2009. szeptember 26., szombat

Sir Bobby emlékére

Sir Bobby Robson két egykori csapatának mérkőzése közel sem csak a három pont elosztásáról szól, játékosok, szurkolók és a klubok most emlékezhetnek meg a legendás menedzserről.

Mint arról már bizonyára olvastatok, hallottatok, a két csapat külön erre a mérkőzésre készített mezben fog pályára lépni. A felsőket a találkozó után elárverezik, aminek teljes bevételét a Sir Bobby Robson Foundation kapja.

A szünetben Sir Bobby özvegye, valamint nagyjából 30 korábbi Ipswich-játékos ünnepélyesen Sir Bobby Robson lelátóvá kereszteli a Portman Road egyik lelátóját, majd Lady Elsie és két fia 709 kék léggömböt ereszt a magasba, szimbolizálva, hogy Sir Bobby 709 mérkőzésen át irányította a Traktorosokat.

A mérkőzést megelőzően, negyed hatkor a két város polgármestere, valamint a klubok elöljárói koszorút helyeznek el a stadionnál lévő Sir Bobby-szobornál. A jelen lévő korábbi Town-játékosokat még a mérkőzés előtt bemutatják majd, a játék megkezdése előtt pedig természeten egy perces tapssal emlékeznek a július végén elhunyt szakemberre.

Bár valószínűleg többen fogunk az alkalom miatt emlékezni a találkozóra, mint az eredmény miatt, nem elhanyagolható, hogy mi fog állni az eredményjelzőn a lefújás pillanatában.

Kádár Tamás, Joey Barton, Jonas Gutierrez, Danny Guthrie és Shola Ameobi biztosan nem léphet pályára, míg Danny Simpson játéka kérdéses. Jonas ismét teljes értékű munkát végez az edzéseken.

Simpson távolmaradásával Ryan Taylor vagy Khizanishvili kerülhet be a védelem jobb oldalára. Guthrie és Barton hiányzása miatt kicsit vékony lesz a középpályánk is, bár örülnék neki, ha ez nem jelentené Butt kezdőbe állítását. Hughton az eddigiek során óvatos volt a csatárokkal, különösen idegenben. A szívem és a fejem azt mondja, mindenképpen két csatárral kellene felállnunk, legyen az Carroll és Ranger, Carroll és Harewood, vagy akár Carroll és egy tényleg csatárként előretolt Lovenkrands. Sajnos, Chris szinte biztosan megint a 4-5-1 mellett fog dönteni, ami jó, mert valószínűleg uraljuk a középpályát, de rossz, mert Carrollt egyedül hagyjuk.

Borzalmasan rajtolt az Ipswich, tekintve, hogy a feljutás volt a céljuk (talán még most is az). Nyeretlenek, utolsó előtti helyen állnak, Keane pedig úgy látszik nem nagyon ért szót játékosaival. Az első fordulókban nem egyszer olvashattunk tőle olyan nyilatkozatot, amelyben kritizálta csapatát, kijelentve, hogy bizonyos emberek mostantól ne is álmodjanak a kezdőcsapatról. Bizonyára jót tesz a hangulatnak egy-egy ilyen kirohanása.

A mérkőzést a Real Madrid korai játéka miatt nem adja élőben a Sport Tv, az interneten kell majd streamet keresni, valószínűleg könnyedén fogunk majd találni. Némileg örülök is, hogy ezt a különleges mérkőzést nem Tóth Csaba kommentálásával kell megnéznem (aki erre vágyik, az jó eséllyel őt kaphatja a vasárnap 19.15-től  a Sport1-en), hanem hallgathatom az angolokat.

Howay the Toon!

38 megjegyzés:

  1. A Baggies ma tuti hozza a meccsét,viszont sanszos a Boro,Sheff.Utd,Cardiff pontvesztése is szerintem.Győzelemmel elléphetnénk az üldözőktől.

    VálaszTörlés
  2. Boro egyelőre vezet, de még sok van hátra.

    Buzsáky már kettőt vágott, a második a tudósító szerint hatalmas gól volt. :)

    VálaszTörlés
  3. http://www.ustream.tv/channel-popup/rto-live-tv

    VálaszTörlés
  4. http://www.myp2pforum.eu/live-tv/41045-british-tv.html

    Kell hozzá VLC player. Amikor elindul a program a BBC Two-t válasszátok. Talán jó lesz.

    VálaszTörlés
  5. Ennyit a WBA-tippemről...
    Gyerünk fiúk!

    VálaszTörlés
  6. http://www.p2p4u.net/watch-live-sports.php?id=5850&link=1

    VálaszTörlés
  7. Miért ez a gyökér Butt a csk?

    VálaszTörlés
  8. @Joly
    Mert ő a cséká. Ne bosszantsál már ezzel a Smith-fétiseddel.

    VálaszTörlés
  9. Elég gyors volt, asszem eldőlt.

    VálaszTörlés
  10. imádom ezt a sztrímelést bassza meg,lemaradtam a második gólról

    VálaszTörlés
  11. @apcuk
    én most már betfairen nézem, regelni kell, meg egy gyökér a kommentátor, de legalább betonbiztosan megy.

    VálaszTörlés
  12. http://www.magedtv.net/ch2.html

    nekem ez tökéletesen megy

    VálaszTörlés
  13. Rangernek ezt be kellett volna fejelnie.

    VálaszTörlés
  14. gyökér maki leadbitter

    VálaszTörlés
  15. hátborzongatóan jó a ceremónia

    VálaszTörlés
  16. csak okosan az első tíz percben!

    VálaszTörlés
  17. csak ússzuk meg sérülés nélkül!

    VálaszTörlés
  18. Faszba, Colo megsérült, ágyéka.

    VálaszTörlés
  19. Kötve hiszem, hogy a válogatott szünet előtt látjuk még. Ha minden jól megy, két meccset hiányzik csak.

    VálaszTörlés
  20. kár h Tomi pont most nincs

    VálaszTörlés
  21. Raylor is fájlalja a lábfejét, egyelőre marad. Azért ő már sok lenne, ma is gól, gólpassz, plusz ő adta Ranger fejére a labdát a negyedik gólnál.

    VálaszTörlés
  22. Raylor végül lejött. Remélem nincs komoly baja.

    VálaszTörlés
  23. @marci
    igen,reméljük nem súlyos.szerencsére Simpson elvileg rendben lesz a következő meccsre.

    VálaszTörlés
  24. ...Keano meg rágózzon csak magabiztosan.

    VálaszTörlés
  25. BBC-n.
    Five minutes of added time at the Cottage, just the four at Portman Road. Roy Keane's dog Trigger will be doing his warm-up exercises as we speak.

    Ipswich fans leave for home. Who can blame them. Could be a lot of dog walking for Roy Keane this week.
    :D

    VálaszTörlés
  26. wááá yíhá :D
    Nolan formába jött :D

    VálaszTörlés
  27. sikerült úgy végignéznem a meccset, hogy egyik gólt sem láttam... a neyediket saját hibámból, a többit a stream miatt..

    VálaszTörlés