2008. december 5., péntek

Előzetes: Newcastle - Stoke City

Kötelező meccs következik holnap délután, a két idegenbeli döntetlen után mindenképpen ki kell használni a lehetőséget és feljebb lépni a tabellán.

Miért is nagy lehetőség? Győzelem esetén megelőzzük a Stokeot (1), ha a Fulham leveri a Man Cityt, akkor a kékeket is (2). Ráadásul, ha nagyobb arányban győzünk, mint a Tottenham a West Ham ellen, akkor a két fővárosi klub elé léphetünk. Eközben hátulról nem várható támadás, a Sunderland az Old Traffordon játszik, a Rovers pedig a Liverpoolt fogadja.

A 13. helyhez tehát részünkről egy magabiztos hazai siker kell. Az ellenfél ehhez tökéletes, a Stoke a PL legrosszabban utazó csapata, 7 fellépésükön két pontot szereztek, igaz egyiket az Anfielden. 630 játékperc (plusz hosszabbítás) alatt három gólt értek el a Britanniától távol, utolsó góljuk a Fratton Parkban esett október 5-én (két hónapja!!!).

Ehhez jön az utóbbi meccseken - igaz gyenge formát mutató ellenfelek ellen - a sorban bemutatott két kapott gól nélküli meccsünk és arra a következtetésre jutunk, hogy ezt csak mi bukhatjuk el.

Véleményem szerint Joenak meg kell húzni a bátrat és játszatni azt a játékot, ami oly eredményes volt tavasszal: három csatárral, Owent picit hátravonva nekirohanni az ellenfélnek. Owen épp ma nyilatkozta le ugyanezt a Chronicleben. Viduka ugyan még közel sem 100%-os, de nem is az ő remek gyorsaságára épült a játékunk tavasszal.

Persze nem szabad lebecsülni a Stoke Cityt, bármikor szerezhetnek egy Ryan Taylor féle gólt és megint futhatunk az eredmény után. Ezzel együtt persze a Stoke komoly fegyvere a fizikális játék és Rory Delap bedobásai. Múlt héten a Hull meglehetősen érdekes taktikát alkalmazott, amint bedobáshoz jutott a Stoke Delap lőtávolságában, odaküldtek elé "melegíteni" egy cserét, hátha megzavarja. A trükk egyszer bejött, másodjára a bíró sárgát adott a cserejátékosnak és többet nem is zavarták Delapet.

Kíváncsi vagyok mi is megadjuk-e neki a tiszteletet azzal, hogy bedobás és szöglet közül mindig utóbbit választjuk. Véleményem szerint a biztonságosabb a szöglet, remélem nem tesszük próbára a szerencsénket.

Leggólerősebb játékosuk Ricardo Fuller, egy masszív, labdát jól lövő jamaikai csatár - természetesen Delap bedobásainál is ő az elsőszámú célpont.

A Fazekasok a héten Liga-kupa meccset játszottak és hazai pályán kikaptak a Derby Countytól egy hajrában, korábbi hősünk Andy Griffin kezezése miatt megítélt büntető miatt. Sorensen és pár középpályás kivételével a kezdőjük játszotta végig a meccset, úgyhogy ha ég a ház és kell egy gól, valószínűleg uralni tudjuk a hajrát, megadva az esélyt a három pont bezsebelésére.

A három csatáros játék azt jelentené, hogy három erőteljes középpályással kell játszanunk, ebből most kettő áll rendelkezésre: Guthrie és Butt. Kinnear nem hiszem, hogy bevállalja Geremit, a kameruni nagyon régen játszott már. Bár szeretném Vidukát, Martinst és Owent együtt a pályán látni, valószínűleg maradni fog a 4-4-2. Duff továbbra is sérült, Bassong hihetetlenül jól játszik, tehát maximum a csatársorban várható változtatás.

Itt nehéz számomra a döntés. Viduka immobilis, de klasszis játékos, Owen a leggólérzékenyebb csatárunk, Obában pedig mindig ott lobog a szikra, bármikor képes akkora lendületet adni a csapatnak, hogy bepréselünk egy gólt. Nem irigylem a stábot, jelenleg én nem tudnék dönteni.

Akárhogy is döntenek, holnap csak a győzelem elfogadható. A pontvesztés természetesen nem végzetes hiba, de a következő két nehéz mérkőzés előtt jó lenne megkoronázni a két jó idegenben mutatott védekezést.

Holnap négy körül ebben a posztban olvashatóak lesznek az összeállítások, próbálok linket is írni és/vagy beilleszteni valami streamet.

Howay the Toon!

Elég jó kép.



Newcastle: Shay Given, Habib Beye, Jose Enrique, Fabricio Coloccini, Sebastien Bassong, Geremi, Danny Guthrie, Jonas Gutierrez, Charles N'Zogbia, Michael Owen, Oba Martins
Cserék: Steve Harper, Claudio Cacapa, Xisco, David Edgar, Mark Viduka, Andy Carroll, Steven Taylor

Buttnak húzódása van, ezért játszik Geremi. Xisco odafért a kispadra, úgyhogy ha gond van a csatárjátékkal, nem leszünk opciók szűkében.

Stoke City: Thomas Sorensen, Andy Griffin, Danny Higginbotham, Richard Creswell, Mamady Sidibe, Danny Pugh, Salif Diao, Amdy Faye, Rory Delap, Abdoulaye Faye, Ibrahima Sonko
Cserék: Steve Simonsen, Seyi Olofinjana, Leon Cort, Glenn Whealen, Ricardo Fuller, Andrew Davies, Michael Tongue

Fuller csak csere, rossz döntés Pulis részéről.

Link valószínűleg nem lesz, négytől itt nézhetitek a SkySports körkapcsolásos műsorát. Érdekes, ez a link eddig működött, most az országra hivatkozva úgy tűnik nem nézhetjük. További linkek ehhez a körkapcsoláshoz itt találhatók. Akik pedig előfizettek rá, azok Mick Lowes és John Anderson gyönyörű orgánumával a fülükben hallgathatják majd a meccset a klub honlapján.

update ... 15:56

A Fulham-Man City döntetlen azt jelenti, hogy reálisan csak a 14. helyet célozhatjuk meg (11 gólos győzelem kéne, hogy beérjük a Citeh gólkülönbségét).

1 megjegyzés: