2009. március 4., szerda

Előzetes: Newcastle - Manchester United

10 meccses nyerőszériában van a Manchester, Van der Sar góltalanságát lassan érdemes napokban számolni, bízzunk egy jó meccsben.

Közel nulla esélyünk van a győzelemre, a kontinens egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapata érkezik hozzánk, játékosaik egy része nem játszott a megnyert Liga-kupa döntőn, talán pihentebbek mint a mieink.

Érdekesség: mi vagyunk az egyetlen csapat, aki a bajnokságban pontot tudott rabolni az Old Traffordon. Jobb oldalt a mai napon megvívott meccsek között láthattok egy 1996-os találkozót, amit 1-0-ra meg tudott nyerni a United a St. James' Parkban, nagyjából az döntötte el a bajnoki címet.

13 évvel később már picit mások az esélyek, esély sincs egy olyan győzelemre, mint a 96/97-es szezonban aratott 5-0, utoljára 2001/02-ben tudtuk megverni őket egy hatalmas mérkőzésen 4-3-ra, míg a közelmúltban, 2007 telén egy remek mérkőzésen Milner bombájával és Edgar furcsa góljával 2-2-t játszottunk velük. Utóbbit tavaly egy 5-1-gyel bosszulták meg.

Ha bármilyen esélyt is akarunk magunknak akkor nem szabad hagyni őket szabadon játszani. Enrique már fogadkozik, hogy megpróbálja kordában tartani C. Ronaldot, Martins szeretné megtörni Van der Sar sorozatát, de a legfontosabb párharc a pálya közepén zajlik majd.

A sérülések (Guthrie, Barton, Butt) és eltiltás (Nolan) miatt kiürült középpályán Geremi és Alan Smith fogja felvenni a harcot Carrick, Scoles, meg ki tudja még kik ellen. Smudge valószínűleg kellően fel lesz tüzelve, isten tudja mikor volt utoljára kezdő, most a bajnok ellen megmutathatja a teltháznak, hogy mit tud.

Ha 10-szer lejátszanák ezt a mérkőzést 9-szer megnyerné a Manchester, mindenkitől maximum, vagy aközeli teljesítmény kell, töménytelen futás, harcos játék, de óvatos becsúszások (Ryan Taylor néha kicsit felelőtlen, ezt a manchesteriek ellen nem fogja elnézni a spori). Egy-egy extra teljesítménnyel már lehetne keresnivalónk, különösen ha az egyik extrát valamelyik csatárunk hozná.

Martins párja nagyon remélem, hogy Viduka lesz, nagy testével képes lehet talán megtartani a felpasszolt labdákat, az íveléseknél nagyjából ugyanúgy esélytelen lenne, mint Shola. Ha tudnám, hogy Carroll teljesen egészséges, őt javasolnám az ausztrál helyett, de így látatlanban inkább Vidukára voksolok.

Geremi és Smith játéka azt jelenti, hogy Ryan Taylor visszatér a jobb oldalra, így marad a padra is támadó opció Lovenkrands személyében.

Jó ómen lehet Steve Bennett, idén két meccset fújt nekünk, mindkettőt kapott gól nélkül nyertük meg otthon.

Két vágyam van a meccs előtt: ne legyen újabb sérülés és késztessük harcra a Manchestert. Ha tisztes csatában alulmaradunk egy rossz szavam sem lesz és talán még otthon is tudunk tartani egy pontot.

Az Eurosport a City-Villa meccset adja, aki izgulni akar háromnegyed 11-től az ismétlésen az nézze a tévét, aki nem azt várom este 20:40 körül.

Howay the Toon!

8 megjegyzés:

  1. Biztosan kezd Smith? (:

    VálaszTörlés
  2. @Joly
    A Chronicle vagy a Journal (már nem emlékszem) tényként kezelte.

    VálaszTörlés
  3. Remélem,hogy felpörgetett állapotában(telt ház,bizonyítási vágy volt és jelen csapatának) nem csinál hasonló baromságot,mint Nolan!
    De jó lenne este egy pontocska! TOON!

    VálaszTörlés
  4. szerintem vagy nagy zakó lesz, vagy 0-0:D

    VálaszTörlés
  5. @pseboy
    Valahogy előnybe kellene kerülnünk, onnantól bármi lehet.

    Ha beállunk hátra (Isten ments!) akkor az eredmény csak az első gól idejétől függ: ha korán kapjuk kitömnek, ha későn akkor nem annyira.

    VálaszTörlés
  6. Smith és Martins kezd elől. Gutierrez, Taylor, Geremi, Lovenkrands a középpálya. Védelem dontknow.

    VálaszTörlés
  7. Elnézést! Természetesen Love és Oba támad, R. Taylor meg szélen van. :$

    VálaszTörlés