2009. március 1., vasárnap

Előzetes: Bolton - Newcastle

A PL-stadionok közül itt jártunk legrégebben, Big Sam első meccsén 2007 nyarán. Most másfél évvel később ismét meglepetés lenne a győzelem, de a pontszerzés szinte kötelező.

A mai angol focival szóló cikkek vezérmondata: A Liverpool kiszállt a bajnokságért folytatott versenyből. Ez csak az egyik oldala az éremnek, sokkal fontosabb, hogy győzelmével a Borot megint nem lehet besorolni a tuti kiesők közé.

A négy mai meccsen a második legfontosabb a Hull-Blackburn összecsapás (kezdés: 13:30), szorítsunk a döntetlenért. A Villa-meccs kivételével összesűrítették a találkozókat délután négy elé, hogy a nézők nyugodtan nézhessék a United ificsapatát a Tottenham ellen.

A nufc.com kis cikke szerint sérültjeink nagy részéről pozitív hírek érkeztek, Andy Carroll már játékra kész, Xisco is egy, legfeljebb két hétre van ettől. Guthrie kb. két hét múlva lesz bevethető, Bartonnak még kell egy hónap. Owen a Hull elleni meccset célozta meg, Beye az azt követő Arsenal elleni bajnokira szeretne odaérni, és várhatóan nemsoká Nacho Gonzalez is visszatérhet Achilles-sérüléséből.

Ma délután csak Carroll játéka képzelhető el, de Smith, Viduka és Martins visszatérésével Hughtonnak lassan talán választania is lehet majd két játékos között. Nolan eltiltása miatt a középpályára ez a kijelentés nem áll (Butt és Smith a tippem), de a támadó középpályásaink közül (Gutierrez, Duff, Lovenkrands) az egyik várhatóan pados lesz. Martins visszatér a csatársorba, egyelőre sajnos szerintem még Ameobi lesz a partnere, akármennyire értelmetlen választás. A védelemben változást nem várok.

Bevallom a legritkább esetben kapcsolódom be egy Bolton-mérkőzésbe, ha nincs közvetlen érdekeltségem, úgyhogy lehet, hogy butaság következik: Figyelembe véve, hogy Megsonék leggólerősebb csatára továbbra is Kevin Davies, Elmandernek is van már öt gólja (igaz ennek nagy része a Sunderland ellen született), érdemes lenne minél magasabb emberekkel kezde

4 megjegyzés:

  1. Én inkább a Blackburn győzelemért szorítok.

    VálaszTörlés
  2. hát a döntetlen az jobb lenne szerintem.

    VálaszTörlés
  3. az esélytelenek nyugalmával mindig könnyebb pályára lépni,ezért benne van a bravúrgyőzelem

    VálaszTörlés
  4. Ameobi ma gólt szerez-hamár kezdő a fenébe is...

    VálaszTörlés