2009. szeptember 20., vasárnap

CCC-körkép, 8. forduló

Sheffield United - Sheffield Wednesday 3-2
Bizonyára páran láttátok a péntek esti rangadót, ahol a United az első félidőben három gólos előnyre tett szert Ward, Henderson és egy öngól révén. De persze nem lett volna rangadó, ha nem teszik a felek izgalmassá a második félidőt. Tudgay révén szinte azonnal visszajött a meccsbe a Wednesday, majd 25 perccel a vége előtt már 3-2-t mutattak a Bramall Lane eredményjelzői. Végül bár a Pengék többször is bebiztosíthatták volna a győzelmet, maradt a 3-2-es végeredmény, amivel a hazaiak feljöttek a playoffot jelentő 5. helyre.

Barnsley - Swansea 0-0
A forduló egyetlen gólnélküli meccsére az Oakwellben került sor, a két résztvevőt elnézve talán nem is meglepetés a végeredmény. Különösen égő a Barnsley számára, hogy a 90 perc során képtelenek voltak kaput eltaláló lövést felmutatni, a walesiek a maguk háromjával magasan nyerték ezt a csatát. A döntetlennel egyikük helyzete sem javult, a Barnsley 22., a vendégek 20. helyen állnak.

Bristol City - Scunthorpe 1-1
Ugyan nem comeback, de egy félnek elmegy. Az utóbbi hetekben feljavuló Scunthorpe a hosszabbításban mentett pontot Bristolban. Saborio, Costa Rica-i csatár révén közel 40 percen át vezetett a City. A sokadik vendég szabadrúgás azonban a 93. percben meghozta eredményét, Grant McCann góljával pontoszkodás lett a vége és elvesztette makulátlan hazai mérlegét a Bristol. Az általam kis csapatnak tekintett Scunthorpe már a 13. helyen.

Cardiff - QPR 0-2
Szenved otthon a Cardiff, legalábbis utolsó két mérkőzésükön. Hiába köszörülték ki a vasárnapi csorbát szerdán, újra gólképtelenek voltak vadiúj stadionjukban. A londoniak megcsókolhatják az Arsenal képzeletbeli buksiját, ugyanis a kölcsönvett Jay Simpson első félidei duplájának köszönhetően nyertek végül egészen magabiztosan. A mérkőzés után Dave Jones csapata lassúságára panaszkodott, a Cardiffnak mihamarabb vissza kell szerezni az augusztusi formát, különben legjobb esetben is csak a playoff-helyek maradhatnak nekik. A csili-vili stadionnal feltételezem nem terveztek sokáig a másodosztályban maradni.

Crystal Palace - Derby 1-0
Régi ismerősünk Darren Ambrose találatával nyert a Palace, a mérkőzés után viszont a két nagyszájú menedzser egy másik eseményről osztotta meg véleményét. Kris Commons a 92. percben földre huppant a tizenhatoson belül, hordágyon kellett levinni, a játékvezető sípja néma maradt. Nigel Clough nem nagyon köntörfalazott, Neil Warnock azzal vádolta kollégáját, hogy erre fogta a vereséget. Egyelőre mindkét társaság a középmezőny végén utazik.

Doncaster - Ipswich 3-3
A forduló egyik legizgalmasabb mérkőzését követően továbbra is győzelemre nélkül az Ipswich, mégis Roy Keane volt elégedettebb a a lefújás után. Fairhurst góljával a szünetben 1-0-s hazai vezetés volt, majd a második játékrész derekán beindultak a csapatok/elfáradtak a védők. Colback a 66. percben egyenlített, 8 percre rá ismét hazai előnynek örülhettek a szurkolók (Woods). Nem sokáig, Priskin a 77. percben egalizált, két perccel később Martin gólja után először került előnybe az Ipswich. Az ő mosolyuk sem tartott sokáig, a 84. percben Quinton Fortune állította be a végeredményt. Reméljük a Keane-csapat nem a jövő héten gyűjti be első sikerét.

Middlesbrough - West Brom 0-5
A forduló rangadója nem hozta a várt izgalmakat, Faragó Ricsi is csalódott volt. Valamit érezhettek a hazai drukkerek, a mérkőzés tétje ellenére inkább otthon maradtak (csak viccelek, a Boro-fanok 90%-a divatdrukker volt, nem véletlenül voltak ilyen kevesen). Blunt duplájával (a második egy év végi gólösszefoglalókba való találat volt) és Mulumbu fejesével már a félidőre eldőlt a parti, a második játékrészben már örömfocit mutatott a Baggies, a hajrában lőttek még kettőt, tövik nyomva a kardot a Boro szívébe. Ugyan a döntetlennek szurkoltam, de így sem jövünk ki rosszul a dologból, ha ez a vereség összetöri a Boro önbizalmát.

