2009. február 1., vasárnap

Előzetes: Newcastle - Sunderland

Csakúgy mint tavaly, idén is rendkívül fontos lesz mindkét csapat számára a hazai derbink. Nem fognak beállni védekezni, hatalmas csata várható.

A 141. Tyne-Wear derbi azonban nem csak a bajnokság állása miatt fontos, 42 éve csinálta meg utoljára a Sunderland a duplázást és az idén még nyeretlen Unitednak már csak emiatt is fel kell szántani a pályát.

A tegnapi eredmények finoman szólva sem kezdveztek nekünk, az általam kinézett kiesőjelöltek (Stoke, West Brom, Boro) mind pontot szereztek, a Fazekasok ráadásul tíz emberrel verték meg a Manchester Cityt. Öröm látni persze, hogy a Tottenham kikapott, de így már csak gólkülönbségünk miatt nem vagyunk a kiesőzónában.

Győzelem esetén felugorhatunk a 13. helyre, éppen a Sunderland elé, döntetlen esetén a 15. helyet csípjük meg. Értelemszerűen vereség (amibe bele sem gondolunk) esetén a kiesőzónába kerülünk.

JFK megerősítette, hogy Butt visszatér eltiltásából, Nolan is játékra kész, Given és N'Zogbia szinte biztosan nem játszanak. Gutierrez eltiltását csak a West Brom ellen kell letöltenie.

Mivel van két egészséges belső középpályásunk érdekes lesz, hogy Colo vagy a minta-Geordie Steven Taylor ül le a padra. Nem tudom mi lenne a helyesebb, Colot jobb védőnek tartom, de Jonesnál nagyobb center kevés futkározik a világ pályáin, talán hatásosabb lehet ellene Taylor.

Viduka, Ameobi és Martins már edzésben vannak, de még egyikük sem kész a játékra. Velük együtt összesen 11 hiányzónk van, rengeteg. A többiek: Barton, Beye, Cacapa, Given, Gonzalez, Guthrie, N'Zogbia és Owen. Ez is arra utal, hogy Guthrie húzódása súlyosabb a vártnál, bár eleinte sem mondtak visszatérési időpontot és már akkor is aggodalomra adott okot, hogy Danny mankóval járkált az edzést követően.

Alan Smith talán már bevethető lesz, de véleményem szerint maximum a kispadra ültetik le. Kinnear a héten úgy nyilatkozott, hogy egyetlen egészséges csatára van (erről Xisco mást mondana) így Carroll mellett valamelyik támadóközéppályásunk, minden bizonnyal Duff fog kezdeni. Mivel azonban Gutierrez a másik szélsőnk, elkerülhetetlen, hogy az egyik szélen egy ott nem igazán otthonos ember szerepeljen.

[caption id="" align="aligncenter" width="470" caption="Teljes teltház nem lesz."][/caption]

Visszatérve a belső védő kérdésére, elképzelhetőnek tartom, hogy Colo ismét a középpályára kerül és talán éppen az új fiú, Nolan lesz a Jolly Joker, akit kirakunk az oldalvonalhoz.

A makiknál nagy hír, hogy Diouf a Blackburnhöz igazolt, az odavágót eldöntö Richardson sajnos ismét egészséges. A Sunderland annyi előnyben van hozzánk képest, hogy már kedden letudták a hétközi bajnokijukat (négy nyeretlen bajnoki után nyertek ismét), bár amit láttam a szerdai meccsből, nem erőltettük meg magunkat túlságosan Manchesterben, a fáradtság nem lehet faktor ... pláne amikor egész meccsen tombolni fog a lelátó.

Ismét élő Blaydon Races-zel hangol majd a stadion, Graeme Danby idén is elvállalta a felkérést.



Sajnos éppen a meccs ideje alatt utazok vissza vidékről Pestre, úgyhogy majd csak később tudok pótolni, nektek természetesen jó szurkolást kívánok.

Az Eurosport2-n 14.30-kor kezdődik a közvetítés, egyéb elérhetőség itt, illetve itt (a myp2p főoldalán nem érdemes keresgélni, egy folyamatban lévő peres ügy miatt egyelőre nem teszik ki a linkeket).

Howay the Toon!

9 megjegyzés:

  1. Az előzetes(BBC) meccskeretben nem volt benne Smith.. Mondjuk ez Kinnearnél tök mindegy. :D

    VálaszTörlés
  2. SySports Transfer Clockwatch, 10.54: Sky Sports sources have confirmed Shay Given is having a medical at Manchester City, after the Eastlands outfit finally thrashed out a fee with Newcastle for the goalkeeper. :/

    VálaszTörlés
  3. A három februári meccs kulcsfontosságú,ezeken lehet(kell) pontokat szerezni,különben végképp leszakadunk(morálisan is)!
    Ma úgy kellene fellépni,hogy érezzék szemernyi esélyük sincs.A lelátóról meglesz a támogatás ehhez.
    Nem számít a sok sérült,nem számít,hogy ki megy vagy marad,ezen a derbin mindenáron győzni kell!

    VálaszTörlés
  4. @Joly
    Tudtuk,hogy megy,mégis rohadt szar érzés lesz amikor hivatalossá válik!

    VálaszTörlés
  5. sokadik ilyen gól,30-40 métert száll a labda és csak lesünk...
    iszonyú az iram,megyünk,de mindenkiben ott a félsz!
    Pozitívum sztem a bal oldal előrejátéka,José ma nagyon rendben van!
    Nolan góltól mentette meg a csapatot,egyébként elég szürke,sajna.
    Shola hozza a szokásos formáját,de ettől még rúghat egyet.
    Az nem lehet,hogy kikapunk-és nem is fogunk!
    H O W A Y T H E L A D S ! ! !

    VálaszTörlés
  6. 38 éves "pályafutásom" egyik legizgalmasabb meccse volt! Reális az x,de egy van egy kis keserűség bennem. Rocky megkönyörült rajtunk-kíváncsi lennék az érzéseire ilyenkor.
    Remélem Colo nem dőlt ki hetekre,Seb magabiztos volt,kikapcsolta Jonest(csak a gól,ugye...). A második félidőben mentünk,mint az állat,de a gárda jelen állapotában ennyi van-aztán,hogy ez mire lesz elég az más kérdés...
    Lövenkrandts-ot előbb behoztam volna Joe helyében! TOON!

    VálaszTörlés
  7. Illet volna kihasználni,hogy Fülöp milyen szarul mozdult ki a magas labdákra. Remélem,a holnapi "zárásig" sikerül még bekeríteni 2-3 új arcot!

    VálaszTörlés
  8. Ami meglepett a meccs kezdetekor, hogy Nolan "tüzelte" a srácokat a kezdőkörben, amikor összefogódzkodtak. Azt tudtuk róla, hogy vezéregyéniség, no de ennyire? Mindenesetre jó volt látni. Given-nel pedig elvész egy legenda. Óriási csalódottságot érzek. Talán nem kellett volna ilyen pánikszerűen elmenekülnie.

    VálaszTörlés