2008. április 4., péntek

Newcastle United - Reading

Az idegenben gyalázatosan szereplõ Reading ellen megszerezhetjük sorozatban harmadik bajnoki gyõzelmünket - ebben a szezonban elõször - holnap délután a St. James' Parkban.

A múlt heti londoni hengerelés után már szinte borítékolható a bennmaradás, hovatovább Keegan célja az elsõ tízbe kerülés (a szezon eleji célkitûzés is ez volt). Oké, persze ehhez nagyon komoly szerencse kellene, hiszen hat meccs alatt kellene 9 pontot ledolgozni a West Hammel szemben, de a Kalapácsosoknál másfél csapatnyi ember sérült és nem hinném, hogy nagyon erõltetni fogják a visszatérésüket, hovatovább a Spurs is leereszteni látszik - bár most vélhetõen felpaprikáztuk õket.

De mielõtt szombat este vágyakozva és elégedetten a tabellára tekintenénk, vár ránk egy nagyon hajtósnak ígérkezõ mérkõzés. Steve Coppell csapata két remek szezon után (egy a másodosztályban, egy a PL-ben) idén jelentõsen visszaesett köszönhetõen a nagyon kevés erõsítésnek a nyári idõszakban (alig 4 millió fontot költöttek játékosokra). Hazai formájuk elfogadható: 17 meccsen 26 pont, igaz mindössze 19 rúgott gól. Idegenben egyetlen árva gyõzelem 11 vereség ellenében, 15 meccsen 36 kapott gól. Bár még mindig hat pontra vannak a kiesõhelyektõl és márciusban csak az Anfielden kaptak ki, biztosan szeretnék legalább az egyik pontot hazavinni.

Ennek eléréshez Coppell a várakozások szerint kontrákra berendezkedõ 4-5-1-et fog a pályára küldeni, különösen annak fényében, hogy három csatárral fogunk támadni, Kitson vagy Bikey lehet az egyetlen csatár, hozzá csatlakozhatnak fel a többiek a középpályáról (Steve Harper vagy éppen Stephen Hunt). A cseh Matejkovsky eltiltását tölti, rajta kívül a kezdõbõl senki sem fog hiányozni.

Nálunk Viduka a múlt héten kisebb húzódást szedett össze és bár csak csütörtökön tudott elõször edzeni, ott lesz a kezdõben. Emre viszont bokasérülést szenvedett a héten a tartalékbajnokin, í­gy újabb 2-3 hetes kihagyás vár rá. Carr visszatérését a jövõ hétre várja Keegan, Milner még nem tudta elkezdeni az edzéseket. Given, Cacapa és Krul sem léphet már pályára idén.


Emre most nem lehet nyerõember. (micsoda gól volt!)

A kezdõ tizenegyben változás nem várható, és sajnos N'Zogbia megint nem fog leülni a kispadra. Keegan korábban tett olyan megjegyzést, hogy mintha hozzáállásbeli problémák lennének Charles-szal - gondolom mikor megtudta, hogy alapesetben nem lesz benne a 4-3-3-ban, kicsit lelombozódott -, ezek után már a cserepadon sem volt ott a Spurs ellen. Bár most azt mondják, hogy a francia U21-eseknél szedett össze egy kisebb térdsérülést még a múlt hét közepén, de picit mást is érzek a dolgok mögött. Remélem, hogy csak paranoiás vagyok és/vagy KK rendezni tudja a dolgokat a sráccal.

Látva az utóbbi két meccsen nyújtott játékunkat, könnyedén le kellene iskoláznunk ezt a Readinget, de emlékeztetnék, hogy utoljára 2006 decemberében húztúnk be sorozatban három bajnokit. Nem egyszerû tehát rendet tartani a fejekben és egy könnyûnek tûnõ meccsre is felrázni a játékosokat. Azonban ismerve Keegan jártasságát a motivációban, valamint maga a tény, hogy a pályán lévõk élvezik a játékot, a középpályánk nem fél odatenni magát, nem lehet gondunk a játék irányításával.

Azonban még nem tudjuk mit várhatunk a csapattól, ha huzamosabb ideig nem sikerült megtörni egy teljesen a védekezésre építõ csapatot. Két hete nagyon fontos volt Viduka korai gólja, múlt héten volt helyünk támadni. Most pedig - a statisztikák szerint - bízhatunk a Readingben is: idegenben bekapott 36 góljukkal csak a Derby-t elõzik meg ebben a kategóriában, tehát számíthatunk arra, hogy akármilyen nagy hangsúlyt is fektetnek a védekezésre, lesznek helyzetek, azok kihasználása pedig már csak rajtunk múlhat.

Pár negatív gondolattól eltekintve biztos vagyok a gyõzelmünkben és meg merem kockáztatni, hogy gólt sem fogunk kapni. 3-0 ide, Barton, Martins és a padról beszálló Duff góljaival.

Howay the Toon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése