2009. február 22., vasárnap

Előzetes: Newcastle - Everton

A fergeteges formát futó Everton látogat a St. James'-be a 26. forduló utolsó előtti mérkőzésén.

A Toffees hiába játszik cérnavékony kerettel, december 7. óta mindössze egyszer kaptak ki, az Old Traffordon 1-0-ra. Az FA-Kupában a West Ham/Boro párharc győztesével játszanak majd az elődöntőért, a bajnokságban ott loholnak az Arsenal sarkában a 6. helyen.

Ha már szóba került a tabella és a loholás, tegnap egészen jó napot zártunk. Igaz, hogy nyert a Bolton és pontot szerzett a Sunderland, de a Boro-Wigan és Stoke-Pompey meccseken is döntetlen született. Győzelemmel felugorhatunk a 12. helyre, 7 ponttal eltávolodva a kiesőzónától. Hétfőn Hull-Spurs, ez is döntetlenszagú, úgyhogy simán ott ragadhatunk a 12. helyen kedd reggelre is.

A két hetes szünet alatt többen is kellő erőnlétet szerzett, várhatóan számításban veszi Hughton Martinst, Smitht, Cacapát. Gutierrez eltiltása lejárt, Carroll sajnos még nem kész teljesen a játékra. Természetesen így is terebélyes a maródiak listája: Barton, Beye, Carroll, Gonzalez, Guthrie, Xisco és Owen.

Mark Viduka reményeim szerint most már a kezdőben csilloghat Lovenkrands oldalán, Martins játszatása Hughton elmondása szerint nagyon csábító, de várhatóan csak a padról veti majd be, ha egyáltalán szükség lesz rá.

A vendégeknél Osman, Fellaini és Pienaar játéka is bizonytalan, a korábbi hírekkel ellentétben Saha nem fog tudni ellenünk visszatérni. Cahill és Hibbert is ötödik sárgájukat kapták a múlt heti Villa elleni kupameccsen így mindketten kihagyják a találkozót, ami jelentősen megkönnyítheti a dolgunkat.

Pár Everton mérkőzés alapján idén is elmondható, hogy Osman, Arteta és Cahill szabják a fazont, ha ketten is hiányoznak jóval egyszerűbb feladatunk lehet.

Az Everton, megelőzve az Arsenalt, az ötödik legjobb vendégmérleget mondhatja magáénak, 12 mérkőzésen 7 győzelmet arattak, 23 pontot gyűjtöttek és mindössze 12-szer talált be ellenük a hazai gárda.

Nem tudom Hughton tavaly mennyire szeretett bele Keegan 4-3-3-as taktikájába, de amint lesz három bevethető csatárunk, mindenképpen adnék neki egy esélyt.

Nehéz találkozóra számíthatunk, tipikus háromesélyes mérkőzés, reménykedjünk a győzelemben. A liveblog egyelőre bizonytalan, mert nem tudom mikor tud az egyik cimborám felvinni Pestre, ez valamikor kora délután fog eldőlni.

Jó szurkolást és howay the Toon!

update ... 15:19

Lesz liveblog.

3 megjegyzés:

  1. remélem így nyerni tudunk !!!!

    VálaszTörlés
  2. Gutierrez, Viduka, Martins is csak pados, úgy láttam ugyanaz a kezdő, mint két hete.

    Evertonnál a három karmester közül csak Arteta játszik.

    VálaszTörlés
  3. http://cdn1.ustream.tv/swf/4/viewer.98.swf?cid=1/527019
    G. Speed a stúdióban.

    VálaszTörlés