2009. július 14., kedd

Elmarad az Utrecht elleni mérkőzés

Visszavonta jóváhagyását az FA, így nem rendezik meg július 26-án az Utrecht-Newcastle mérkőzést. A döntés hátterében az áll, hogy azon a hétvégén Amszterdamban zajló négy csapatos tornán részt vesz a Sunderland és Amszterdam polgármestere túlságosan megijedt attól, hogy a két szurkolótábor felforgatná a várost.

Ugyan mi nem Amszterdamban játszanánk, de az Utrechtbe tartó szurkolók kompja Amszterdamba menne, onnan utaznának tovább a mérkőzésre.

Korábban az FA mindkét csapatnak engedélyezte, hogy lejátsszák a mérkőzést, úgy tűnik a polgármester félelme miatt voltak kénytelenek visszakozni és ahogy a klub közleménye is írja, meglehetősen sajnálatos a döntés, ugyanis az első engedélyezést megelőzően egyeztetett egymással a holland rendőrség, a holland labdarúgó-szövetség és az FA.

Közülünk valószínűleg nem érint senkit, de így is kinyílik az ember zsebében a bicska, mert valószínűleg már jó sokan foglaltak jegyeket az utazásra és szállást Hollandiában.

Az FA egyébként azzal indokolta, hogy a Sunderlandet részesítették előnyben, hogy korábban kérték az engedélyt, már eladták a jegyeket és az utazással kapcsolatos foglalásokat már megtették. Ezek közül az utolsó különösen nevetséges.

A teljes FA-közleményt és a klub reagálását itt olvashatjátok.

Jelen állás szerint jövő hétvégén nincs mérkőzésünk, reálisan nézve mindössze pár nap van arra, hogy megegyezzünk valakivel. Tekintve, hogy minőségi csapat kell partnernek, nem tűnik egyszerűnek a helyzet.

Csapatok, akik szabadok a kérdéses hétvégén:
Championship - Scunthorpe United
League One - Brentford
SPL - Kilmarnock, St. Mirren

Az angol első-, másod- és harmadosztályban, illetve a skót élvonalban ezt a négy csapatot találtam. Jól érzékelteti, hogy mennyire nehéz lesz leszervezni egy ellenfelet.

4 megjegyzés:

  1. Én amúgy sok értelmét nem láttam, hogy ez átlagos meccs miatt hollandiába utazzon a csapat.

    VálaszTörlés
  2. Mégse adja el.
    http://www.guardian.co.uk/football/2009/jul/13/newcastle-united-sale-mike-ashley

    VálaszTörlés
  3. @moha bácsi
    "The process is moving extremely slowly, there is still genuine hope of a sale but it's not looking imminent," said the source. "Newcastle comes with a lot of baggage."
    Ebből a cikkből ennyi a lényeg, ez pedig nem újdonság. Az, hogy Louise Taylor milyen sztorit ír mellé (jelen esetben negatívat) az szerintem teljesen lényegtelen.

    VálaszTörlés