2009. március 21., szombat

Előzetes: Newcastle - Arsenal

Meglepő ilyet olvasni, de az utóbbi években mi lettünk az Arsenal egyik mumusa, az utolsó három évben a kilenc lehetséges pontból mindössze kettőt szereztek otthonunkban.

Ennek ellenére a mai meccs a legkevésbé sem nekünk áll, 1.75 körüli szorzója van az Arsenalnak, a mi győzelmünkkel pár fogadóirodánál hatszoros pénzt lehet kaszálni. Kicsit túloznak az oddsok, de a realitás a vendégsiker.

Nem kezdte jól a 2009-et Wenger csapata, sorozatban négy bajnokin játszottak 0-0-s döntetlent mielőtt szűk három hete legyőzték a West Hamet. Ezután simán továbbléptek a kupában, rúgtak egy négyest a Roversnek és a héten újabb kört teljesítettek az FA-Kupában 2-1-es (gyanús körülmények között született) győzelmükkel.

Fabregas, Walcott és Eduardo sem lép pályára kora este, de így is van elég formába lendülő támadójuk (van Persie, Arshavin), akik rengeteg gondot okozhatnak a védelmünknek.

Beye már edzésben van, de valószínűleg nem kap helyet a kezdőben. Nolan eltiltása lejárt és úgy tűnik Hughton három bulldogot akar játszatni, hiszen pénteken állítása szerint a 4-5-1 mellett döntött, ami azt jelenti, hogy Owen csak kispados lesz.

Nem csak látva Owen friss nyilatkozatát vagyok ledöbbenve, hanem egyébként is. Akárki is az ellenfél, otthon soha nem volt szokásunk egy csatárral játszani és már a mérkőzés előtt felvállalni, hogy jó a döntetlen. Az Arsenal éppen azért szenved az utóbbi időben nálunk, mert úgy futunk ki a pályára, hogy minden esélyünk megvan ellenük a győzelemre. Hughton - az én szememben - nagyon messzire elrúgta a pöttyöst.

Guthrie egyelőre még nem kész a játékra, de vele együtt Joey Barton és Xisco is edzésben vannak már. Hughton a héten azt nyilatkozta, hogy Barton várhatóan az utolsó öt mérkőzésre visszatér, ez az április 27-i, Pompey elleni hazai bajnokit jelenti.

A helyzet a tabella végén továbbra is hihetetlenül szoros. Ma délután Stoke-Boro kiesési rangadót játszanak (döntetlenben bízok), a West Brom a Boltont fogadja (hajrá Trotters), a Pompey az Evertont (hajrá Toffees). A kupaindulásért hajtó West Ham Blackburnbe látogat (szintén vendég győzelem kéne), míg a Sunderland holnap délután a Man Cityhez látogat (hazai sikert remélek és várok). El tudnék viselni egy újabb Hull-zakót, ehhez az kell, hogy a Wigan kellően jól játsszon ellenük a JJB-ben.

Liveblog nem lesz, nem tudnék odafigyelni a kommentek folyamatos engedélyezésére, de bármi gondolatot, észrevételt, szentségelést, örömujjongást várok ezen bejegyzés végére.

Mivel a mérkőzés időpontjában nincs másik PL-meccs az Eurosport 2-n aki tudja TV-ben követheti az eseményeket. A többiek streamet az iraqos honlapon, a myp2p-n, a justin-on és esetleg aki hajlandó 5-10 percet várni a streammel az adthe-n találhat.

Jó szurkolást mindenkinek és howay the toon!

34 megjegyzés:

  1. Smith - Butt - Nolan? :O

    VálaszTörlés
  2. @Joly Erre tippelek. Vagy esetleg Geremi-Butt-Nolan.

    VálaszTörlés
  3. srácok nyert a portsmouth

    VálaszTörlés
  4. Pöcs Everton, pedig vezettek is és a robot vág nekik kettőt.

    Boro-meccs jó fajta 0-0 lehet. :D

    VálaszTörlés
  5. Fulham bezzeg a Man Utdt megveri...

    Stoke is nyert baszki az utolsó pillanatban. Boronak meg nem adtak meg egy 11est.

    VálaszTörlés
  6. Amúgy sopcastem egyik csatáronán se működik + a ustream.tv sem, nemtommivan...

    VálaszTörlés
  7. http://www.justin.tv/nez_2

    Mondjuk hang az nincs.

    VálaszTörlés
  8. Ezeket megesszük reggelire, 2-0 a tippem. :)

    VálaszTörlés
  9. Amúgy ez a fajta 4-5-1 nem volt olyan rossz ötlet. Csak két romboló van, a Love személyében van még egy csatár is.

    Bast nagyon sajnálom, de így legalább nem kell dönteni Hughtonnak, hogy ki legyen a két belső védő. (Coloccinit padoztatnám, ha mindhárom egészséges lenne.)

    VálaszTörlés
  10. Óriási harc,fasza,hogy nem vetett vissza minket a kihagyott büntető!
    Colo állandó életveszély ma is,10 milláért kicsit luxus...Butt faszán védekezik,Nolan kevésbé sztem,S.Taylor meg egyszerűen kurvajó,de én elfogult vagyok vele kapcsolatban.
    Ez eddig nagyon korrekt teljesítmény,reméljük most nem marad el a jutalom érte!

