2008. december 4., csütörtök

Keano otthagyta a makikat

Két hazai zakót követően Roy Keane lemondott a Sunderland menedzseri posztjáról. Bár a szurkolók valószínűleg kicsit idegesek voltak az 0-1 és 1-4 miatt, de egyáltalán nem mozgott alatta a kispad.

Nial Quinn azt mondta, hogy megpróbálták maradásra bírni, de Keane a hét elején úgy döntött elég volt.

Írhatnék pár vicces és becsmérlő dolgot a helyzetről, de nézzük meg inkább komolyabban.

Roy Keane a béka segge alól hozta vissza nagy bánatunkra a Sunderlandet. A másodosztály kiesőhelyén voltak, amikor két éve átvette a klubot, abban az évben megnyerték a bajnokságot és viszonylag jól helytálltak tavaly, ezt a két vereséget megelőzően elég jól álltak a tabellán - most sincsenek komoly bajban. Keanenek tehát rengeteg köszönhet a Sun'lun.

Ugyanakkor otthagyni a klubot a szezon közepén számomra nem túlságosan illdomos. Nem mondom, hogy ezzel megpecsételte a sorsukat, mert még egyszer mondom simán bennmaradnak majd. Mindenesetre, ha úgy érzi kicsit stagnált volna a továbbiakban a klub, akkor is szerintem illik akkor elmenni, amikor a fönökei már készek a váltásra.

Utódjának elég nehéz dolga lesz, Keane irdatlan mennyiségű pénzt költött (9 millió Craig Gordonra például), a csapatnak nincs igazán arca, ráadásul tele van forrófejű seggfejekkel. A legnagyobb favorit Sam Allardyce, ahogy Holmes is írta a kommentek között: nagy elégtétel lenne egy Allardyce irányította Sunderlandet legyőzni januárban a St. James' Parkban.

Allardyce mellett a Keeganhez hasonló okok miatt lemondott Curbishley, illetve a Villa óta állás nélkül álló David O'Leary lehet esélyes a posztra. Curbsot sajnálnám, a másik két hülye megérdemli, hogy a Sunderland edzője legyen.

3 megjegyzés:

  1. Bár szentségtörés lenne, azért nem ártana valaki hasonló a mi kispadunkra is...... Ma egész nap azon törpöltem, hogy mi "törik" össze a játékosokban, amikor hozzánk szerződnek. Pl: Enrique, Cacapa, Butt, Martins mind kiváló játékosok voltak, amikor hozzánk szerződtek. Aztán mintha megváltoztak volna. Közel sem nyújtják azt, amit elvárnánk tőlük. Jó-jó, persze Martinsért mindenki meg fog kövezni, de emlékezzünk vissza pár (kb5) évvel ezelőttre, amikor az egész világsajtó új Pelét kiáltott a láttán. Szóval, mintha kicserélnék őket. Ennyire lutri egy igazolás? Nem hiszem... Szerintetek?

    VálaszTörlés
  2. Cacapával és Buttal valószínűleg a kor miatti visszaesés történt. Enriquet nem láttam a Villarealban, de az látszik rajta, hogy komoly önbizalomgondjai vannak. Erről anno Allardyce sokat beszélt, hogyan kellett volna bánni a külföldről érkező, teljesen elveszett játékosokkal (pl. Luque).

    A másik fő gond a külföldről hozott játékosokkal, hogy túl sokszor lutrik és/vagy nem tudják felvenni a ritmust. Érdemes megnézni a Villát, telerakták magukat PL-ben már bizonyított emberekkel, most már ostromolják a BL-helyeket. Ezzel együtt persze külföldről is lehet jó játékosokat hozni (a mi kategóriánknak megfelelőeket), lásd Beye vagy Coloccini (igaz neki el is kérték az árát).

    Martinsszal kapcsolatban úgy vélem, hogy egy őt jobban kiszolgáló középpályával jóval többet ki lehetne hozni belőle. Amikor bekapcsolódik az összejátékba, kicsit néha megakad nála a labda, nem tudja merre menjen vele, az nem az ő múfaja. Amikor már kapura tud fordulni, nagyon jól csinálja a dolgát. Ezzel együtt az interes időszaka miatt kicsit szerintem túl lett értékelve, igaz máig emlékszem, amikor a Highburyben egymaga elpicsázta az Arsenalt.

    VálaszTörlés
  3. Xiscot mért nem lehet játszatni?Ő is olyan lesz mint Luque!Nem akarom!Faszért nem lehet őt is játszatni

    VálaszTörlés