2009. október 17., szombat

Forest - Newcastle 1-0

Nem érdemeltük meg, de megérdemeltük. 1-0-ra kikaptunk Nottinghamben egy nagyon komoly második félidőt követően, és visszacsúsztunk a West Brom mögé.

Ez nem lesz elég. Nem lesz elég, ha csak 45 perceket próbálunk játszani idegenben. Nem lesz jó, ha a pálya közepén területet hagyunk az ellenfélnek. (Alan Smith, ezt nyugodtan vedd magadra. Az, hogy mélyen játszol nem csak azt jelenti, hogy összeszeded a védőktől a labdákat, hanem azt is, hogy időnként megállítod és/vagy letámadod az ellenfeledet. És erre nem mentség, hogy a legelején a bíró valamiért sárgát adott neki és vigyáznia kell.)

Nem tudnék olyan embert mondani, akire az első félidőben azt mondtam volna: Igen, na ő legalább jól játszik, remélem a többiek felnőnek mellé. Vaktában előrevágott labdák, párharcokat elvesztő és egymást legkevésbé sem érző csatárpár, hót üres belső középpálya, folyamatos nyomás a védelmen, amelynek már a félidő közepére hátrányba kellett volna kerülnie a kapufánál.

Volt egy 10 perces remek periódusunk a 30. perc környékén, látszott, hogy ledönthetők a Forest bástyái, ha egy picit vesszük a fáradtságot és feljebb lépünk. Sajnos nem használtuk ki azt a periódust, bár összességében teljesen megérdemelt volt, hogy Blackstock góljával ők vezettek a szünetben.

A szünetben valószínűleg kemény szavak hangoztak el, néhányan megújulva jöttek vissza, Nolan játéka megélénkült, Guthrie végre elkezdett befelé kavarászni és egy szempillantás alatt mi uraltuk a játékot. A befejezés és úgy általában a támadások vége viszont rendre valami hülyeségen elment. Lovenkrands volt az első áldozat, jött Jonas, aki hozta a szokásost: jó labdakezelés, időként egy-egy megindulás, abszolút zéró termelékenység.

Borzalmasan hiányzott Taylor és Coloccini. Nem a védekezésük miatt. Ryan Taylor szögleteinél mindössze két magas, fejelni tudó emberünk volt középen a szokásos négy helyett. Egymás után maradtunk kapura tartó fejes nélkül, pedig idén ez az egyik fő erényünk, a pontrúgások.

Meg kell rónom Hughtont a cseréi miatt, Harewoodot már a 65-70. perc körül le kellett volna kapnia, teljesen elveszett volt Marlon. Volt pár helyzete, de azokban a szituációkban bárki gólhelyzetben lett volna. A 83. percben viszont egyszerűen értelmetlen volt lehozni, az már az a szakasz, ahol kockáztatni kell, beáldozni pl. Alan Smith-t és három centerrel játszani.

Ezzel együtt, Kevin Nolan gólja - ha van isten - érvényes. A Forest-védőkben fel sem merült a reklámálás, és ha egy ilyen gólt kapunk mi, valószínűleg nem sokan mondjuk rá utólag, hogy "Les! Vak partjelző! Rohadék!"

Egyetlen dolognak lehet most örülni (a riválisok esetleges botladozásán kívül): a második félidőben 1-2 pályán lévő kollega szívét-lelkét kitette a pályára. Ez default egy hetente fonttízezreket kereső embertől, ám tavaly nem egyszer elmulasztottak idegenben is megdögleni a pályán. Ha valamire emlékezni akarunk ebből a 90 percből, javaslom ez legyen, mert a többit gyorsan el kell rejteni, jó mélyre.

Kedden jön a javítási lehetőség Scunthorpeban, kötelező a győzelem!

4 megjegyzés:

  1. Tudom,a meccshiány-de Love nagyon gyámoltalan eddig.Bele kell rázódnia,mert szükség van az ő fineszes játékára is természetesen.
    Az érvénytelenített góltól függetlenül is egy pont járt volna a csapatnak!
    Sajnos a szünet utáni erőteljes játék nem hozott gólt az első negyedórában,aztán átment erőlködésbe a dolog.

    Nincs katasztrófa,de az utóbbi három fordulóban túl sok pontot herdáltunk el.

    VálaszTörlés
  2. Do the actors on Unsolved Mysteries ever get arrested because they look just like the criminal they are playing?

    VálaszTörlés
  3. Very interesting and amusing subject. I read with great pleasure.

    VálaszTörlés
  4. I really like your blog and i respect your work. I'll be a frequent visitor.

    VálaszTörlés