2009. október 3., szombat

Érdekes mellékszál a Pompey-sztoriban

Valószínűleg már hallottatok róla, a Portsmouth súlyos helyzetbe került, egy ideje már nem tudnak fizetéseket biztosítani. Az Independent tegnapi cikke szerint a helyzet súlyos, a klub nem csak játékosoknak, hanem más kluboknak és ügynököknek is tartozik, aminek következtében a Premier League készen áll arra, hogy átvegye az irányítást, megmentve őket a csődtől.

A cikk szerint Richard Scudamore, a PL Bernie Ecclestone-ja nyáron megtiltotta a klubnak, hogy játékosokat igazoljanak, már akkor látszott mekkora bajban lesznek. A feltevés igaz lett, a klub elnöke úgy fogalmazott, hogy az átigazolásokból és a TV-s jogdíjból befolyt pénzt egyből a Standard Banknak kellett adniuk.

A Premier League úgy látszik mindenképpen el akarja kerülni, hogy - története során először - csődbe menjen az egyik klubja. A dolog azért érdekes, mert ha úgy alakult volna, hogy már tavaly csődbe jut a csapat (és a PL nem menti meg ettől), akkor benn maradtunk volna az élvonalban. A csődbe jutás miatti 10 pontos levonással 31 ponttal végeztek volna, így megelőztük volna őket.

Ennek bekövetkeztére így utólag látva kevés esély volt, és ahogy a dolgok állnak, jövőre mi leszünk élvonalbeliek és a Pompey fog visszazuhanni. És talán ők jutnak a Leeds-sorsára, nem pedig mi. A transfermarkt.co.uk adatai szerint a 2007-08-as szezon során az átigazolásokra összesen majd 27 millió fontot költöttek, eszméletlen összeg egy ilyen kis stadionnal rendelkező csapattól.

Remélem nem jutnak teljesen a Leeds sorsára, végső soron a kiesésük is leghamarabb csak télen válhatna biztossá, van még idejük, de nagyon rosszul állnak a dolgaik.

Ahogy egy toontasticon fórumozó drukker megjegyezte: They can easily raise £50m by asking every man, woman and child in the country to donate £1 on the agreement that no one will ring that fucking bell ever again.

2 megjegyzés:

  1. Amit a Fratton Parkban lehet hallani minden meccsen, valamelyik vezérszurker ütemesen rázza. Idegesítő, hogy finoman fogalmazzak.

    VálaszTörlés