2009. július 19., vasárnap

Gála Darlingtonban - Darlington-Newcastle 2-7

Hét gólt vágott a United szombaton kora délután a 40 kilométerre lévő, negyedosztályú Darlington otthonában, folytatva a felkészülési mérkőzések sorát.

A vendég szurkolók örömét egyedül a Kádár szabálytalansága után megítélt picit olcsó büntető és a hajrában érkező második hazai gól ronthatta el - egy túlságosan buzgó biztonsági őrön kívül.

If Shola scores, we're on the pitch - énekelték a drukkerek és Shola mindkét gólja után néhányan átugráltak a reklámtáblákon, gondot ugyan nem okoztak. Az említett smasszer viszont teljesen feleslegesen egy szurkolót kiküldetett a stadionból.

A Darlo jobb bekkjének hibája után kilépő Damien Duff már a 3. percben vezetést szerzett, néhány minutummal később jött a picit jogtalan büntetőből Dean Windass válasza. Alig telt el negyedóra, amikor Joey Barton már két gólpassznál járt, Kevin Nolan szerezte meg újfent a vezetést.

Szűk tíz perccel később Shola Ameobi is betalált, majd a 36. percben már 4-1-re növelte az előnyünket.

A szünetben - a dublini mérkőzéshez hasonlóan - rengeteg új ember érkezett, többek között Jonas Gutierrez, aki azonnal meg is szerezte első gólját a klub színeiben. Egy remek kényszerítő után, kiszorított helyzetből remek mozdulattal tette el a kapus mellett a labdát.

A 60. percben kapust cseréltek a hazaiak; miközben mi éppen egy szöglethez készülődtünk. Danny Guthrie ívelését Andy Carroll bólintotta a magasba, majd Steven Taylor a kapuba. A hajrához érkezve Jose Enrique húzott el a bal oldalon, centerezését Andy Carroll váltotta gólra, beállítva a 2-7-es végeredményt (Windass pár perccel korábban megszerezte második gólját is).

Nicky Butt kificamodott hüvelykujjal hagyta el a pályát a második félidő derekán, így a csapat onnantól kezdve tíz emberrel játszótt, friss hír még nincs róla.

Newcastle (1. félidő): Krul, R.Taylor, Kádár, Nolan, S.Taylor, Beye, Barton, Smith, Ameobi, LuaLua, Duff
Newcastle (2. félidő): Forster, R. Taylor, Enrique, Butt, Coloccini, S. Taylor, Guthrie, Nolan (Xisco 70.), Smith (Donaldson 70.), Carroll, Gutierrez

Darlington: Woodhead (Liversedge 59), Arnison (Starosta 46), Plummer, Williams (Miller 46), Lamplough (James 46), Convery, G.Smith, Lumsdon, J.Smith, Gray (Bennett 46), Windass
Nem használt cserék: Knight, Riley, Groves, Doninger.

Nézőszám: 6,698 - ennek fele volt a hivatalos vendégtábor, de a hazaiak között is számtalan Newcastle-drukker ült.

8 megjegyzés:

  1. hali!
    ha tudtok dobjatok egy linket az összefoglalóról!

    VálaszTörlés
  2. Most látom,Doningert végül nem játszatták.

    VálaszTörlés
  3. http://www.pepsifoci.hu/node/37835

    VálaszTörlés
  4. @Holmes
    Hú, nagy mázli. Ezek szerint Enrique nem is állt volna be?

    @Dave
    Keresek, de sajnos egyelőre eredmény nélkül. Tegnap megpróbáltam leszedni a hivatalos oldalról, de nem engedték letölteni, csak megnézni, de ahhoz fizetni kell.

    VálaszTörlés
  5. @marci
    Úgy látszik ténylegesen előnyt élvez Tomi Enriquevel szemben és nem is biztos,hogy azért,mert a spanyol távozna,ha tudna!
    Tudom,hogy ellenfélfüggő is a dolog,de nagyon szívesen vettem volna több olyan egyéni játékot az elmúlt szezonban is,amit tegnap az utolsó gól előtt bemutatott José!
    Lehet,hogy nem itt tartanánk...

    VálaszTörlés
  6. nufc.hu-n találtok összefogalót.

    Ameobi elég szép gólokat lőtt.

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Találtam egy videót a tegnapi Kádi-szabálytalanságról:
    http://videa.hu/videok/sport/kadar-tamas-foci-gol-pJftZCkYzf89HQhk

    VálaszTörlés
  8. @Anyu
    Tényleg nem túl komoly fault, bár megért egy tizit.

    Teljes összefoglaló: http://www.101greatgoals.com/videodisplay/2987525/

    VálaszTörlés