2009. október 3., szombat

Csorbaköszörülés következik

A szerdai döntetlen után kötelező a győzelem, ha ki akarjuk használni, hogy riválisaink egymás ellen lépnek pályára.

A forduló programja fél kettőkor a Coventry - Leicester mérkőzéssel indul, de az igazi figyelem a negyedórával később kezdődő Preston - West Brom találkozót kíséri, ahol a North End győzelemmel feljöhet a második helyre. Mi pedig öt ponttal elléphetünk, ahogy azt szerdán meg kellett volna tennünk.

A Bristol City közepesen jó rajtot vett és benne vannak azon több tucat csapatban, akiknek reális esélye nyílhat elcsípni egy playoff helyet. A bajnokság kiegyenlítettségére jól jellemző, hogy az 1. és 4. közti különbség megegyezik az 5. és 19. csapat közti különbséggel, két győzelemnyi távolságra van egymástól 15 csapat.

A vörösbegyek elsősorban hazai mérlegüknek köszönhetik 16 pontjukat, hozzánk hasonlóan öt meccsen 13 pontot szereztek az Ashton Gate-en, vendégként mindössze három döntetlent tudnak felmutatni. Ha ma sem tudnak diadalmaskodni, folytatják a 99 éve indult hagyományt és minden bizonnyal a legközelebbi látogatásukkor már 100 évekkel fognak dobálózni a statisztikusok (feltéve, ha mi feljutunk, ők pedig maradnak). Érdekesség, hogy az elmített 99 évvel ezelőtt született vendégsiker után először 91/92-ben tudtuk leverni őket hazai pályán. A két meccs között eltelt 8 évtized során négyszer jöttek a St. James'-be, mindannyiszor döntetlenre végeztünk velük.

A nyugat-angliai város csapata nagy izgalommal várta a mérkőzést, mind a 2800 vendégjegyet eladták, még kértek is volna, de nem kaptak. Gary Johnson, a csapat menedzsere a helyi lapban elismerte, hogy nyáron ez volt az első meccs, amit bekarikáztak a naptáron. Most PL-szintű ellenfél ellen mutathatják meg magukat, a szurkolók is biztosan különös figyelemmel készültek a találkozóra, mondta a szakvezető.

A City-ben is találunk ismerős nevet, Bradley Orr az utóbbi hetekben beverekedte magát a kezdőbe és valószínűleg most is ő kezd a bal hátvéd poszton. Orrt 2004-ben küldtük el, saját neveltünk volt, de a felnőttek között sosem játszott tétmérkőzést. Bradley és Joey Barton egyébként rokoni kapcsolatban állnak egymással.

Gólvágójuk és legfőbb veszélyforrásuk Nicky Maynard, a 23 éves srác már 6 gólnál tart a bajnokságban (a 10 Bristol-gól több, mint fele). Idegenben eddig csak egyszer talált be, mindenképpen meg kell próbálnunk semlegesíteni.

Ryan Taylor meglepetésre pénteken a csapattal edzett és akár ott lehet a mai keretben is. Raylor hiányában szerdán nem volt jó pontrúgónk, Geremi nem kapott lehetőséget. Ugyan így is egy rakat helyzetünk volt, de Ryan nagyon hiányzott a társaságból.

Más lehetséges visszatérő nincs, viszont annyi jó hír lehet, hogy Jonasnak már van egy félidő a lábában és most már talán a kezdőcsapatba is be tud kerülni. Kellemes gondja van Hughtonnak a csatárposzton, 3 jó formában lévő játékosából kell választania.

Guthrie a hétközi rossz szereplés ellenére valószínűleg megtartja a helyét a kezdőben, a szerdán látott kezdő középpályások közül várhatóan Butt fogja magát a kispadon találni. A védelemben változás nem várható.

Ugyan a múlt hétvégét összefoglaló műsorban mintha mondták volna, hogy képernyőre kerül ez a mérkőzés, ennek jelét se a port.hu-n, se a SportTv honlapján nem láttam. Rádiós közvetítés lesz, ma is ingyenes az NUFC TV, valamint szinte biztosan kinn lesz a ustream.tv-n a rádiós közvetítés.

Szurkoljunk 13.45-től a West Brom ellen, utána pedig howay the Toon!

14 megjegyzés:

  1. A végén majdnem behúzta az Albion.

    VálaszTörlés
  2. Az fasza lesz,ha RyanT rásérül,José meg nem lesz huzamosabb ideig.
    Nyerni kell!

    VálaszTörlés
  3. tudnátok mondani vmi működő linket?

    VálaszTörlés
  4. @Dave
    http://www.ustream.tv/channel/newcastle-v-bristol-city---live

    VálaszTörlés
  5. Egy Tayls fejessel győzünk.

    VálaszTörlés
  6. Ez egy olyan meccs lehet, ahol akármilyen ziccerünk van, kihagyjuk. Ikszet érzek.

    VálaszTörlés
  7. ma semmi nem akar összejönni:S

    VálaszTörlés
  8. Nagyon bosszantó, marad a 3 pont előny, Graham Salisbury meg bekaphatja a f*szomat.

    VálaszTörlés
  9. pedig már 7 pontra is mehetnénk...

    VálaszTörlés
  10. Egyébként megbotránkoztatóan hülyék a rádiós kommentátorok. Kezdésnek az egész első félidő alatt rosszul mondogatták a Boro-meccs állását. És az egész mérkőzés alatt Bassozták a Bristol kapusát, holott nevezett kapus sérült volt és Dean Gerken védett.
    Meg John Anderson "szakértése" ... nagyjából mintha Mezei Ricsit hallgatnám egy Pick-meccsen: nulla hozzátett információ, csak szurkol mint egy átlagfan, közben pedig folyton nyafog valamiért.

    VálaszTörlés
  11. Tényleg végig Bassot emlegették,miközben a másik kapusukat tettük naggyá.
    Az a dupla kapufás akció(Tayls,Nolan) hihetetlen volt,a Carroll löketet és a Guthrie fejest tényleg nagy bravúrral védte Gerken.
    Azért megkérdezném azt a barmot,hogy ha az a Harewood-lábkihúzás nem színtiszta tizenegyes,akkor mi az?

    Persze csalódás kicsit ez a két utóbbi hazai meccs,de az öf. alapján tegnap nem játszhatott rosszul a csapat.
    Menni kell,kegyetlen sok meccs van még és mindet képtelenség hozni.

    Ami aggasztó,az a sérüléshullám,amely úgy néz ki ebben a szezonban sem fog kímélni minket.

    VálaszTörlés