2008. december 21., vasárnap

Newcastle - Tottenham 2-1

Kiváló eredmény, nem meggyőző játékkal. Úgy éreztem a döntetlen lenne igazságos, de a minőségi játékosokkal nehéz mit kezdeni, mert a semmiből is gólt szereznek :).

Jól kezdett a Tottenham és ahogy Caroline Cheese is megjegyezte a BBC online közvetítésében, némileg a játék képével ellentétes, hogy mi szereztünk vezetést.

Given kirúgása végre embert talált (már hetek óta próbálkozunk ezzel), N'Zogbia nem tökölt, gyorsan felpattant és bevágta Gomes mellett a vezető gólt. Nem tudom Marriner tizenegyest fújt volna-e, mert egyrészt a védő elrántotta Zoggyt, másrészt a labdát is eltalálta. Tudom, hogy ezek alapján tizit kell adni, de Marriner kicsit furcsán vezette a meccset már addig is (lásd Enrique sárgája egy vétlen faultért).



Ha már Enrique és sárgája szóba került. Bár Lennon kétszer is teljesen átverte mégis megemelem a kalapom, mert a sárgája után sem fogta vissza magát, kihasználta testi fölényét és jó párszor hisztire kényszerítette Lennont. Mostanában egyre jobban látszik miért Bika a beceneve, párszor amikor megindult a labdával egymás után pattantak le róla az emberek.

Az előzetesben úgy spekuláltam, hogy Ameobi fogja helyettesíteni Obát, igazam lett, bár ne lett volna. Shola emlékeztetett bennünket miért utáljuk egy ideje és miért tűnt kamunak a nemrégi fellángolása. Lustán mozgott, az embernek az az érzése, hogy közel sem volt egészséges. Ami felveti azt a kérdést, hogy minek játszott. "Szerencsére" meghúzódott, úgyhogy jöhetett Viduka, de kétségtelenül nagy szükségünk lenne Martinsra az ünnepek alatt.

Amennyire a semmiből jött a vezetőgól, annyira váratlan volt az egyenlítő találat. Shola töketlen volt a félpályán, Enrique csúnyán beragadt, a partjelző borzalmas helyen volt. Ezzel együtt, a streamen úgy tűnt Modric nem volt lesen, a mérkőzés azon pillanatában igazságos volt az 1-1.

Az első félidei nyílt játék után mindkét mester kicsit visszafogta csapatát a második félidőre. Szaggatottabb volt a meccs, lecsökkent a színvonal, ahogy a szakértők mondják mezőnyjáték folyt a pályán. Az volt az érzésem, hogy kicsit átvettük az irányítást, de sajnos Lennon megint elment Enrique mellett és Campbell simán gólt szerezhetett volna.

A másik oldalon Owen vágott fölé egy ziccert és azután nem is akadt ziccerünk ... egészen a 90. percig.

Örültem Kinnear bátor cseréjének, Zoggy valóban kicsit visszaesett a hajrára, Duff friss lábakat jelentett a bal oldalon, néha pedig már Jonas is átment, hogy létszámfölényt alakítsunk ki.

Ezzel együtt egy remek összjáték hozta meg a három pontot, Duff és Viduka gyönyörűen játszották át a Spurs védelmét, megszerezve a győztes találatot.



A játék képe alapján kicsit talán nem megérdemelt a győzelem, de kétségtelen, hogy többet tettünk érte, mind a srácok a pályán, mind Kinnear a pozitív cserével.

A három pont azt jelenti, hogy felléptünk a 12. helyre - és ha a hétvégén a Man United elkalapálta volna a Wigant, akkor őket is megelőztük volna. Micsoda véletlen, éppen Steve Bruce csapatához utazunk karácsony másnapján, már megint egy olyan ellenfél, akivel azonos pontszámmal állunk, a győzelem tehát mindenképpen jelentene egy helyet a tabellán.

Kinnear nemrég azt mondta szeretné, ha a felsőházban kezdenénk 2009-et és mivel 28-án a Liverpoolt fogadjuk a Wigan ellen kéne begyűjteni a szükséges pontmennyiséget. Továbbra is nagyon szoros a mezőny, ez a két győzelem is mindössze négy ponttal távolított el a kiesőzónától.

Következő kanyar tehát a Boxing Dayen, addig is mindenkinek boldog karácsonyt kívánok.

Howay the Toon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése