2009. augusztus 15., szombat

Erőd lesz a St. James? - Reading-előzetes

Ha vissza akarunk kerülni, idegenben a döntetlenek, otthon a győzelmek kellenek, a Reading ehhez első látásra ideális ellenfélnek tűnik.

A Királyiak a tavaszt is beleszámítva borzalmas formát futnak hazai pályán, idegenben utolsó 16 mérkőzésükből mindössze egyetlen egyet buktak el. Nem lesz sétagalopp begyűrni a mérkőzést.

Játékosmozgás

A playoff-kudarc alaposan megsínylette a Readinget, jó pár alapember nem írt alá új szerződést, akik így ingyen távoztak, emiatt pedig újabb emberek eladásával kellett fedezni az igazolásokat.

Ingyen távozott Marcus Hahnemann, Graeme Murty és Leroy Lita. A héten vált véglegessé, hogy Stephen Hunt a Hull Citybe igazol, Kevin Doylet pedig a Wolves vette meg.

Két nyári igazolásuk közül a bal hátvéd, Ryan Bertrand jutott szóhoz a nyitófordulóban, a 23 éves belső védő, Matthew Mills a hétközi Liga-kupa mérkőzésen mutatkozhatott be új csapatában.

Edzőváltás

Steve Coppell sikerekben gazdag bő 5 és fél év után tavaly májusban mondott le a menedzseri posztról, utódja a Watfordtól megszerzett Brendan Rogers lett. Rogers korai (20 évesként) visszavonulása után a Reading fiataljaival foglalkozott, 2004-ben csábította el a Chelsea, ahol a tartalékok vezetőedzője is volt. Tavaly kapta meg első menedzseri állását a Watfordnál. Némiképp védekező felfogású edző, a nyitófordulóban hazai pályán csak egy éket, Simon Church-öt kezdette.

Kilátások

A csapat gyengülése miatt meglepődnék, ha sokáig harcban lennének az automatikus feljutásért. A fogadóirodák szerint 8. helyet foglalják el a feljutásra esélyes csapatok rangsorában, amivel csak egyetérteni tudok. Odaérhetnek a playoffos helyekre, ahol már bármi megtörténhet, de a tavalyi évvel ellentétben a rájátszás már jó eredménynek számítana.

Sérülések

A vendégek sérülés nélkül készülhettek a mérkőzésre, nálunk Nicky Butt és Danny Guthrie fog hiányozni. Steve Harper felépült agyrázkódásából és kezdeni fog.

Várható csapatunk

Pletykák szerint Damien Duff nem lesz a mérkőzésre kiálló keretben, ami azt jelentheti, hogy Kazenga LuaLua életében először kezdőként kaphat helyet a csapatban. Bizonytalan, hogy Joey Barton, illetve Xisco helyet kap-e a középpályán, illetve a csatársorban. A hátvédeknél Danny Simpson játékra kész (újabb ember Kádár elé), de úgy vélem egyelőre kispados lesz.

Várakozás

Kötelező győzelem. Ha vissza akarunk jutni, akkor a nálunk gyengébb csapatokat hazai pályán meg kell verni, nincs mese. A múlt héthez képest stabilabb védekezést is várok, a kontrákra figyelnünk kell, a Reading vélhetően ezekre fog alapozni. Támadásban járatni kell a labdát, hogy feltörjük a védekezésüket és minél többet kell használni Nolant, a csatárokkal együttműködve könnyebben meg tudja bontani a védelmet, mint a szélekről érkező labdák. Elégedetten állok fel a fotelből, ha nyerünk és az ellenfél kevés veszélyt jelent a kapunkra

A nufc.com szerint bajnokikat tekintve az évezred legkisebb közönsége várható. Az utolsó alkalom, amikor 40 ezer ember alatt volt a nézőszám, 2000 májusában fordult elő az Arsenal ellen. Szépséghiba, hogy ez akkor teltház volt. A klub nagyjából 30 ezer nézőre számít.

Közvetítés

18:15-kor kezdődik a műsor a Sport2-n. Stúdió nem lesz, bízzunk benne, hogy TóCsa sem.

5 megjegyzés:

  1. Lita-t simán megszerezhettük volna,ha nincs ez a szarakodás a vezetőségben!

    VálaszTörlés
  2. kicsit(nagyon) féloldalasak vagyunk,de mindegy.
    esküszöm,ahogy Moat-ot láttam néha megnyilvánulni,szinte látom lelki szemeimmel a bejelentést a vételről.bárcsak...
    Smudge-nak vigyázni kell,bár a félidő második felében már érezte a ritmust a megelőző szereléseknél.
    ...az a nyújtott lábas Tayls szerelés,basszus!

    VálaszTörlés
  3. Májusban még nem gondoltam volna,hogy ezt mondom,de Nolan kulcsfontosságú tagja a csapatnak! Bartonnak gyorsulni kell,de ezt a meccshiány okozza,Colonál meg soha rosszabbat,ez betyáros volt!
    Ma Big Andy hozzáállását furcsállottam kicsit,amúgy működött a dolog!
    Howay The Lads!

    VálaszTörlés
  4. Srácok, a szpíker Tóth Csaba volt berekedeve vagy vki más? :)

    Csak mert a 65. perctől láttam a meccset.

    VálaszTörlés