2009. február 26., csütörtök

Newcastle - Everton 0-0

Tíz emberrel is otthon tartottunk egy pontot a kupás helyekért hajtó Everton ellen, már csak 10-12 pontra van a bennmaradás.

Elnézést, hogy csak ma jelentkezem, az egyetem nagy úr.

Megszakadt egy szép sorozat, idén először maradtunk gól nélkül hazai pályán. Nem nagyon bánom, pláne, hogy a meccs előtt nem is tudtam erről, de sajnos ez egy olyan 3-4 meccses sorozat kezdetét jelentheti amikor egyáltalán nem fogunk hazai gólnak örülni a SJP-ben (jön a Man United, az Arsenal és a Chelsea is).

Remélem a srácok önbizalmat merítenek abból, hogy majdnem egy órán át komoly helyzet nélkül tartották az emberelőnyben játszó vendégeket, de ismerjük el: Arteta nélkül az Everton képtelen komolyabb támadásokat szőni, kidőlése eldöntötte, hogy Moyes csapata legjobb esetben is csak az Európa-kupában indulhat, BL-ről nem álmodozhatnak.

Aggodalomra ad okot, hogy a kiállítás előtt sem tudtunk igazán helyzetbe kerülni, egyetlen komoly ziccerünk volt, Love sajnos elcseszte és se előtte, se utána semmit nem tudtunk csinálni. Az előzetesben is írtam, hogy az Everton jól védekezik idegenben (13 meccsen 12 kapott gól), de egynél több helyzetet vártam a mieinktől.

Kevin Nolan lelkes játékos, valószínűleg ezért fogjuk szeretni, de figyelembe kell vennie a csapat helyzetét. A kiállításával olyan helyzetbe kerültünk, hogy a döntetlennek is örülni kell, ez már elég baj. A három mérkőzéses eltiltása viszont egyenesen végzetes lehet: a Bolton és a Hull ellen is győzelmi szándékkal kell pályára lépnünk, így viszont hihetetlenül gyenge belső középpályával kell megküzdenünk a pontokért.

Buttról már eleget beszéltünk idén, nincs helye a kezdőben, mellé érkezhet a pályára esetleg Geremi, Cacapa, vagy valamelyik szélsőnk, akik közül senki semi bizonyította, hogy el tudja látni egy box-to-box játékos feladatát. Úgy vélem még mindig jobban járunk, ha valamelyik szélsőt tesszük be Nolan helyére, kellenek a győzelmek, ezzel az erővel már meg is próbálhatunk aggresszíven játszani.

Már most többet beszélek a Boltonról, mint az Everton elleni meccsről, így jár az ember, ha 4 nappal a meccs után próbál visszaemlékezni.

Hétfői győzelmével elénk került a Spurs, hétvégén Liga-kupáznak a Wembleyben, úgyhogy visszaelőzhetjük őket. A Boro és a West Brom is liverpooliakkal játszik, hajrá Aston Villa, a Hull-Blackburnön pedig szorítsunk a döntetlenért.

Howay the Toon!

3 megjegyzés:

  1. Bolton ellen nyerni kell !!
    let's go !

    VálaszTörlés
  2. Az Arsenal ellen - ha nem javulnak fel villámgyorsan - tuti nem fogunk kikapni.

    VálaszTörlés
  3. @apcuk
    Épp ezen filóztam, de amilyen a sors, mire odajutunk csúcsformában lesznek, úgy lehet Fabregas is éppen ellenünk tér vissza, miután idő előtt felépül.

    VálaszTörlés