2009. szeptember 21., hétfő

Újra feljutási helyen

Nagyrészt Hughton cseréinek köszönhetően végül magabiztosan győztük le a sereghajtót és zárkóztunk a West Brom mögé.

Csalódottságomra Hughton egyetlen csatárt nevezett kezdőként Andy Carroll személyében. Emellett kicsit át is szervezte a társaságot, Geremi bekerült a kezdőbe Ryan Taylor helyett, csakúgy mint Lovenkrands, így Danny Guthrie kénytelen volt a padon kezdeni. Nem értem miért favorizálják Bartont, amikor láttam a fiúkat, mindannyiszor gyengén teljesített.

Mindez persze úgy tűnt nem lesz gond, hiszen Steven Taylor fejesével már a 6. percben megszereztük a vezetést. Geremi szögleténél botrányosan rosszul helyezkedtek a vendég védők. Emellett meg kell jegyezzem, látva az összefoglalót, a kameruni beadásai kifejezetten jó százalékban bizonyultak veszélyesnek.

Sajnos a gól után nem sikerült tovább növelni az előnyt, igaz helyzetünk sem volt túlságosan sok, szinte csak Lovenkrands lövésénél kellett védenie a kapusnak. A félidő végére teljesen elszürkültünk, baljós jelekkel várhattuk a folytatást.

A félelem beigazolódott és nem sokkal a szünet után Duguid kiegyenlített. Hughton várt 10 percet, majd - és ez ismerve a legutóbbi menedzsereinket, elismerésre méltó - cserélt, kettőt is, annak ellenére, hogy ezzel elhasználta mindhármat. Bátraké a szerencse, mondhatnánk, de tényleg fel kellett rázni a csapatot és Barton, valamint Lovenkrands távozása után végre átálltunk a 4-4-2-re.

Guthrie szinte azonnal meghálálta a bizalmat, beadását Nolan bólintotta be 1 méterről és végre fellélegezhettek a szurkolók. Ugyan voltak még ezt követően is lövései a vendégeknek, de innentől már domináltunk. A győzelem bebiztosítása a 84. percben következett be, Andy Carroll bal lába villant, az ifjú apa könnyen lehet, hogy Ameobihoz hasonló ámokfutásba kezd gólszerzés terén. Ezen találkozón is könnyen szerezhetett volna még egyet, a félollója a keresztlécen csattant.

Sajnos az első félidőben megsérült Danny Simpson bokája, friss hír még nincs róla, de több, mint valószínű, hogy kihagyja a holnapi találkozót. Jut eszembe, rosszul mondtam korábban, hogy Khizanishvili bemutatkozására kedden kerülhet sor, hiszen már játszott a Blackburn színeiben a sorozatban, így rá nem számíthatunk majd.

A West Brom félelmetes formájától eltekintve egyelőre sok félnivalónk nincsen, magabiztosan tartjuk az automatikus feljutást érő helyet, míg a többiek lassan elkezdték egymást körbeverni, ezáltal leszakadni.

Holnap egy kevésbé komoly teszt a fiataloknak Peterboroughban (a továbbjutás azért elkélne), szombaton pedig ismét bajnoki, tovább üldözetjük a West Bromot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése