátékukkal.
    A két ex-PL csapat mellett őket,a Sheffield Utd-t és a Derby-t várom felsőrészére.

    VálaszTörlés
  2. Én a Derby-t nem érzem olyan erősnek, picit meglep a QPR szerencsétlenkedése és nagyon tetszik a Wednesday. Nem bánnám, ha a Boro eladná Tuncayt és valamelyik védőhiányos PL-csapat (Villa, Everton) elvinné Wheatert vagy Huth-ot.

    VálaszTörlés
  3. Igen,a Derby-t inkább csak hagyománytiszteletből írtam-igazad lehet velük kapcsolatban. Meccsüket még nem láttam,csak nyúlfarknyi összefoglalót.
    Ja és a Reading úgyis összekapja magát egy becsületes középmezőny erejéig!
    A Boro is gyengül még,a belső páros megy a védelemből szerintem is.

    Más:Marci,láttad a két Taylor "táncát" a második gól után? Mozgásművészet felsőfokon...
    El nem hiszem,hogy ez az ember-mármint Tayls-saját szándékából itthagyná a csapatot! Ettől függetlenül bármi lehetséges,persze.

    VálaszTörlés
  4. Az ex-maki McShane orvosin van a Hull-nál.Plusz adalék a gyűlölethez!

    VálaszTörlés
  5. @Holmes
    Stílusos volt. Jók az ilyen hülyeségek, látszik, hogy jó a hangulat. :)

    A Reading jelentősen gyengült, Hahnemann, Doyle, Hunt. Az edző is állandóan arról beszél, hogy ez átmeneti időszak, bíznak a fiatalokban, hosszú út, blabla. Szerintem ha hozzászoknak a vereségekhez, komoly bajba kerülhetnek (ma is kikaptak).

    VálaszTörlés