2009. március 4., szerda

Bolton - Newcastle 1-0

Bosszantó vereséget szenvedtünk vasárnap a Reebokban, következzen egy rövid értékelés.

Már a meccs alatt is felmerült, nagyon nagyot szívtunk Nolan kiválásával, a középpálya kifejezetten sz*r volt vasárnap. Butt szokásos módon körülményes volt, Ryan Taylor pedig teljesen idegenül érezte magát a pálya közepén, hiszen ideális esetben jobb hátvéd, esetleg jobb oldali középpályás.

Gardner gólja lényegében a két jómadár számlájára írható, ugyan Enrique is túlságosan előlragadt és mögé játszották be a labdát, de se Butt, se R. Taylor nem zárt vissza középen, teljesen üresen hagyva a raszta srácot. Butt hiába mutogatott a végzetes pillanatot megelőzően, se Colo, se S. Taylor nem tudott már odaérni.

Különösen azért lettem pipa, mert a szünet előtt már kezdtük magunkhoz venni az irányítást, eljutottunk Jaaskelainen kapujáig, de a befejezéssel gondok voltak.

Eljutottunk egy következő aggályomig: miért kell Sholát kezdetni? Tudjuk, hogy 90%-os valószínűséggel rosszul fog játszani, miért adunk az ellenfélnek 50-70 perc előnyt ezzel? Elismerem, hogy Martinst felülmúlta, de ezzel együtt kezdetni kellett volna Vidukát és Obát, aztán behozni Ameobit, ha nagyon rosszul fest a dolog.

Lovenkrands (árnyék)csatárnak jó, másra nagyon nem tudjuk használni, teljesen elveszett a jobb oldalon, támadást sem vezettünk arrafelé, a két Taylor fényévekkel hatékonyabb azon az oldalon, drukkolok, hogy ezt a hibát még egyszer ne kövesse el Hughton.

Voltak helyzeteink a gól után, de továbbra is áll a képlet: ha hátrányba kerülünk idegenben, nem fogunk fordítani. Idén mindössze két alkalommal győztünk idegenben és nincs jó előérzetem a Hull és Stoke elleni párharcokkal kapcsolatban. Ha ők szerzik az első gólt, az azokon a meccseken is maximum egy pontot jelenthet nekünk.

Buttot térdsérülés miatt le kellett hozni, egyelőre nem tudni meddig, de nélkülözni kell, Duff vádlisérülés miatt hagyta ki a találkozót, a sérültekről többet az előzetesben olvashattok.

A Stoke City pontot szerzett a Villa Parkban, tegnap viszont pont nélkül maradt a West Brom, a Pompey és a Sunderland is, maradtunk tehát a 15. helyen, két ponttal a kiesőzóna felett. Estére azonban visszacsúszhatunk a 17. helyre, ha a Blackburn legyőzi az Evertont és a Boro elviszi a pontokat a White Hart Laneről.

Ennyit a Boltonról, jön a következő bejegyzés a Manchester United elleni találkozóról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése