2009. február 7., szombat

Előzetes: West Brom - Newcastle

Újabb kiesési rangadó, hat pontos, kinek melyik tetszik. 49 napja nyertünk utoljára, több sérültünk is visszatér, itt az idő.

JFK a héten többször is említette, így biztosnak tekinthető, hogy Alan Smith, Obafemi Martins és Mark Viduka is szóhoz jut ma délután. Jonas Gutierrez eltiltott, valószínűleg bemutatkozik Ryan Taylor és a vasárnapi meccs vége felé Fabricio Coloccini és Andy Carroll is sérülésekkel jöttek le, ne lepődjünk meg, ha nem kezdenek.

Ryan Taylor ideális ember a Beye sérülése óta lyukas jobb bekk posztra, ugyanakkor csak egyetlen igazi játszatható szélsőnk van, így több variáció elképzelhető. Ha Colo nem tudja vállalni a meccset, S. Taylor kerül középre, R. Taylor a jobb oldalra és Lovenkrands a jobb szélen.

Viduka a héten több helyen is megemlítette a 4-3-3-at. Nem hiszem, hogy ő képes lenne kezdőként beszállni, Sholával középen pedig nehezen látok okosságot a dologban, de ezzel együtt benne van egy Duff-Shola-Oba támadó trió, különösen, hogy szükségünk van minél több góllövőre a pályán. Ehhez három küzdő szellemű középpályás kell: Nolan, Butt és Smith. Kockázatosnak tartom, de ettől még pozitívan meglepődnék, ha JFK bevállalja.

A konzervatív énem azt diktálja, hogy Duff lesz a bal oldalon, középen Nolan és Butt, a jobb oldalra pedig Lovenkrands kerül. Bíztató volt a pár percekben, amiket eddig kapott, szívesen megnézném egy egész meccsen.

Ha Colo kellően egészséges is, leültetném a padra, a Sunderland ellen nagyon nem mentek neki az irányváltások. Nincs hozzászokva ahhoz, hogy nincs téli szünet, ráadásul piszkosul fájhat a lábfeje Chopra talpalása miatt. Ha nem veti be Joe akkor összesen kb. 3 hetet pihenhet (nem hívták be a válogatottba), jót tenne neki.

Carroll a másik kérdéses ember: örülnék, ha játszana. Az első meccsein rengeteget faultolt, mostanra felvette a ritmust, jól bánik a labdával, fejpárbaja többségeit megnyeri. Viduka minden bizonnyal nincs kirobbanó fizikai állapotban, Carroll ideális ék lenne a 4-3-3-ban.

Marci álomkezdője (4-3-3): Harper; R. Taylor, S. Taylor, Bassong, Enrique; Smith, Butt, Nolan; Martins, Carroll, Duff

Valószínű kezdő (4-4-2): Harper; R. Taylor, S. Taylor, Bassong, Enrique; Lovenkrands, Butt, Nolan, Duff; Martins, Ameobi

Sokkoló felfedezést tettem rápillantva a PL formatabellájára: a West Brom az utóbbi hat hazai bajnokija alapján holtversenyben a 7. legjobb csapat. Utolsó négy meccsükből hármat megnyertek, tuti kiesőnek tűntek karácsony előtt, most már teljesen utolérték a többieket.

A Baggies sérüléslistája is terebélyes: Greening, Olsson, Clement, Miller, Barnett, Martis, kétséges Moore, Beattie, Koren, Valero és Simpson játéka is. Kedden gyengített csapattal kiestek az FA-Kupából, különösebb következtetést nem kell levonni belőle. Bednar a legeredményesebb gólvágójuk hat találattal, december végén lőtt utoljára gólt ...

Őszinte leszek, nem tudom mit várhatunk az Albiontól. Kellene egy nem teljesen elszúrt kezdő 11 Kinneartól és kiadni utászba, hogy ne engedjük a hazaiakat játszani. A Hawthorns kis stadion, de ettől még jó hangulatot tudnak csinálni a drukkerek, és hiába van a mi oldalunkon a tehetség, ha jobban küzdenek mint mi, nem sok esélyünk lesz. Reménykedem egy korai gólban és eredményes kontrákban.

