2009. szeptember 25., péntek

Megérkezett Harewood

Három hónapra kölcsönvettük Marlon Harewood-ot az Aston Villától. A csatár a 10-es mezben fog játszani és akár már szombaton bemutatkozhat.

Chris Hughton ugyan nem árulta el, mennyit fog játszani Marlon a Traktorosok ellen, de elmondta, hogy Harewood teljesen egészséges és jó erőben van, nem kell tehát várni arra, hogy megfelelő fizikai állapotba kerüljön.

Harewood a Nottingham Forest színeiben tűnt fel a közvélemény előtt, 24 évesen vitte el a West Ham United, ahol karrierje eddigi legsikeresebb éveit töltötte, 142 meccsen  47 gólt szerzett a Kalapácsosoknál. Nem egetrengető arány, nem véletlenül találja magát 30 évesen ismét a másodosztályban.

2007-re Harewood kikerült a kezdőcsapatból, júliusban pedig aláírt az Aston Villába. Harewood később elismerte, hogy már majdnem aláírt a Wiganhez, amikor Martin O'Neill megkereste. Birminghamben is nagyrészt csereként lépett a pályára, igaz nem kevés sikerrel, nem egyszer segítette győzelemhez csapatát a kispadról beállva.

A tavalyi szezonban egyetlen bajnokin sem kezdett, januárban megérkezett Emile Heskey, így egyértelművé vált, hogy kifelé áll a zászlórúdja. Március végén kölcsönvette a Wolves, mindössze ötször lépett pályára, gólt nem szerzett.

Harewood szerződése a nyáron fog lejárni az Aston Villánál.

Nem egy hihetetlenül termelékeny gólvágó, de óriási szükségünk volt erősítésre a csatárposzton. Reméljük beválik.

1 megjegyzés: