2009. augusztus 8., szombat

Elkezdődik - West Brom-előzetes

16, hullámzó, de jó emlékű szezon után ismét a másodosztályban kezdjük az idényt. A körülmények tavaszról ismerősek lesznek, reméljük az eredmény is visszaköszön.

Papíron az egyik legerősebb ellenféllel kezdünk, ha a tavalyi helyezésekből indulunk ki, a West Brom a bajnokság harmadik legerősebb csapata. Gyakorlatilag viszont a szezon megkezdése előtt házigazdáink a legerősebb csapat - köszönhetően annak, hogy velünk ellentétben ők igazoltak nyáron.

Játékosmozgás

Egyetlen komoly távozójuk a jobb hátvéd Paul Robinson - szerény véleményem szerint borzalmasan túlértékelt játékos -, aki a Boltonhoz igazolt. Legnagyobb fogásuk a Swindon Town tehetséges támadója, Simon Cox volt, aki elmondása szerint a nálunk lévő bizonytalanság miatt választotta a birminghamieket.

Nagyjából 700 ezer fontért hozták Argentínából Juan Carlos Mensequezt, a San Lorenzo szélsőjét, valamint érkezett még Reuben Reid a Rotherhamből és egy fiatal védő, Youssouf Mulumbu a PSG-től.

Nagy változások nem történtek, de ami fontos, megmaradt a mag.

Edzőváltás

Tony Mowbray a nyár elején elfogadta egykori klubja, a Celtic hívószavát, így új menedzser után kellett néznie a Baggiesnek. Két hét elteltével, június végén nevezték ki Roberto Di Matteot, érdekesség, hogy a posztja vezetőedző, egy éves szerződést kapott.

Di Matteo 2008 nyarán kezdte a menedzseri-karriert, Paul Ince-t váltotta az MK Donsnál. Bejuttatta a csapatot a harmadosztály rájátszásába, már télen 2011-ig hosszabbított, de érthető módon elszegődött a másodosztályba. Érdekesség, hogy az MK Dons ismét Paul Ince irányítása alatt vág neki a szezonnak, az egykori válogatott játékos edzői bemutatkozása nem sikerült jól a Premier Leagueben, még decemberben kirúgta a Blackburn.

Kilátások

Nem csak a fogadók, szerintem is a bajnokság favoritja az Albion. A keretük a másodosztályra lett kitalálva, a két évvel ezelőtti Championship-bajnoki cím óta alig változott a csapat. Ha nem is fognak a tabella élén végezni, nagyon jó esélyük van arra, hogy automatikusan visszajussanak.

Sérülések

Nicky Butt és Danny Guthrie kihagyja a mérkőzést, rajtuk kívül csak a napról napra szűkülő keret okoz gondot Hughtonnak.

A hazaiak James Morrisont, Neil Clementet és Ishmael Millert is nélkülözni fogják.

Várható csapatunk

Steve Harper helye megkérdőjelezhetetlen, és jó esély van Kádár Tamás bemutatkozására. A védelem két szélén Ryan Taylor és Jose Enrique kezdhet, középen Steven Taylor partnere pedig akár a mi fiúnk is lehet. Guthrie és Butt hiányzásával Joey Barton helye tutinak tűnik, a frissiben csapatkapitánynak megválasztott Alan Smith helye szintén. A felkészülési mérkőzésekből kiindulva egy csatárral fogunk kezdeni, kár érte, ha valóban így lesz, reméljük Andy Carroll lesz a center. Széleken Damien Duff és Jonas Gutierrez játéka várható. Amolyan árnyékékként Kevin Nolanre számíthattok.

Várakozás

A tegnapi Boro-Sheffield meccsnél mindenképpen magasabb színvonal várható, gólokkal és ha minden jól megy, minimum pontot tudunk szerezni.

Közvetítés

Este fél héttől a Sport2-n. Streameket az atdhe-n és a myp2p-n találtok.

16 megjegyzés:

  1. Smith óriási erénye lehet idén a Newcastlenek. Ha valaki, akkor ő nagy király lehet ebben a Championshipben. Mellesleg ha lesz Butt és Guthrie, egyszerűbb lenne őt és Carrollt elől játszatni, mint a csatárként hihetetlenül esetlen Nolant. Majdnem annyira várom ezt a meccset mint a United holnapi Szuperkupa döntőjét. Remélem (edző híján) Smith ma rendesen feltüzeli a bagázst, és szépen kezdik ezt a klubhoz méltatlan körülmények között induló idényt.

    VálaszTörlés
  2. Én titkon Ameobi gólgyártásában bízom, végülis ez tényleg az ő szintje. Kár, hogy a mi csapatunkkal került méltó helyére...

    VálaszTörlés
  3. Azé' a Boro meccslehet, hogy nem vlt színvonalas, de nagyon hajtottak. Örömmelnéztem végig, ahogy kifutották a lelküket.

    VálaszTörlés
  4. A kaotikus állapotokat nem mellőzve,de szerintem ez a jelenlegi keret még így is elég kell,hogy legyen a cél elérésére a második vonalban. Elvileg.
    A csapat neve még mindig NUFC,az játszik aki játszik,szurkoljunk!
    Rohadt hosszú és pokoli nehéz menetelés kezdődik ma-Howay!

    VálaszTörlés
  5. Ilyen már tényleg nincs,már megint Barton! Újabb egy fővel csökkent a létszám...

    VálaszTörlés
  6. A Cardiff erőteljesen rajtolt-mondjuk az ellenfél is adott volt hozzá.

    VálaszTörlés
  7. Srácok, van stream? nekem nincs sport2m

    VálaszTörlés
  8. Colo továbbra is hajmeresztő dolgokat csinál(helyezkedés) szerintem.
    Ráadásul be is sárgult...
    Remélem Rangert láthatjuk a második félidőben.

    VálaszTörlés
  9. Ja és TóCsa még nagyobb ökör,mint volt. Hihetetlen, miket beszél össze!

    VálaszTörlés
  10. A gólig megint mi voltunk a jobbak, különösen a baloldalon.

    VálaszTörlés
  11. @apcuk
    Ja,Jonas jól kente,csak ne menjen el a kedve. Szerintem nem fogunk kikapni,gyorsabban kell átmenni támadásba,megvannak a szélsőink hozzá.

    VálaszTörlés
  12. Smith kegyetlen jól ellátta a feladatát. Kicsit többet megy fel a támadásokkal még jobb lett volna. MOM?

    VálaszTörlés
  13. Máris javítok, Krul a MOM.

    VálaszTörlés
  14. @Joly
    Most tényleg meggyőző volt Smudge. Krul nagyokat védett-totálisan elszánt,már most elsőszámú akar lenni-,mégis a meccs összképét tekintve nálam a MOTM:Smith.
    A hozzáállás kajak volt,kezdésnek ez korrekt,Coloval meg együtt kell élnünk,úgy néz ki...

    VálaszTörlés
  15. Jó eredmény ez az 1-1. Házibuliban voltam, úgyhogy nem tudtam nézni a meccset, most fogom mindjárt pótolni a második félidőt.

    VálaszTörlés