Nottingham - Blackpool 0-1
Némi gyógyír a fájdalmunkra, hogy úgy látszik nem véletlen tudott a Blackpool a gyengén játszó fiaink fölé kerekedni a legutóbbi fordulóban. A Forest otthonában aratott győzelmükkel a tengerpartiak pontszámban beérték a Cardiffot. A győztes gól már a 19. percben megérkezett Charlie Adam révén, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy ezt követően számtalan alkalommal egyenlíthetett volna a Nottingham, érthető módon frusztrált volt a mérkőzés után Billy Davies, a hazaiak menedzsere.

Peterborough - Reading 3-2
Talán számunkra a legrosszabb pillanatban, de megszületett a Posh első győzelme, ráadásul nem is akármilyen körülmények között. A vendég Reading a szünetben 2-0-s vezetésre állt Sigurdsson és Church góljaival, azonban nem telt el tíz perc a második félidőből, mire kiegyenlített Ferguson csapata. Már-már úgy tűnt megint csak döntetlenre futja a hazaiak erejéből, amikor a hosszabbításban George Boyd egy sarkazással megszerezte a három pontot. Ennek ellenére a hazaiak továbbra is a kiesőzóna közelében tanyáznak, csakúgy mint a továbbra is szenvedő Reading.

Preston - Coventry 3-2
Egy gólos hátrányból felállva továbbra is remek formában a Preston. A hazai pályán már 10 pontot gyűjtő társaság a közepesen rajtoló Coventry ellen fordította meg öt perc alatt a mérkőzést (Brown 50., Mellor 55.), majd a 77. percben Brown bebiztosította a győzelmet. A hosszabbítás utolsó pillanataiban csökkentette egyre a különbséget Chris Coleman csapata. Alan Irvine valószínűleg nem sokunkak mond sokat, de az egykori szélső első csapatánál is komoly eredményt érhet el, ha sikerül az első osztályba kormányozni őket. 2007 novemberében vette át a kiesés által veszélyeztetett csapatot, 15. hely lett a vége, tavaly már a playoffba is bejutottak, elnézve az idénykezdetüket, simán összejöhet ismét ez az eredmény.

Watford - Leicester 3-3
A forduló másik 3-3-as találkozója cseppet sem volt unalmasabb a korábban említettnél. Fryatt duplájával Nigel Pearson csapata a szünetben 2-0-ra vezetett, a Darazsak azonban két perc leforgása alatt képletesen az asztalra csaptak, Helguson második góljával a 77. percben pedig már náluk volt az előny. A dráma fokozása kedvéért a hosszabbításban N'Guessan pontot mentett a Rókáknak, amivel ugyan nem tudta megakadályozni, hogy a Watford eléjük férkőzzön, de megakadályozta, hogy a londoniak a playoff-helyekig kapaszkodjanak.

6 megjegyzés:

  1. Marci, a football league show-k már nincsenek mininovát, de máshol elvileg igen (nem torrent). Tudsz linket? A Blackpool meccset sem láttam, de gondolom akkor nem volt 2 meccs miatt összefoglaló.

    VálaszTörlés
  2. http://www.fbtz.com/forum/index.php

    Regelj, nemsoká szerintem fenn lesz. 11 körül néztem, akkor még nem volt link.

    VálaszTörlés
  3. "Sorry, registration has been disabled by the administrator." :S

    VálaszTörlés
  4. Érdekes megközelítés ... mindjárt benézek, hogy van-e link, aztán beszúrom ide.

    Ha máskor be akar valaki lépni, használja az enyémet.
    user: marcitomi
    pass: 19Tomi87

    VálaszTörlés
  5. Nincs torrent, 3 részre darabolt feltöltés van.
    http://www.multiupload.com/Y4A3OH84MJ - part1
    http://www.multiupload.com/7Z1SGWHA38 - part2
    http://www.multiupload.com/AWUTYWD2O9 - part3

    VálaszTörlés
  6. Ezer köszönet! Egyébként nem értem, ha a MotD-t felteszi torrentre, a League Show-t miért nem...

    VálaszTörlés