2008. december 10., szerda

Sihederek a legjobb 32 között

Kazenga LuaLua duplájával a fiatalok legyőzték az Oldham Athleticset és továbbjutottak az FA Youth Cupban.

A St. James'-ben megrendezett találkozón eleinte a mieink játszottak fölényben és a 21. percben Kaz közel 30-ról vette be Josh Ollernshaw kapuját.

Az Oldham pozitívan reagált - a hozzáértők szerint állítólag az egyik legjobb utánpótláscsapatuk van a kiscsapatok közül -, de ezzel együtt ki is nyíltak és Nile Ranger könnyedén megduplázhatta volna az előnyt közvetlenül a szünet előtt.

A második félidő ötödik percében pedig a Sotontól érkezett csatár minden bizonnyal már a fejét fogta, mert Ryan Brooke 23-ról védhetetlen gólt zúdított és ami 2-0 lehetett volna, 40 perccel a vége előtt ismét egál volt.

Az Oldham akár el is dönthette volna a meccset, volt pár helyzetük, ebben az időszakban azonban Richard Money kettőt is cserélt (wow, csere, aminek van értelme) és pár percre rá Ranger ismét ziccert hagyott ki ... de legalább visszajöttünk a meccsbe.

Mindkét csapat döntésre akarta vinni a dolgot még a rendes játékidőben, szétszakadt a pálya, Brad Inman is megszerezhette volna a győztes gólt, végül három perccel a vége előtt Ranger csúsztatásával lépett ki LuaLua és a kifutó kapus felett átemelve továbblőtte a Unitedet.

Newcastle: Max Johnson, Phil Airey, Shane Ferguson, Jeff Henderson, James Tavernier, Ryan Donaldson (c) (Greg McDermott 62.), Brad Inman, Michael McCrudden, Kazenga LuaLua, Nile Ranger, Sam Ameobi (Conor Newton 59.)
Nem használt cserék: James Taylor, Aaron Spear, Jak Alnwick

Update ... csütörtök, 15:37

Idegenbe mennek a srácok a Queens Park Rangershez a negyedik fordulóban. A mérkőzéseket legkésőbb január 17-ig le kell játszani.

2 megjegyzés:

  1. Elég laza gyerek ez a Kazenga,olyan rapper stílusban nyomja. Mindenesetre mindkét gólja szép volt,frankón ünnepelte a születésnapját!

    VálaszTörlés
  2. Legközelebb megvárom az összefoglalót, a hivatalos honlap szöveges beszámolója elég furi volt, többet se hiszek nekik (pl. LuaLua nem emelte át a kapust a második gólnál).

    VálaszTörlés