    VálaszTörlés
  11. Saylor tényleg kiváló, én egyáltalán nem vagyok elfogult vele. Nagyon sajnálom, hogy nem tudjuk majd Bassonggal együtt játszatni hátul.

    Colo a szezon második felére teljesen kifulladt, télen gyanakodtam a szünet hiányára, de azóta is ugyanolyan gyatra. Most azt mondom egyáltalán nem érte meg azt a rengeteg pénzt.

    VálaszTörlés
  12. Tudom hülyén hangzik,de nálam állandó kezdő lenne,köré építeném a védelmet.
    Jönnek a fiúk:Howay The Lads!

    VálaszTörlés
  13. Az a baj vele, hogy - néhány ilyen extra meccstől eltekintve, mint a mai - alig mutat fejlődést ahhoz a sráchoz képest, akit anno visszakaptunk Wycombetól, pedig annak már lassan 5 éve.

    VálaszTörlés
  14. Saylor is megsérült, picsába.

    VálaszTörlés
  15. Nolan - MU elleni formájú Smith csere elférne, Marci?

    VálaszTörlés
  16. Most már tárgytalan. Jöhet Owen és Guti.

    VálaszTörlés
  17. Nem hoznám Smitht, ezt a meccset meg kell próbálni megnyerni.
    Taylor helyett mondjuk lehet és akkor Raylor jobb bekk, Beye CB.

    De Owent mindenképpen behoznám a 75. perc körül.

    VálaszTörlés
  18. "Védőként még a meglehetősen tapasztalatlan Tim Krul állhatna be..." :D

    VálaszTörlés
  19. hol nézitek? (apcuk)

    VálaszTörlés
  20. Én félidő után már nem találtam streamet.

    VálaszTörlés
  21. az ölükbe hullott a gyökereknek.valószínűleg mi vagyunk a világ legpechesebb klubja,ettől függetlenül az a kóválygás,amit Colo bemutat hónapok óta,felháborító és Nolan is egy kibaszott nagy betli!
    nagyot küzdöttek és jól is nyomták a fiúk,de ez van.
    sztem innen nincs visszafelé,de akkor is:TOON FOREVER!

    VálaszTörlés
  22. bevallom,a mai meccstől vártam a "felemelkedést" és volt is rá esély,egyáltalán nem voltunk kutyák,de a második kapott gól-emberhátrányban-megtört minket.négy gól tíz perc alatt...
    Seb kidőlt és vszínű Tayls sem örömében könnyezett,úgyhogy újra nőtt a maródiak száma-a végén Ryan is a bokájához kapott,ő is sanszos.
    a végén Harps óriási védései miatt megúsztuk a kiütést...
    nem tudom Nolan mit szed,de Butt hozzá képest villám volt úgy fejben,mint mozgásban!

    VálaszTörlés
  23. Néztem a meccset és annak ellenére, hogy kikaptunk, nagyon jól játszottunk. Főleg a 25-63. perc között. Én ezt várom el imádott klubomtól, hogy meghaljanak a pályán értünk a küzdésben. Azért annyira nem kellettvolta meghalni, mint S. Taylornak, vagy Bassongnak. Talán ez a jobb játék fellendíti a csapatot.

    VálaszTörlés
  24. @moha bácsi
    így van jó volt a hozzáállás,jó volt a körülményekhez képest a játék és a taktika is,plusz még a majom Halsey sem volt most ellenünk.ezzel együtt még fájóbb a vége.kurvára sajnálom a csapatot,sajnálom magunkat szurkolókat világszerte.
    ahogy most kinéz marad a megbízott szakmai kettős-nagyon nagy a baj,azért egyet (rosszul)aludva a dologra:reménykedjünk,sorsunk a kezünkben,nyolc meccs...

    VálaszTörlés
  25. @moha bácsi
    Jól játszottunk, de az a baj, hogy ezt csak a nagyok ellen tudjuk nyújtani.

    Mindig úgy játszunk, ahogy az ellenfél. Leereszkedünk a gyengébbek szintjére és feljavulunk a menők ellen. Nagyon hiányzott (idén is) egy állandó szint otthon és idegenben is.

    8 meccs, bármi lehet.

    VálaszTörlés
  26. @marci
    Rohadtúl igazad van! Edző kell ide! Nem is akárki...

    VálaszTörlés
  27. Így van. Egy jó edző, nyugodt háttér sokat jelenthetne. Már egyszer leírtam, hogy ha megnézem egyesével a játékosokat, a múltjuk alapján akik nálunk játszanak, igen menő csapatunk van. Most mindenki 3-4 évvel ezelőtti teljesítményekre gondoljon, Duff, Geremi, Lövenkrands, Owen, Cacapa, Viduka, Smith, Coloccini és így tovább... Micsoda nevek voltak ezek évekkel ezelőtt. De így együtt.... Volt osztályfőnököm mondta egyszer:
    "Ha külön-külön nézlek benneteket, mint az angyalok, de ha együtt vagytok az maga a pokol"
    Hát momentán ilyen most a csapat. Reméljük, most felébrednek már az álomvilágból.

    VálaszTörlés
  28. Martins miért jobb lábbal lő büntetőt,amikor bal lábas???

    VálaszTörlés