2009. november 22., vasárnap

Vasárnapi zanza

Championship

Enyhén fogalmazva is remekül alakultak a tegnapi mérkőzések, egyedül a Leicester 94. percben szerzett gólja miatt bosszankodhatunk. Rajtuk kívül viszont minden, közvetlen feljutásunkat veszélyeztető csapat buktázott (ki kicsit, ki nagyot), így egy hétfői győzelemmel 9 pontos előnyt szerezhetünk a felsőház legnagyobb részével szemben.

A West Brom ideiglenesen átvette a vezetést, ami aggasztóbb, hogy megint kitömték ellenfelüket és már +20 a gólkülönbségük.

Keretbővítés

Szezon végéig leigazoltuk Fabrice Pancrate-et, opcióval a következő szezonra. A francia szélső a 21-es mezben játszik majd. A napnál is világosabb, hogy Hughton (kénytelen) csak a feljutásra jó keretet összerakni és tekintve, hogy Ashley-től nyáron sem fogunk látni extra pénzt igazolásokra, nehéz elképzelni, hogy ne szenvedjünk kegyetlenül a Premier League-ben, ha visszajutunk.

/*A springfieldi iskolafelügyelő hangján*/
Ameobi!!!

Egyelőre képlékeny a sztori és nem akarok elhamarkodottan ítélkezni, de Shola Ameobi jobb, ha odafigyel magára. Ameobi sosem játszott az angol felnőtt válogatottban így akár Nigéria színeiben is játszhat és állítólag komolyan érdeklődik iránta az afrikaiak szövetségi kapitánya és nem elképzelhetetlen, hogy meghívják a világbajnokságra. Remélem összejön neki, nem véletlenül ez minden focista álma.

Ugyanakkor nagyon valószínű, hogy Sholát az Afrikai Nemzetek Kupáján próbálnák ki a Sasok. Bár szurkolok neki, hogy ott legyen Dél-Afrikában, ha elmegy az angolai tornára, bekaphatja. Ez a klub újra és újra bizalmat szavazott neki, nagyon nem lenne ínyemre, ha részt venne a január 10. és január 31. között rendezésre kerülő tornán. Ezenfelül minden bizonnyal 1-2 hetes edzőtábor is lesz az első csoportmeccs előtt, ami azt jelentené, hogy Ameobi akár 7-8 mérkőzést is kihagyhat (6 bajnoki, 1-2 FA-Kupa).

Nem lenne rendjén, amikor idén eddig összesen 5 meccsen volt hadrafogható. Hughton egyelőre nem tudott érdemben nyilatkozni, őt is derült égből érte a hír, ígérete szerint jövő héten megbeszéli Sholával a dolgokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése