2009. május 23., szombat

Aston Villa - Newcastle United előzetes

Holnap játsza szeretett csapatunk utolsó mérkőzését ebben az idényben. Meglátjuk mit hoz a sors.
A gép előtt ülvén, azon tűnődöm, hogy optimista, vagy pesszimista szemlélettel írjam meg az utolsó meccs előzetest. Mint lelkes író, természetesen gondosan végignéztem az összes angol internetes oldalt, kiváncsi voltam mégis mennyi esélyt adnak nekünk.
Hazai vizeken kezdtem: a nufcblog.com írója, Ed Harrison, aki kb. 10 bejegyzés/nap sebességgel halad, természetesen magán kívül, teljes letargiában van. A nufc.com legutóbbi bejegyzésének címe csak ennyi: "If"'... A Premier League hivatalos honlapján ez a cikk fogad: "Newcastle United and Aston Villa won the Premier League Schools Tournament finals." - srácok, ez valami jel! Aztán az eurosport.yahoo.co.uk felébresztett a "Newcastle in crisis", illetve a a "Newcastle to beat drop" cikkével. A kedvencem mégis a BBC honlapján a "What's gone wrong in the north east?" című interjú a Newcastle, a Sunderland és a Middlesbrough kommentátoraival.
Az egyik angol újság közvéleménykutatása alapján a megkérdezettek 50%-a mondja, hogy a Newcastle-nek sikerül a bennmaradás, míg 44% szerint a Hull City a nyerő. Szerencsétlen Boronak nincs sok esélye, csupán 7% szerint sikerül kijutniuk a kieső zónából.
Akárki akármit mond, holnap 16:00-tól egész Anglia négy mérkőzést fog nyomon követni: Aston Villa-Newcastle, West Ham-Middlesbrough, Sunderland-Chelsea és Hull City-Manchester United. Nem részletezném, hogy melyik csapatnak mit kell játszania ahhoz, hogy az első osztályba maradjunk, szerintem mindenki kívülről vágja az egész tabellát. Mindenesetre a Sky műsorra tűzte a meccsünket, szóval lesz holnap stream, bár őszintén elmondom, szívesebben hallgatnék egy körkapcsolásos műsort, mint ami a Kossuth rádión ment jobb időkben.
A gond az, hogy a forduló nem elsősorban rajtunk múlik. Szarrá verhetjük a Villát, de semmit nem érünk vele, ha a Hull City megleckézeti a Manchester Unitedet. Mivel a United múlt héten bajnok lett és jövő szerdán BL döntőt játszik a Barcelona ellen, valószínűleg az E csapatát fogja pályára küldeni. Annak ellenére, hogy Ferguson esküdözött, hogy ők nyerni mennek Hull-ba, nem vagyok nyugodt egy cseppet sem. A City nagyon belehúzott múlt héten a Bolton ellen, kifogástalanul, szervezetten játszottak és mindenki pontosan tudja, hogy az utolsó fordulóban nem szokványos eredmények szoktak születni. Én azért reménykedem, hogy Macheda most a mi hősünk is lesz, nem csak a Manchesteré.
Én elsősorban a Sunderland-Chelsea meccsben bízom. Mekkora poén lenne, ha végül a makik esnének ki! Holmes hozzászólásával teljesen egyetértek, ez a Sunderland egy kalap szar. Szánalmas volt, amit műveltek a Portsmouth ellen, vezetés után, ilyen gyorsan eladni az előnyt nem szabad. Vagyis nekik szabad...:) Egy biztos: a vendégek nem fogják hagyni magukat, egy Chelsea drukker haverom biztosított affelől, hogy nyerni fognak vasárnap.:) Ami a WHU-Boro meccset illeti, nem látok nagy esélyt arra, hogy a smoggies jövőre is a PL-ben gyengítse a mezőnyt.
Most pedig térjünk rá a saját mérkőzésünkre. Sebastian Bassong a Fulham elleni piros lapja miatt nem játszik. A klub fellebbezést nyújott be, ám ezt az FA elutasította. Joey Barton szintén eltiltását 'élvezi', míg Habib Beye és Andy Caroll lesérült a héten. Védelmük tehát megint labilis, jó hír azonban, hogy Jose Enrique ismét a csapattal edz, így Duff könnyen visszakerülhet a középpályára. S. Taylor valószínűleg a mellőzött Coloccinivel fogja adni a védelem tengelyét, a jobb oldalon egy Ryan Taylort tudok elképzelni, aztán meglátjuk mi lesz. Említésre méltó még Owen visszatérése, ám harmatgyenge szereplése miatt holnap is csak a padra ültetném le. Jó az a Viduka, végre csinál valami értelmeset, Martinssal talán tudnak valamit alkotni.
A hazaiaknál a legnagyobb hiányzó Martin Laursen lesz, aki május 15-én bejelentette visszavonulását, Wilfred Bouma továbbra sem épült fel bokasérüléséből, viszont Ashley és Luke Young minden bizonnyal ellenünk tér vissza.
Srácok, nincs veszve még semmi! Egyszerűen meg kell verni a Villát, ebben a szezonban egyszer már sikerült. Bízni kell a fiúkban, nem eshetünk ki, egyszerűen NEM!!! Holnap 4-kor mindenki tapadjon a képernyőkre, drukkoljuk ki a győzelmet!

