2009. szeptember 19., szombat

Álljunk vissza a helyes irányba

A hétközi vereséget követően a United a sereghajtó ellen próbál meg visszatérni a helyes útra - miközben két legnagyobb riválisunk egymás torkára fogja a kést.

Nem szeretek ilyeneket leírni, de itt kötelező lesz a győzelem - más eredmény elfogadhatatlan. Rontsunk nekik, szántsuk fel a pályát és tömjük ki őket. Statuáljunk példát az Argyle-lal, hogy a gyengébb csapatoknak nem lesz esélye idén pontot szerezni a St. James'-ben.

A szerdai fiaskó után valószínűleg a motivációval nem lesz gond, bízom Hughtonban, hogy képes lesz felrázni a társaságot. Már ha nem rázzák fel saját magukat, ami elnézve a csapatszellemet, nem is merész feltételezés.

Spirituális vezetőnk (wow, ezt valóban leírtam?) Alan Smith visszatér eltiltásából, sima arccal és valószínűleg vért szomjazva. Úgy érzem visszaadja a középpályánk erejét, de hasonló javulással járhatna Joey Barton padoztatása. Igen, tudom, hogy nem nagyon van jobb opció középpályára (Butt? Nagyon nem. Geremi? Tipikus cserejátékos.), de Lovenkrands egészen nyugodtan eljátszhat az egyik oldalon.

A csatársorban nagyon bízom benne, hogy nem nyúl mellé Hughton és berakja Rangert és Carrollt is. Az utóbbi időben mindkét srác hiába nyerte meg a fejpárbajokat, nem volt ki felé csúsztatni a labdát. Igaz, egyikük sem zsonglőr a lábával, de egy lefejelt labdát meg tudnak szelidíteni, és akár kapura tudnak törni, akár szekrény hátuknak köszönhetően fedezni tudják a labdát, amíg bevárják a középpályásokat.

Új igazolásunk, Khizanishvili, egyelőre úgy érzem nem fog pályára lépni kezdőként, sanszos, hogy a #13-ast először a Peterborough ellen láthatjuk majd. Új sérülések szerencsére nincsenek, továbbra is csak Ameobi és Jonas fog hiányozni.

Paul Sturrock csapata egyelőre győzelem nélkül szerénykedik a 24. helyen. Két döntetlenjüknél mindenképpen többet terveztek, ám valószínűleg ezt nem a szezon leghosszabb utazása után (kb. 650 km) fogják javítani a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen. Várható vereségük sorozatban a hatodik lenne, utoljára 42 éve fordult elő hasonló csúfság a Plymouth-al.

Egyetlen ismerősünk a csapatból, Tímár Krisztián minden bizonnyal kezdeni fog, másik esetleg ismerős név, Bradley Wright-Phillips sérüléséből felépülve igyekszi magát visszaverekedni a csapatba, bizton állíthatjuk, elnézve az eddigi 7 meccsen szerzett 6 gólt, nem kell sokat küzdenie érte.

Az Argyle kölcsönigazolásokkal igyekszik betömni a keret lyukait, Shane Lowry, Alan Judge, Cillian Sheridan, James Chester és David Gray érkezett a Premier League és a skót élvonal különböző klubjaiból.

A tegnapi szenzációs sheffieldi derbin aratott győzelmével a Sheffield United egy pontra felzárkózott mögénk, a három pontra lévő Cardiff City a QPR-t fogadja. Ha csodával határos módon kikapunk, akkor könnyen lehet, hogy estére az 5. helyen találjuk magunkat. Nem szeretnék túl nagy arc lenni, de nem látom, hogyan nem szerezhetjük meg a győzelmet délután. Remélem ezzel a magabiztossággal nem hozok balszerencsét a srácokra.

Cél a magabiztos győzelem, howay the Toon!

17 megjegyzés:

  1. Ő valószínűleg szabaddá vált a következő pár hónapra...
    http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/aston-villa-reo-coker-torkon-ragadta-menedzseret-az-edzesen-2000476

    VálaszTörlés
  2. Hát igen. Smith lesz idén a legfontosabb láncszem, ezt garantálom. Szvsz ma be is köszön, olyan erővel fogja belevetni magát ebbe a meccsbe. Ez meg egy nagyon nagy faszság, hogy Butt hivatalosan a csk és nem Smith...

    VálaszTörlés
  3. valami közvetítés van?

    VálaszTörlés
  4. boró-wba 0-3 a félidőben

    VálaszTörlés
  5. bár nem közvetítés, sokszor látogatom:
    http://www.eredmenyek.com/labdarugas/anglia/

    VálaszTörlés
  6. Ez már a zsákban! 3-1 BigAndy

    VálaszTörlés
  7. ötös a Boro-nak,az azért ciki!

    VálaszTörlés
  8. ez nem lesz így jó... wba-nak jó lesz a gólkülönbsége..

    VálaszTörlés
  9. @kopasztomasz
    igen és tényleg komoly játékerőt képviselnek CCC-szinten persze.
    Azért félnünk nem kell tőlük sztem.

    VálaszTörlés
  10. Ma is közel 43000 néző. Reméljük Simpson sérülése nem komoly.

    VálaszTörlés
  11. @kopasztomasz
    Meg a pontjaik is túl gyorsan gyűlnek. Előbb-utóbb majd csak eléri őket egy hullámvölgy, bár igazi aggódni valónk nincs, amíg csak ők vannak előttünk.

    VálaszTörlés
  12. Egyébként brutálisan izgalmas meccsek voltak ma, fordítások 0-2-ről jobbra-balra, este majd írok beszámolót.

    VálaszTörlés
  13. újabb kötözködés :) "semmi más eredmény elfogadhatatlan" :)

    VálaszTörlés