2009. szeptember 17., csütörtök

Kölcsönvettük Khizanishvilit

Három hónapra kölcsönvettük a Blackburn 27 éves grúz védőjét, Zurab Khizanishvilit (született: 1981. október 6-án Tbilisziben). Zurab Lancashireben töltött évei során egyszer sem volt tagja az elsőszámú védőpárosnak Samba és Nelsen mindig előtte voltak a rangsorban. Idén mindössze egyszer szerepelt a Blackburnben, nyilvánvalóan nem szerepel Sam Allardyce rövid távú tervei között.

Khizanishvili, Temuri Ketsbaia után, a klub történetének második grúz játékosa (utóbbit épp a napokban küldték el az Olympiakosztól). Érdekesség, hogy nem csak a válogatottban, de a Dundee Unitedban is csapattársak voltak.

Zurab Ketsbaiahoz hasonlóan a Dinamo Tbilisziben kezdte karrierjét, nyugatra költözése előtt szerepelt az FC Tbilisziben és a Lokomotiv Tbilisziben is, majd a West Hamnél és az Arsenalnál eltöltött próbajátékok után végül a 2001-ben, még tinédzserkorában Dundee United igazolta le.

A skót óriás Rangers felfigyelt a tehetségre és szerződésének lejártával magukhoz csábították 2003-ban. Második szezonjának végére kikerült a pixisből és a 2005/06-os szezon elején kölcsönadták a Blackburnnek, akik a következő tavasszal végleg megszerezték.

Zurab eddigi csapataiban a 13-as számot favorizálta - ez nálunk is szabad -, ami megegyezik a vezetéknevében lévő betűk számával. Amióta a mezekre kiírják a játékosok nevét, nem játszott ilyen hosszú nevű ember a csapatunkba, ebből a szempontból már mindenképpen emlékezetes lesz a nálunk töltött időszaka.

Zurab természetesen stabil tagja a grúz válogatottnak, már 62 válogatottságnál jár. A grúz csapat a mostani vb-selejtezősorozatban még nyeretlen, három pontjukkal csoportutolsók.

Zurab azonnal bekerült a Plymouth ellen készülő keretbe, ám a hétközi Liga-kupa mérkőzésen nem szerepelhet, mivel az előző körben a Blackburn színeiben már pályára lépett a sorozatban.

3 megjegyzés:

  1. jó igazolás de nekünk támadó kéne...
    de legalább 1.el több játékos :)
    és nem tartom rossz játékosnak.

    VálaszTörlés
  2. csak a nevét lehetetlen kimondani

    VálaszTörlés