A myp2p-s fiúkat perbe fogták, nem tudom lesz-e náluk link, de majd kitalálunk valamit.

Ha gondoljátok szívesen csinálok liveblogot (olyasmi mint a chat), beszúrom az oldalra és dumálunk a meccs közben. Rádión mindenképpen hallgatom a meccset és ha nincs stream akkor első kézből értesültök az eseményekről.
n
{democracy:7}

17 megjegyzés:

  1. Bizony,a korábban általam is lesajnált West Brom. rendesen összekapta magát!

    VálaszTörlés
  2. http://www.justin.tv/directory/sports

    Itt talán lesz stream, én már több meccset néztem itt. A kommentár lehet nem lesz angol, mert a mi meccseinkre nincs olyan sok stream, ötülök, ha egyáltalán egyet találok. De több, mint a semmi. A minősége általában a youtube-hoz hasonló.

    VálaszTörlés
  3. Nem kiscit lenne durva az a Nolan, Butt, Smith középpálya. Főleg majd Bartonnal kiegészülve. :D

    VálaszTörlés
  4. Marci, Keegannél - amiről Viduka beszélt - nem két szélső csatár támogatta a középsőt, hanem a 2 csatár mögött volt középen egy 3. (Owen), szerintem Viduka is így gondolta.

    VálaszTörlés
  5. Marci, van egy rossz hírem: The Newcastle Journal is reporting this morning that young Andy Carroll is out of today’s game with an ankle injury, he picked up in the second half against Sunderland last Sunday. Nem láthatod majd Carollt.

    VálaszTörlés
  6. @apcuk
    Az igaz, ott a pont.

    Cár Big Andyért. JFK ráadásul kórházban van.

    VálaszTörlés
  7. NUFC: Steve Harper, Steven Taylor, Jose Enrique, Fabricio Coloccini, Sebastien Bassong, Nicky Butt (c), Kevin Nolan, Ryan Taylor, Damien Duff, Shola Ameobi, Peter Lovenkrands
    Subs: Fraser Forster, Alan Smith, Mark Viduka, Geremi, David Edgar, Xisco, Claudio Cacapa

    Martins még a padon sincs ... ezt utálom Kinnearban. Mi a p****ért kell egészt héten arról regélni, hogy játszani fog?!

    VálaszTörlés
  8. Steve Harper, Steven Taylor, Jose Enrique, Fabricio Coloccini, Sebastien Bassong, Nicky Butt (c), Kevin Nolan, Ryan Taylor, Damien Duff, Shola Csere: Fraser Forster, Alan Smith, Mark Viduka, Geremi, David Edgar, Xisco, Claudio Cacapa

    Martins?

    VálaszTörlés
  9. Közben Given lejátszotta első meccsét a Cityben. A 65. percig néztem, kb. 5 nagy védést mutatott be. Egyik szemem sírt, a másik nevetett.

    VálaszTörlés
  10. Martinst megnézték tegnap az utazás előtt és inkább óvatosak voltak, nincs ott Birminghamben.

    VálaszTörlés
  11. @marci
    Fenébe,biztosra vettem a játékát-legalább csereként!

    VálaszTörlés
  12. Amúgy bennetek nem merült még fel, hogy Xisco miért van nevezve minden meccsre, ha úgysem cserélik be?

    VálaszTörlés
  13. legalább nem fog megsérülni...
    Lovenkrands jó hogy kezd !!
    nyerni kell ez nem vitás!!

    VálaszTörlés
  14. Mert Xisco-ot nem nagyon szereti JFK..
    de ha nagy baj lenne akkor becserélné szerintem.

    VálaszTörlés
  15. valami streamet tud valaki?

    VálaszTörlés
  16. na tessék jönni a liveblogra
    http://blaydonraces.net/?p=2259

    VálaszTörlés