2009. szeptember 18., péntek

Smudge megborotválkozhat

Megszakadt a United veretlenségi sorozata, miután a Blackpool egy gólos hátrányból - megérdemelten - fordítani tudott szerda este a Bloomfield Roadon.

A beszámolók szerint szinte végig a hazaiak irányítottak, ezért is volt némileg meglepő, hogy a félidő hajrájához közeledve mi szereztünk vezetést. Danny Guthrie beadását egészen közelről bólintotta Andy Carroll a hazai kapuba, megszerezve idei első találatát (elnézést a részletezést nélkülöző leírásról, de az összefoglaló jelenleg nem elérhető a klub honlapján). A gólszerző cumizva rohant ünnepelni a pálya másik végén lévő vendégtáborhoz, amiért a játékvezető - talán emlékezve Adebayor mutatványára, bár a körülmények itt pont fordítva voltak - sárgát adott neki.

Az ünneplés oka: Carroll kedvese kedden adott életet a pár kislányának, Baby Carrollnak - a becsületes nevére még várnunk kell. 20 évesen apukának lenni, nem kis bátorság.



Visszatérve a játékvezetőre, Jonathan Mossra. A Sunderland-drukker hírében álló spori kétszer is elhajtotta a helyszínen lévők szerint jogosan reklámáló mieinket, a nufc.com beszámolója szerint a második kezezés piros lapos szabálytalanság volt.

Ezzel együtt nehezen vitatható, hogy a Blackpool érdemtelenül jött vissza a meccsbe, bár ezt az igazságos pillanatot jobban preferáltam volna a szünetet követően. Brett Ormerod tett a kívánságaimra és az első félidő ráadásában egy Harperről kipattanó lövést kotort a hálóba. Szinte ugyanezekben a percekben pöckölte be Dirk Kuyt a győztes gólt az Anfielden, nem volt szerencsénk a kipattanókkal ezekben a pillanatokban.

A szünet után némileg feljavultunk és kiegyenlítődött a találkozó, de egy szöglet utáni kavarodásból Jason Euell a hazaiaknak szerzett vezetést (ismét elnézést a nem túl részletes ismertetőért).

Hátrányban lévő csapatunk nem egyszer egyenlíthetett volna, Kevin Nolan közelről melléfejelt, a hajrában Nile Ranger fejesét a gólvonalról mentették a hazaiak.

Nem vártuk a vereséget, de előbb-utóbb el kellett jönnie. Nem várhatta senki, a játékosok sem, hogy végig sétálunk ezen a mezőnyön, mindenképpen jókor jött az ébresztő. Szerencsére a Huddersfield-mérkőzés óta nem gyűjtöttünk be újabb sérüléseket, 1-2 kölcsönigazolással talán valamennyire elfogadható állapotba hozható a keret és neki lehet veselkedni az ősz küzdelmeinek. November 7-tel bezárólag 10 mérkőzés vár ránk (11, ha továbbjutunk a Liga-kupában) 50 nap alatt, komoly teszt bármilyen mély keret számára, hát még nekünk. Zura leigazolása jó lépés, de erősítés kell a támadók között is. Remélhetőleg az oda érkező erősítés is közel jár.

A vereséggel maradtunk a mérkőzés előtti harmadik helyen, egy pontra a listavezető Middlesbrough mögött és három ponttal a szerdán győzedelmeskedő Cardiff előtt. Egy hétvégi győzelemmel legrosszabb esetben a második helyre, ideális esetben a táblázat elejére léphetünk fel.

2 megjegyzés:

  1. Burkoltam, hogy szarok voltunk. :D

    VálaszTörlés
  2. "Ezzel együtt nehezen vitatható, hogy a Blackpool érdemtelenül jött vissza a meccsbe" :D

    VálaszTörlés