2009. március 25., szerda

Newcastle - Arsenal 1-3

4 gól 10 perc alatt lényegében eldöntötte a pontokat. Átkozhatjuk magunkat, hogy a szünetre nem előnyben mentünk be, végül a különbség tökéletesen megmutatkozott. Visszacsúsztunk a kiesőzónába, jövő hétvégén jön a Chelsea.

Szokás szerint rendesen felszívtuk magunkat, a top csapatok ellen szinte mindig átlagon felül játszunk, leszámítva a karácsony környéki Pool-meccset. A mérkőzés előtt alaposan leszidtam Hughtont, végül szerencsére csak két bulldog játszott a középpályán, Love, Raylor és Duff is szerepet kapott.

Bizonyos értelemben jobban jártunk volna Martins helyett Owennel, hiszen talán a tizenegyesből megszereztük volna a megérdemelt vezetést. Nem akarom hosszasan ócsárolni Obát, mindenki hibázhat tizenegyest, bár hozzátok hasonlóan én sem értettem miért jobbal lőtte, mikor a ballal ügyesebb.

Tetszett a bekapott gól utáni reakciónk, nagyjából fél perc elteltével sikerült kiegyenlíteni. Ekkor már Bassong ágyéksérülés miatt nem volt a pályán, aggódok egy picit a srácért. Hál' isten végre visszatért Beye, de sajnos Bas mellett Steven Taylor is megsérült (két legjobb belső védőnk), csak reménykedhetünk, hogy felépülnek az utolsó meccsekre.

De van még egy ennél is nagyobb probléma. A rádióban közvetítő kommentátorok nem egyszer megemlítették, hogy amikor Hughton és Calderwood utasításokat adott a játékosoknak, Nolan és Butt is többször aggresszívan reagáltak.

Ehhez jött hozzá, hogy a második Arsenal gólnál Steven Taylort még ápolták és tíz emberrel játszottunk. A gólt követően Butt üvöltözött a kispaddal, miközben a kispad üvöltözött az orvosi stábbal.

Nem hiszem, hogy játékosuralom lenne, de egyszerűen sem Hughton, sem Calderwood nem vált ki olyan tiszteletet és nem olyan vezéralak, mint a menedzserek általában.

Egyáltalán nem lepett meg a mai Daily Mail cikke, amely szerint több játékos szeretné, ha a klub a szezon végéig megbízná Terry Venablest arra hivatkozva, hogy nincs igazi vezér a klubnál, mindössze két tapasztalatlan pályaedző. Ügyesebb szakembereknek is elbuktak már a Premier Leagueben, mint Hughton és Calderwood, amit lehet meg kell tennie a klub vezetésének.

JFK a Stoke ellen már ott lesz a lelátón, de nem várhatjuk egy szívműtétből lábadozó menedzsertől, hogy felmásszon a vesztésre álló hajó kapitányi hídjára.

Tekintve, hogy KK távozása után Venables és a klub már kapcsolatba kerültek és semmi konkrét nem született meglepődnék, ha ez most másképp alakulna. Ezzel együtt egyetértek azon hozzászólókkal, akik egy igazi menedzsert akarnak a klub élére.

A válogatott mérkőzések miatt a hétvégén szünetel a bajnokság, reméljük hogy a szünet gyógyírt hoz a problémáinkra (sérülések, menedzser), jót meccselünk a Chelseavel és jó formában várhatjuk a Stoke elleni hat pontos rangadót.

Kegyetlen nehéz lesz a bennmaradás, de nincs még veszve a dolog, tessék bizakodni.

Howay the Toon!

4 megjegyzés:

  1. Sajnos a Stoke otthon nagyon jó. Ezenkívül a klub intelligens módon gyorsan tagadta a Venables-ös pletykákat... Nehogy elgondolkodjanak azon, valamit kéne tenni...

    Ennek ellenére azt mondom, nem esünk ki, mert otthon lesz még vagy 3 meccs, amit nyerni kell, de nagyon necces lesz.

    VálaszTörlés
  2. Igen, a Venables cikk valószínűleg csak sz*rkeverés volt. Ettől még lenne értelme valakit hozni, bár nagyon bíznak JFK-ben.

    VálaszTörlés
  3. az a baj, hogy a bentmaradás már nem csak rajtunk múlik..ezért ez így nagyon meleg lesz...

    VálaszTörlés
  4. Good work on your blog, I love to see the effort and I am just saying keep up the good work.

    VálaszTörlés