Howay the Toon!!!

23 megjegyzés:

  1. Soccer Talk...

    [...] A Premier League hivatalos honlapján ez a cikk fogad: Newcastle United and Aston Villa won the Premier League Schools Tournament finals. - srácok, ez valami jel! Aztán az eurosport.yahoo.co.uk felébresztett a Newcastle in crisis, ... [...]...

    VálaszTörlés
  2. A mi meccsünket adják öttől élőben az EUS2-n!

    VálaszTörlés
  3. CSAK AZ N.U.F.C. !!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Duff lesz a balhátvéd,José a padon.Edgar Beye helyén,Tayls,Colo belül.

    VálaszTörlés
  5. Gyengébb idegzetűek ne nézzék meg a ManUnited kezdőjét...

    VálaszTörlés
  6. Manchester United szurkolóként azt kell mondjam, hogy ezek a srácok simán verhetik a Hullt. Gyerünk Toon!

    VálaszTörlés
  7. @Holmes
    Hogy SAF-ot idézzem, aki tudja h játszik a BL-döntőn nem tenné oda magát. Ezek a fiatal sügérek és a bizonyítási vágyuk a legjobb esélyünk.

    VálaszTörlés
  8. http://www.iraqgoals.net/ch3.html

    elvileg ilyen körkapcsolás lesz

    VálaszTörlés
  9. 1-0 annyira tudtam.. :(

    VálaszTörlés
  10. Ilyen pechszéria nincs is,ami végigkísér minket bajnokságban!
    Egy szar,megpattanó,ajándék gól.
    Akkor is bízzunk,azt tudtuk,hogy gólt vszínűleg kell rúgnunk és ez abszolút nem reménytelen a mai játék alapján!

    VálaszTörlés
  11. Remélem Milner vág egy baszott nagy öngólt,kicsit aggaszt,hogy ennyire pörög,főleg,hogy a párja Love,elég passzív!

    VálaszTörlés
  12. nem tudom mit akarunk így, semmi elszántság nincs a fiúkba, úgy fociznak mintha nem lenne tétje a meccsnek:S

    VálaszTörlés
  13. egy gólt fiúk,könyörgöm!

    VálaszTörlés
  14. Hát rúgott gól nélkül nem is érdemeltünk bennmaradást.

    VálaszTörlés
  15. szánalom hogy ezt meg kellett élnem..

    VálaszTörlés
  16. a chelsea megtette értünk. a manchester united megtette értünk. a west ham megtette értünk. egyszerűen senkik vagytok!

    VálaszTörlés
  17. 5 éve még a BLben kezdtem szurkolni a csapatnak, azóta csak rossz dolgok történtek. Évről évre rosszabbak lettünk, szar játékosok és edzők követték egymás de soha nem gondoltam volna hogy egyszer ezt meg kell élnem hogy kiesünk. Egyszerűen nem tudok mit mondani.. jövőre másodosztály.. kész

    VálaszTörlés
  18. Meg mindig nem tudom felfogni a latottakat, '95 ota szurkolok a csapatnak. Nincsennek csodak, meghalt a remeny. Nem tudok mit irni.

    VálaszTörlés
  19. Ez a csürhe a 2 osztályban is kevés lesz!
    Nagy takarítás kell! Fiatal, hajtós csapat.
    Csak így van jövőnk!!!!!!!!!

    VálaszTörlés