2009. szeptember 27., vasárnap

The perfect win

Chris Hughton szavai, nem az enyémek, de a csapat jelenlegi kormányosa nem áll messze az igazságtól. Ha a mai mérkőzés bármennyire is mutatja mekkora különbség van a bajnokság gyengébb csapatai és köztünk, akkor bizony innentől kezdve idegenben is nagy favoritok leszünk a mérkőzések nagy részén.

Geremi betegsége miatt hely jutott Buttnak a kezdőben, őt leszámítva mindenki dicséretet érdemel - Nicky sajnos megmutatta, mennyire gyengültek fizikai képességei.

A Khizanishvili-Saylor-Coloccini-Enrique kvartettnek rengeteg dolga nem akadt az Ipswich támadókkal, igaz Enrique párszor a második félidőben hihetetlen helyzetekben próbált túl okos lenni, ami egy jobb csapat ellen minimum gólhelyzetet eredményezett volna.

Végül, 4 őrült perc alatt eldöntöttük a találkozót, nem kis érdeme volt ebben az Ipswich védelemnek és a kapusnak is. Nolan első góljánál lemaradt a védő, a másodiknál nagyon csúnyán be lett forgatva egy ember, Raylor góljánál pedig Wright lett megszégyenítve, alá Seaman a 2002-es vb-n Ronaldinho góljánál.

Persze ne feledkezzünk meg a mieink megénekléséről, Ryan Taylor idén szállítja a gólokat és gólpasszokat, Nolan rendszeresen és eredményesen ólálkodik a csatárok körül. A gólokat megelőző fél órában érdemes kiemelni Nile Ranger játékát, dominálta a posztját, fejpárbajt és versenyfutást alig vesztett, első helyzetünket is neki köszönhettük. Nagyon kijárna már neki élete első felnőtt gólja.

A szünetre eldőlt a mérkőzés, jöhetett Sir Bobby ünneplése, felejthetetlen események. Ipswich-játékosok vonultak a pályára, kezükben az FA- és UEFA-Kupával. Majd egy megható közös éneklés Sinatra My Way című számára (a mester egyik kedvence), ezt követően pedig a lelátó ünnepélyes megkeresztelése. Már csak ezek miatt is meg fogom próbálni letölteni a mérkőzést.

A folytatásban ott folytattuk, ahol abbahagytuk, csakúgy mint a hazai védők. Ryan Taylor beadásánál Ranger töküresen érkezett a hosszún. A helyzete gólt ért, végül Nolan fejezte be az akciót, bebiztosítva, hogy visszavesszük a tabella első helyét. Gólkülönbségünknem sem jött rosszul a végeredmény, ebben is megelőztük legnagyobb riválisunkat, a West Bromot.

Az estét beárnyékolta, hogy Coloccinit és Ryan Taylort is sérülés miatt kellett lehozni. Információ még nincs róluk. Egy hét múlva ismét két hetes válogatott szünet következik, ami alatt mindketten - ha addig nem térnek vissza - meggyógyulhatnak.

Két debütálónk, Zurab Khizanishvili és Marlon Harewood hasznos tagjai lehetnek a keretnek. A grúz magabiztos védő benyomását keltette, Marlon pedig - aki megszólalásig hasonlít Dee-re a Wire-ból - ugyan már csak akkor kapott lehetőséget, amikor visszavettünk a tempóból, így is megcsillantotta brutális erejét, gyorsaságát és a jobb lábát.




[caption id="" align="aligncenter" width="250" caption="Marlon főszereplő volt a Drót első évadában."]Marlon főszereplő volt a Drót első évadában.[/caption]

A mérkőzés előtt Hughton arról beszélt, hogy szakaszokra bontják a szezont. A második etapból még két mérkőzés van hátra: jövő héten jön hozzánk a formába lendülő QPR, majd a középmezőnyben tanyázó Bristol City. A cél nyilvánvalóan az, hogy első helyen találjon minket a válogatott szünet és úgy érzem erre minden esélyünk meg is van.

4 megjegyzés:

  1. Igen,amellett,hogy José fejlődött talán a legtöbbet ittléte alatt a keretből,hajlamos feleslegesen szinezni a játékot.Egy-egy bravúros szerelés után bepassz középre,rövid hazaadás stb.-tegnap is láttunk ilyeneket.

    Nolan PL-beli teljesítményét összehasonlítva a mostanival:ég és föld.
    Nyáron azt kívántam,bárcsak túladnánk rajta-most már látom hatalmas tévedés lett volna! Alapember,az egyik vezéregyéniség és nagyon élvezi a játékot a posztján.

    Kicsit korán jönnek a sérülések,de eddig viszonylag szerencsésen "elosztva",úgy néz ki ez lesz a legnagyobb ellenfelünk.

    VálaszTörlés
  2. 0-4! Tökéletes.Nolannal kapcsolatban én is úgy vélekedtem mint az
    előttem szóló.Nagy hiba lett volna eladni.

    VálaszTörlés
  3. a másodosztálynak az is pozitív hozadéka lehet, hogy a srácok, főleg a fiatalok, megtanulnak nyerni, behúzni szoros meccseket, újra hinni kicsikét magukban - egyszóval, ha ezt a teljesítményt sikerül tartani, az mentálisan újra felépítheti ezt az utóbbi években annyira leépült csapatot.

    VálaszTörlés
  4. igencsak érdekesen alakultak a mai meccsek...

    VálaszTörlés