2009. augusztus 19., szerda

CCC-körkép, 3. forduló

Barnsley - Preston North End 0-3
Megszerezte idei első győzelmét a Preston a 3 forduló alapján leggyengébben rajtoló Barnsley otthonában. A meccs elején Paul Perry szerzett vezetést a 11. percben. A hazaiak átvették az irányítást, de a helyzeteiket kihasználni nem tudták és fél óra elteltével Neil Mallor büntetett. A második félidő derekán Jon Parkin biztosította be a vendég győzelmet.

Blackpool - Derby County 0-0
Hiába küzdött, nem tudta ellenfele védelmét feltörtni a Blackpool, így a tengerpartiak már harmadik döntetlenjüket játszották. A gólszerzésre a Derby-nek is voltak esélyei, végül egyik háló sem zörgött meg.

Bristol City - Queens Park Rangers 1-0
Sorozatban harmadik 1-0-s sikerét aratta a Bristol (egy Liga-kupa, két bajnoki). A QPR a hajrához közeledve kapufáig jutott, a mindent eldöntő gólt viszont Nicky Maynard szerezte a hazaiaknak.

Doncaster Rovers - Coventry City 0-0
A Doncaster is szereti az ikszeket, eddig háromból három. Az eddig listavezető Coventry alárendelt szerepet játszott, a hazai menedzser, Sean O'Driscoll az eredmény ellenére csak dicsérni tudta fiait. Jól jellemzi a Rovers dominanciáját, hogy Chris Coleman úgy fogalmazott, két pontot vesztettek a hazaiak, ők pedig egyet nyertek.

Ipswich Town - Crystal Palace 1-3
Ezúttal nem bízta a véletlenre a Palace. Jó ismerősünk, Darren Ambrose a második félidő elején két perc alatt két gólt szerzett (utóbbi remekbeszabott találat volt, befelé cselezés után a hosszú felsőbe). Tíz perccel később válaszolni tudott az Ipswich Alex Bruce góljával, de nem sokkal később újra visszaállt a két gólos különbség, Neil Dennis Ambrose beadásából állította be a végeredményt. Roy Keane csapata eredetileg a feljutást tűzte ki, egyelőre egyetlen árva pontot gyűjtöttek.

Nottingham Forest - Watford 2-4
Vendéggyőzelmek napja volt a kedd, íme egy újabb példa. Tommy Smith volt a mérkőzés legjobbja, az ő beadását bólintotta kapuba Danny Graham a vezető gólnál, ám a szünet előtti utolsó percben Dexter Blackstock kiegyenlített. A hajrához közeledve Mark Williamson újra a Watfordnak szerzett vezetést, majd Smith gyönyörű lövésével már 1-3 volt az állás. A 87. percben Dele Adebola hozta vissza a hazai reményeket, a hosszabbításban Tom Cleverley biztosította be a győzelmet. 2-3-as állásnál a Forest nem kapott meg egy jogosnak tűnő büntetőt, ráadásul középpályásuk, Lewis McGugan arccsonttörés miatt 4-6 hétre kidőlt.

Peterborough United - West Bromwich Albion 2-3
Tartja jó formáját a West Brom, a Peterboroughnak továbbra is várni kell első győzelmére. Luke Moore duplájának köszönhetően bő fél óra után úgy tűnt eldőlt a meccs, erre tett rá még egy lapáttal Chris Brunt gólja, így a Baggies már hárommal ment. Az első félidő hosszabbításában Craig Mackail-Smith szépített, a szünet után pedig viszonylag gyorsan Aaron Mclean góljával ismét nyílt lett a találkozó. Eztán már összerántotta a védekezést a West Brom és nem engedett több nagy lehetőséget.

Plymouth Argyle - Cardiff City 1-3
Michael Chopra megállíthatatlan, szokása szerint már az elején betalált. A hajrához közeledve továbbra is 0-1 volt az állás, amikor Chopra újra villant, majd a 85. percben lehetőséget kapott a Cardiff tizenegyesének elvégzésére is, így 2,5 év után első tripláját ünnepelhette. A 90. percben a Plymouth büntetőből tudott szépíteni, Tímár Krisztián végig a pályán volt.

Scunthorpe - Middlesbrough 0-2
A nyitómérkőzésen csalódást keltő volt a Boro, azóta kapott gól nélkül hoztak két idegenbeli mérkőzést. Persze a Scunthorpe és a Swansea sem tűnik a Championship krémjének, mégis impresszív Southgate csapatának rajtja. Adam Johnson két gólt jegyzett és hiába támadott ki a hajrában a Scunthorpe, nem tudtak betalálni, így a Boroé a bajnokság egyetlen védelme, amely még nem kapott gólt.

Sheffield United - Leicester City 1-1
Tovább tart Nigel Pearson Leicesterjének jó startja, a döntetlennel mindkét alakulat továbbra is veretlen. Szerencsés góllal szereztek vezetést a Rókák, amikor Matt Oakley szabadrúgása megpattant Matty Fryatten. A 66. percben Keith Treacy távoli lövésével egalizált a Sheffield, akik a hajrában Stephen Quinn révén akár a győzelmet is megszerezhették volna.

Swansea City - Reading 0-0
Komoly gondban lesz a Reading, ha Brendan Rogers továbbra is elnézi fiatal játékosai gólképtelenségét. A Reading a bajnokság egyetlen csapata, amely még nem szerzett gólt. A pontszerzést kapusuknak, Adam Federicinek köszönhették, aki Mark Gower tizenegyesét hárította. A döntetlen ellenére egyelőre nagyon vérszegénynek tűnik a Paulo Sosa-féle Swansea, nem lenne meglepő, ha mindkét csapat a kiesőhelyek közelében lenne a szezon során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése