2009. november 21., szombat

Meddig bírja Keane, avagy kinek szurkolj a 17. fordulóban?

Tegnap este már lejátszották a Swansea-Derby találkozót, a hazaiak 1-0-ra nyertek és ma délelőtt büszkén ülnek a 3. pozícióban. Természetesen itt a wales-iek ellen buzdítottalak volna titeket, így a felelősség az enyém: ha időben szólok és szorítunk a Kosoknak, biztos kihúzzák legalább 0-0-val.

Ipswich - Wednesday
Aki látott részleteket Roy Keane tegnapi sajtótájékoztatójából, az tudja mire gondolok. RK szidta az ír szövetséget amiért ennyit sírnak, felháborodott, hogy az egyik újságíró nem halkította le a telefonját (ezért nem hibáztatom) és úgy tűnt hetek óta nem aludt. Beesett, falfehér arc, már-már Christian Bale-t idézte a Gépész című filmből. (Gondolkodtam, hogy beszúrok a filmből egy durvább képet, de majdnem felbüffent a tegnapi vacsorám.)

A Traktorosok 23. helyen állnak és ha az elnökség nem is fog megválni Keane-től, ő előbb-utóbb be fogja nyújtani lemondását. Ma tehát mindenképpen a Sheffield Wednesday győzelméért kell szorítani.

Barnsley - Cardiff; Doncaster - QPR; Leicester - PlymouthReading - Blackpool
Egyiket sem kell nagyon magyarázni, a Cardiff, a QPR, a Leicester és a Blackpool is jól szerepel eddig, ellenfeleik nem jelentenek komoly veszélyt.

West Brom - Bristol City
Ahogy volt múltkor a Leicester - WBA-n, a Baggiesért kell szorítani. A City ugyan 8., de pár pontra van a dobogótól, ha nem nyernek ebben a fordulóban, akár tíz pontra is elhúzhatunk tőlük (nem tartok tőlük, de minél hamarabb húzhatunk ki minél több csapatot a Talán Utolérhetnek Minket és Letaszíthatnak a 3. Helyre listáról, annál jobb).

Coventry - Palace
Nem csípem Chris Colemant, akár szoríthatnánk a Palace-nak is, de Neil Warnock kb. Harry Redknapp szintű szélhámos. Döntetlennel mind a kettő egyre mélyebben süllyedne a posványba.

Boro - Forest
Strachannel eddig döcög a Boro, így itt a döntetlennek örülhetnénk a legjobban, de nem tudom elnyomni a bennem lapuló Forest-szimpátiát (talán a múltkori Clough-film az oka), úgyhogy hajrá Nottingham.

Sheffield United - Peterboro'
Legkevésbé sem tetszett, ahogy felállították kis Fergusont a kispadról, megérdemlik, hogy egy ideig szenvedjen a csapat.

Watford - Scunthorpe
Reálisan a Watford sem jelenthet veszélyt, de jobb félni, mint megijedni. Ráadásul sosem baj, hogy egy homogén masszává áll össze a mezőny 80%-a.

4 megjegyzés:

  1. Egy rossz szavunk sem lehet,faszán alakultak a dolgok.A Cardiff az utolsó percekben kapta,biztos örültek...
    Hétfőn győzelemmel elég tekintélyes lenne az előny.

    A büdös makik meg legyűrték az Arsenalt.

    VálaszTörlés
  2. A közelmúltbannem egy ilyen lehetőségünk volt, most már ki kell használni: 6-9 ponttal a playoffhelyek előtt, elég bíztató lenne.

    Benttől nem sajnálom, az Arsenal meg amúgy se a szívem csücske. :)

    VálaszTörlés
  3. Basszus,most látom,hogy a Leicester is vágott egyet még a végén,én meg azt hittem iksz lett!

    A Boro-val kapcsolatban még nem kiabálnék el semmit,mindenesetre úgy néz ki visszaüthet az,hogy nem tartották meg a csapat gerincét.

    VálaszTörlés
  4. ...és ma sincs meg a három pont, Keano!

    VálaszTörlés