2009. május 3., vasárnap

Liverpool-előzetes

Ezen a hétvégén a legfontosabb, hogy a riválisok veszítsenek, számunkra nem fognak pontot osztani az Anfielden.

Elnézést a jobb oldalon látható, következő mérkőzés funkció pontatlansága miatt, nem frissítettem a mérkőzéslistát a TV-közvetítések nyilvánosságrahozásakor.

Tegnap a Manchester United magabiztosan nyert a Riversideon 2-0-ra, jövő hétfőn végleg kiejthetjük őket a St. James' Parkban. Azt követően fogadják még az Aston Villát és utaznak az Upton Parkba, de ha jövő héten szerzünk velük szemben három pont fórt, akkor tőlük már nem kell tartani.

A mi mérkőzésünk után rendezik a Sunderland-Everton mérkőzést, a makik a tartalék kiszemeltem, akik kárára esetleg bennmaradhatunk. Nehéz a hajrájuk, utaznak Portsmouthba és Boltonba, illetve fogadják a Chelseat az utolsó fordulóban. Jelenleg négy ponttal vannak előttünk, ha gyengén zárnak akkor ők is menekvést jelenthetnek.

A legfontosabb a hétfői Aston Villa-Hull City találkozó. Három pont hátrányt kell ledolgoznunk velük szemben, szerencsénkre magasan ők a legrosszabb formában lévő csapat, utoljára december 6-án nyertek bajnokit, leszámítva a Stoke City elleni jövő heti hazai mérkőzésüket mindet elveszthetik (Bolton idegenben, Man United otthon).

Mindkét riválisunknál (Boro és Hull) jóval jobb gólkülönbségünk van, tehát azonos pontszám esetén nem kell izgulnunk. Ha esetleg mégis hozna rajtunk hat gólt a Hull, akkor (azonos pontszám esetén) a rúgott gólok döntenének, ebben jelenleg döntetlenre állunk 37-37 találattal.

Hogy a mai meccs is szóba kerüljön: ha valami csoda történik, akkor mi dönthetjük el a bajnokságot. A Manchester United hat ponttal vezet a Pudlik előtt, ráadásul van még egy elmaradt meccsük a Wigan ellen: ha a Liverpool kikap vesztett pontok tekintetében kilenc lesz a hátránya, így legfeljebb utolérheti a Unitedet, megelőzni már nem tudja, azaz egy ponttal is bajnok lenne a Manchester.

Emiatt azt hiszem várható volt, hogy Gerrard játékra jelentkezik és nincs kétségem afelől, hogy a Liverpool ránk borítja az asztalt és addig fognak minket a kapuhoz szögezni amíg nem lőttek 2-3 gólt.

A szezon során párszor megráncigálta a bajszukat egy-egy vendég csapat (7 hazai döntetlen), de ezidáig senkinek sem sikerült elvinni a három pontot tőlük. Nincs sok esély, hogy ezt pont mi, egy meglehetősen rossz lelkiállapotban lévő, hitehagyott társaság megteszi.

Jose Enrique és Steven Taylor sem lép pályára, Jonas Gutierrez játéka a héten megjelent hírek szerint kérdéses volt, azóta javult a helyzet, bevethető az argentín. Shearer a Football Focusnak adott interjújában utalt arra, hogy két csatárral fog kezdeni, sokan arra számítanak, hogy Michael Owent fogja a padra ültetni.

Joey Barton edzésben van és az említett beszélgetésben Alan félig viccesen megjegyezte, hogy akár ő is kezdhet, majd hozzátette, hogy mivel egyáltalán nincs játékban valószínűleg nem fog szerepelni.

Mint már említettem a hazaiaknál Gerrard visszatér. Ellopva kicsit a nufc.com statisztikáit: Gerrard nélkül a Liverpool négy meccsen 15 gólt lőtt; Steven az ellenünk lejátszott utolsó hat meccse során ötször volt eredményes.

Jól érzékelteti az esélyeket a betfair kínálata, a fogadási tőzsdén jelenleg 16,5-es oddsal lehet fogadni a győzelmünkre, egy Liverpool siker mindössze 1,27-es oddsot ér. Könnyedén otthon fogják tartani a három pontot Benítez fiai, ezen a héten nekünk a szombat déli és a hétfő esti meccsre kell koncentrálni, eddig egyből egy, holnap bízunk az Aston Villában.

18 megjegyzés:

  1. 1237: TEAM NEWS Liverpool v Newcastle
    Liverpool striker Fernando Torres is left out of the squad, with Dirk Kuyt and Yossi Benayoun up front, while Steven Gerrard returns after four matches out with a groin injury.
    Newcastle leave Michael Owen on the bench and start with a three-man attack of Mark Viduka, Peter Lovenkrands and Obafemi Martins, while Joey Barton returns in midfield for the first time since 28 January.

    Félek, hogy Bartont feleslegesen játszatjuk ... Love viszont kellemes meglepi.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szorítok Harpsért,ott volt ugye az a bizonyos Alonso gól nemrég és biztosan nem használna az önbecsülésének,ha sorban szedegetné...
    Tisztes helytállást,kétgólos vereséget várok.Igazad van nem az Analfielden kell bentmaradnunk-bár néha előfordulnak csodák a fociban...
    mindegy akkor is,azért is: MAGPIES!!!

    VálaszTörlés
  3. Smith és Barton együtt kezd!

    VálaszTörlés
  4. Sztem 4-4-2 lesz,az a kérdés,hogy Love vagy Oba lesz a kppálya bal oldalán.vszínűleg Love.vagy nem.

    VálaszTörlés
  5. Sztem Love lesz a szélen. De mindjárt meglátjuk, hajcsatok, hajcsatok.

    VálaszTörlés
  6. Pedig egész jók voltunk. Tetszene, ha ezután is próbálnánk küzdeni, de nem várok sokat.

    VálaszTörlés
  7. Mindig ugyanaz a sztori,ha bíztatóan kezdünk,tuti jön egy szar gól és gyorsan a második és annyi.dowd,a kurvaanyádat azért! Védd csak a pudlikat,szükségük van rá biztosan...
    Nem a mai produkció a gáz,henem a hétfői-nagyon fog hiányozni az a két pont,attól tartok!
    Howay The Lads!

    VálaszTörlés
  8. marci, ugye azért folytatod a blogot a másodosztályban?:)

    VálaszTörlés
  9. barton egy arc

    VálaszTörlés
  10. Belenéztem a makik meccsébe,ők is faszán tolják mondhatom...
    Az észak-keleti régió gyengülni fog az biztos.
    Angel Of The North segíts rajtunk!

    VálaszTörlés
  11. VEZET AZ EVERTON!!!

    VálaszTörlés
  12. szopott a sunderland is legalább.

    VálaszTörlés
  13. Szinte biztos, hogy Bareton utolsó meccsét játszotta nálunk.

    VálaszTörlés
  14. A Villa hozza a kötelezőt, egy hét múlva minden eldőlhet.

    VálaszTörlés
  15. H O W A Y T H E L A D S ! ! !
    Hétfő a mi napunk lesz!

    VálaszTörlés