2008. december 1., hétfő

Middlesbrough - Newcastle 0-0

Néhány észrevétel a szombati mérkőzésről.

  • Kinnear aránylag jól rakja össze a kezdőt, de a meccs közben mintha ki lenne kapcsolva. Martins lehozása teljesen értemetlen döntés volt. Egyetértek vele abban, hogy Michael Owen olyan gólzsák, akit a pályán kell hagyni még ha gyenge meccse is volt, mert elég neki egy helyzet, de ez nem egyenlő azzal, hogy beáldozom a csapatom legveszélyesebben játszó játékosát. Zoggy kellemesen eltűnt a mezőnyben, őt kellett volna lekapni, Owent visszavonni Martins és Viduka mögé. Már ha a győzelem volt a cél.

  • Martins levonulása amatőr volt és egyénieskedő, Oba bocsánatot is kért. Fátylat rá.

  • Ugyanis nagyon úgy fest, hogy akárki ellen megyünk idegenbe az elsődleges cél a döntetlen. A Craven Cottagen és most is túlságosan visszafogottan játszottunk (ott az első gól miatt hamar váltani kellett). A szünet előtt volt egy jó periódusunk, de ennél nyugodtan lehetne bátrabban játszani. Megértem Kinnear azon aggodalmát, hogy túl nagy helyet hagyunk az ellenfélnek, de ha nincs náluk a labda nem sokat fognak tudni csinálni.

  • Ezzel együtt a védekezésünk az utóbbi 180 percben magunkhoz képest kiváló. Enrique, a védelem legszarabb láncszeme is viszonylag jól teljesít. Bassong kellemes meglepetés, amellett, hogy jól fejel van egy másik nagy előnye, gyors. Egy-két alkalommal picit rosszul helyezkedett, de szélső védőkével vetekedő sebességével viszonylag könnyedén vissza tudott zárni. Egy hibát lehet neki felróni: amikor három vendég támadó is ki tudott lépni Downing beadására, Bassong ragadt be nagyon csúnyán.

  • Shay klasszis. Ma nem volt sok dolga, de Hoyte lövésénél remekül zárta a szöget. Ha Craig Gordon állt volna a kapuban valószínűleg gólt kapunk (lásd Elmander első gólja).

  • Továbbra sem nyertünk idén idegenben. Ezen javítani kell.

  • Ismét vizsgálódik az FA a Mido elleni állítólag rasszista rigmusokkal kapcsolatban. Ajánlom elolvasásra Southgate reagálását. Nem vagyok híve az emberek csúfolásának, gúnyolásának és mivel ez nem politikai blog, nem is kívánok jobban belemenni, csak annyit fűznék hozzá, hogy a rasszizmus erőteljesen túl van lihegve.

  • Szombaton Delap és bedobásai érkeznek a SJP-be, kíváncsi vagyok mivel állunk elő, a Hull City nagyon innovatív volt a hétvégén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése