2009. október 16., péntek

Kezdődik a III. szakasz

Szombaton kora este a forduló zárómeccsén Marlon Harewood visszatér anyaklubjához, akik otthonában 18 éve hagytuk ott utoljára a 3 pontot.

Harewood a héten kisebb lábfejsérüléssel küzdött, de nem meglepő, hogy vállalja a játékot egykori sikerei helyszínén. Marlon 1998-ban mutatkozott be a Forestben, majd egy finn kiruccanás (dupla a Haka színeiben) és egy Ipswichnél eltöltött pár hónap után, a másodosztályú csapat egyik erőssége volt. 2003-ban csatárpartnerével és jó barátjával, David Johnsonnal az osztályozóig jutatták a Forestet, ekkor figyelt fel rá a West Ham és vitte el fél millió fontért.

Harewoodnak nem okoz gondot, hogy vendégként játszik a City Groundon, távozása után két hónappal már a 7. percben eredményes volt egy Forest-West Ham mérkőzésen. Marlont akkor végig kifütyülték és most, 5 évvel később is hasonló fogadtatásra számíthat, hiszen az elmúlt szezon hajrájában tárgyalt arról, hogy kölcsönbe visszatér a Foresthez, ám végül a Wolverhamptont választotta.

Komoly kérdések elé néz Chris Hughton. Steven Taylor (combhajlító) és Fabricio Coloccini (ágyék) sem edzett a héten, a hírek szerint az utolsó pillanatig várni fognak, hogy végül elutaznak-e Nottinghambe. Ha maradnak, várhatóan Danny Simpson és Zurab Khizanishvili kezdenek középen és Ryan Taylor lép vissza jobb hátvédbe. A mai lapok hosszan spekulálnak arról, hogy érdemes-e Taylort és Coloccinit kockáztatni. Tekintve, hogy egy hét alatt három meccs vár ránk, én pihentetném mindkettejüket.

Joey Barton és Shola Ameobi még jó ideig hiányozni fognak, de Jose Enrique sérülése rendbejött és Jonas is szerzett egy kis kilométert a lábaiba (gratula a vb-részvételért, Maradona szerint bérelt helye van a keretben). Egyetlen gond az argentínnal, hogy Uruguayból Anglia akár egy napig is eltarthat, az időeltolódás 3 óra, kevés esély van rá, hogy bekerülhet a kezdőbe. Bár a gólérzékenysége miatt ezt most annyira nem is bánom.

Robert Earnshaw a válogatottnál szerzett vádlisérülés miatt kihagyja a mérkőzést, Chris Gunter játéka egy szerdai kőkemény ütközés miatt kérdéses.

Formát elnézve a Forest az esélyes, hisz' három mérkőzést nyertek zsinórban, de a hazai mérlegük egyáltalán nem rózsás: 5 meccsen 2 győzelem, 3 vereség, 7-8-as gólkülönbség.

Védőink hiánya miatt egy döntetlen könnyen becsúszhat, de úgy érzem megszakítjuk a döntetlenek sorát és győztesen hagyjuk el a City Groundot.

A találkozót a BBC élőben közvetíti, legutóbb sikerrel tudtam nézni az Ipswich-meccset a myp2p fórumán található British TV nevű programmal (VLC kell hozzá). Ezen felül bizonyára lesz stream a myp2p-n, az atdhe-n és az iraqgoals-on is, valamint élő stream lesz a betfairen és bet365-ön. Egyéb megoldás a rádió lehet, amelyet most is szinte biztosan megtalálhattok majd ustreamen.

Howay the Toon!

3 megjegyzés:

  1. I read a few topics. I respect your work and added blog to favorites.

    VálaszTörlés
  2. korán jött ez a lap,Smudge!

    VálaszTörlés
  3. Harewood túl sokáig maradt fenn. Botrányosan gyenge volt.

    VálaszTörlés