2008. április 23., szerda

Northumberland Senior Cup

E kicsit bonyolult nevû kupának története egészen 1885-ig nyúlik vissza, akkor játszotta az elsõ kiírás fináléját a Newcastle East End és a Newcastle West End. A 123 évvel ezelõtt lejátszott találkozó a feljegyzések szerint 3-3 lett, de homály fedi, hogy végül kié lett a kupa.

Northumberland Anglia legészakabbra lévõ megyéje, közigazgatásilag azonban nem tartozik hozzá Newcastle-upon-Tyne és vonzáskörzete. A korai idõszakban a Newcastle - a többi helyi klubhoz hasonlóan - az elsõ csapatával indult a sorozatban, majd ahogy nõtt a különbség a United és a kisklubok között jó 60 évig nem indultunk el. A 80-as évek végétõl azonban a tartalékcsapat ismét rendszeres résztvevõje az amatõr csapatok számára kiírt kupának, amelynek döntõjét ma este fél kilenctõl játsszák a St. James' Parkban. (Barca-MU vagy ez? Egyértelmû a választás!)

Tartalékcsapatunk a tavalyi korai kiesés után ismét a döntõig verekedte magát, hogy megpróbálja 10 év alatt hatodszor is elhódítani a serleget. Adam Sadler csapata az elõzõ körökben az Alnwick Town ellen 7-0-lal, a North Shields ellen 3-0-lal, majd a Whitley Bay ellen 2-1-gyel lépett tovább, hogy megmérkõzzön a Blyth Spartans-zal.

A spártaiak jelenleg a hatodosztályban játszanak, éppen a hétvégén dõlt el, hogy egy újabb évet eltölthetnek a Blue Square North Ligában. Hazai meccseikre nagyjából 500-800 nézõ szokott kilátogatni, ennél azért jóval több ember várható ma estére.

Sadler csapatának ez lesz utolsó idei mérkõzése, az elõzetes 16:

Fraser Forster, Callum Morris, Darren Lough, Mark Doninger, Ben Tozer, Kádár Tamás, Jonny Godsmark, James Troisi, Ryan Donaldson, Wesley Ngo Baheng, Kazenga LuaLua
Cserék: Frank Wiafe Danquah, Ole Soderberg, James Marwood, Shane Ferguson, Matthew Grieve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése