2009. augusztus 16., vasárnap

CCC-körkép, 2. forduló

Barnsley - Coventry City 0-2
Egyetlen 100%-os csapat maradt a Championshipben. Chris Coleman Coventry-je már a 8. percben vezetést szerzett Leon Best révén. Az Oakwell közönsége valószínűleg minden reményét elvesztette, amikor a hazaiak közül kiállították Robert Kozlukot. A győzelmet a hajrában Clinton Morrison biztosította, aki így Ameobival és Michael Choprával holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

Blackpool - Cardiff City 1-1
A másik nagy esélyes a második győzelem megszerzésére a walesi alakulat volt. Choprának ismét szerencséje volt a megpattanó lövésekkel, a 12. percben Rob Edwardson változtatott irányt a labda és szerzett vezetést a Cardiff. A tengerpartiak még a szünet előtt egyenlítettek David Marshall góljával. A második félidőben mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, de hosszútávra mindenképpen a Cardiff bosszankodhat a mérkőzés után. A szünet után sérülés miatt Ross McCormackot, Paul Quinnt és Stephen McPhailt is le kellett cserélni a vendégeknél.

Bristol City - Crystal Palace 1-0
A hétvége legbotrányosabb mérkőzése. A Palace menedzsere, Neil Warnock a lefújást követően úgy érezte, elcsalták tőlük a döntetlent, ma délelőtt hivatalosan is bocsánat kért tőle Keith Hackett, az FA bírókért felelős tisztségviselője. A gondot Freddie Sears lövése okozta, amely a felső lécről a gólvonal mögé, majd onnan kifelé pattant. Helyszíni beszámolók szerint már a City játékosai és szurkolói is elkönyvelték magukban a gólt, annyira egyértelmű volt a szituáció. A Palace dominanciája és meg nem adott gólja ellenére a 90. percben a City Nicky Maynard góljával megnyerte a találkozót és otthon tartotta a három pontot.

Doncaster Rovers - Preston North End 1-1
Közel fél óra elteltével szerzett vezetést a Preston Chris Brown góljával, de hiába volt fölényben a vendég csapat, mindössze egy gólos előnnyel mehettek az öltözőbe a szünetben. A folytatásban feljavult a Doncaster és bár az egyenlítésre egészen a 80. percig kellett várni Adam Lockwood egyenlítő találatára, a döntetlen volt az igazságos eredmény.

Ipswich Town - Leicester City 0-0
Nem indul jól Roy Keane pályája a Traktorosoknál, az első félidőben inkább a Leicester játszott fölényben. A szünetben becserélt Priskin Tamás sem tudott igazán nagyot lendíteni a játékon, bár a hazaiak irányítottak a második félidőben, a Rókák a hajrában könnyedén elvihették volna a pontokat, ha Jack Hobbs vagy Steve Howard pontosabban tüzel.

Nottingham Forest - West Bromwich Albion 0-1
Múlt heti ellenfelünk értékes győzelmet szerzett a Forest otthonában, ahogy a hazai menedzser Billy Davies is fogalmazott, ez egy ilyen nap volt. Helyzetek tömkelegét dolgozta ki és rontotta el a Nottingham, a West Brom egy öngóllal szerzett vezetést és Robert Earnshaw még büntetőből sem volt képes egyenlíteni. Ajándék pontokat szerzett a Baggies.

Peterborough - Sheffield Wednesday 1-1
Első győzelméért hajtott a kis Ferguson, de a 21. percben James O'Connor a Wednesdaynek szerzett vezetést és Jermaine Johnson kis híján ráduplázott az előnyre. Megbosszulta magát a dolog, mert a 61. percben Craig Mackail-Smith kiegyenlített és a játék képe alapján akár a győzelmet is megérdemelte volna a Peterborough. Szerdai ellenfelünk egyelőre két döntetlennel áll.

Plymouth Argyle - Queens Park Rangers 1-1
A magyarok összecsapásán Tímár Krisztián és Buzsáky Ákos is kezdőként kapott szerepet. A szünet előtt három perccel Heidar Helguson szerzett vezetést a vendégeknek. A Plymouth csak a hajrára tudta komoly nyomás alá helyezni ellenfelét, aminek a 93. percben lett meg az eredménye, Gary Sawyer beadását Kaspars Gorkss juttatta saját kapujába.

Scunthorpe - Derby 3-2
A forduló leggólgazdagabb mérkőzésén a Scunthorpe Gary Hooper góljával szerzett vezetést, amire rögtön válaszolt Paul Green. A szünet előtti utolsó percben Hooper újra betalált, ám megint hiába, ugyanis a Derby Green buktatásáért tizenegyesből ismét kiegyenlített. A tavaly harmadosztályú playoff győztese végül Martyn Woolford 82. percben szerzett góljával nyerte meg a találkozót, némileg feledtetve a múlt heti cardiffi 0-4-et.

Sheffield United - Watford 2-0
Könnyed győzelmet aratott a Sheffield a Darazsak ellen. Jamie Ward már a 12. percben vezetést szerzett, a 63. percben pedig a nyári szerzemény Ched Evans is meglőtte első gólját új csapatában. A nyitómérkőzésen szerzett értékes pont a Riverside-on és az a sima győzelem arra enged következtetni, hogy a Blades sokáig harcban lesz a feljutásért.

Swansea - Middlesbrough 0-3
Hiába kezdett jól a Swansea, némileg a játék képével ellentétben Adam Johnson a Middlesbrough-t juttatta előnyhöz fél órányi játék után. A walesieknek meg volt a lehetőségük az egyenlítésre, de a második félidőben Marvin Emnes góljával eldőlt a mérkőzés. A hajrában Tuncay Sanli adta meg a kegyelemdöfést, akiről Southgate a mérkőzés után elmondta, hogy az átigazolási időszak vége előtt szinte biztosan távozni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése