2008. április 13., vasárnap

Portsmouth - Newcastle United 0-0

Pár gondolat még a tegnapi mérkõzéshez.

Ebben a szezonban mindössze másodszor sikerült idegenben kapott gól nélkül lehozni egy bajnokit, a másik alkalom december 15-én volt a Craven Cottagen. Érdekesség, hogy a Fulham elleni meccset megelõzõen egészen 2006 novemberéig kellett volna visszatekinteni egy hasonló idegenbeli teljesítményért.

Nem állítom, hogy ez elsõsorban a kiváló védekezésünknek volt köszönhetõ, bár Taylor elég jól tartotta Kanut - a kezezése természetesen nem volt tizenegyes -, de a második félidõben kétszer is beívelték a labdát Faye mögé és egy jobb napot kifogó Defoe bizony betalált volna.

Számomra nagyon jó érzés volt, hogy hellyel-közzel irányítani tudtuk a játékot egy jó csapat otthonában. Jól tartottuk a labdát, nem siették el a támadásokat, igaz így is nagyon sok hosszú indítás végzõdött kirúgásban. Igazi helyzete akkor volt a Pompeynak, amikor megszerezték a labdát és gyorsan nekünk jöttek, ha sikerült felállnunk akkor elõbb-utóbb megállt a tudományuk.

A másik kapu elõtt nincs igazán mit szégyellnünk. Sokszor ugyan rajtunk múlt, hogy az utolsó passz hiányzott és több helyzetbõl is ki lehetett volna hozni egy jobb lövõhelyzetet (különösen gondolok itt arra, amikor Barton passzából kilépett Martins, de nem tört egybõl kapura, és végül éles szögbõl kellett lõnie, igaz í­gy is majdnem gól lett), de ez a védelem(+James) a tegnapi meccset is beleszámítva 16-szor nem kapott gólt. 34 meccsen ez egészen különleges mutató.

Némileg tehát most megállt a csörtetésünk a tabellán, de továbbra is két pontra vagyunk a Spurstõl, 5 pontra a West Hamtõl, akikkel még fogunk találkozni az Upton Parkban, a 10. hely és a felsõház tehát még bõven meglehet.

Lehet, hogy a jó ellenfél miatt, lehet hogy csak magától, de tegnap Butt hosszú idõ után ismét magához képest gyengén játszott, nem tudta összefogni a középpályát, néha védekezési teendõirõl is elfeledkezett. Nem gondolom, hogy most egy hullámvölgy következik nála, de mindenképp jobban kell játszania, mert õ a csapat motorja, nélküle képtelenek vagyunk olyan játékra, mint a White Hart Lane-en, vagy múlt héten a Reading ellen.

Mára ennyi, várom a ti véleményeteket.

Ó, és akik nem látták a mérkõzést, de érdekelné õket, itt letölthetik a teljes meccset, itt pedig az összefoglalót.

1 megjegyzés:

  1. A Newcastle fanok megköszönik Defoe-nak a kihagyott helyzetet:

    http://kepfeltolto.hu/i/?74852?t=img

    VálaszTörlés