2009. július 23., csütörtök

100%-os maradt a mérleg - Huddersfield-Newcastle 0-1

A Huddersfield ellen aratott 1-0-s győzelemmel továbbra is százszázalékos a United a felkészülés során.

Az alaposan átforgatott kezdőtizenegy nem igazán talált fogást a harmadosztályú hazaiakon az első félidőben. Egy blokkolt Xisco lövéstől eltekintve nem kerültek helyzetbe a fiúk, legyen szó Andy Carrollról vagy éppen Jonas Gutierrezről.

A srácok sem érezték jól magukat a pályán, amikor a csapatok az öltöző felé sétáltak, Habib Beye összeszólalkozott az egyik hazai játékossal. Végül 15-20-as boly alakult ki az oldalvonal mellett, de komoly gond nem volt.

A szünetben az eddigiekhez hasonlóan sorcsere volt, jött a nagyjából szombaton kezdő társaság. Shola Ameobi aggilisen kezdett, igaz a meccs ziccerét is sikerült elpuskáznia. Végül a legegyszerűbb módon szereztük meg a győztes gólt. Steve Harper kirúgását Ameobi csúsztatta meg és Kevin Nolan a kapust átemelve eldöntötte a mérkőzést a 69. percben.

Lee Clark csapata a hajrában gólra törően játszott, de a hálót nem sikerült megzörgetniük.

Idén először - egy félidő erejéig - Kádár Tamás a védelem tengelyében kapott helyet, nem kisebb név oldalán, mint Fabricio Coloccini.

A hajrában újabb két fiatal srác mutatkozhatott be a csapatban. Samuel Adjei, egy svéd támadó negyedórát, míg a védő James Tavernier szűk tíz percet kapott. A mérkőzés vége felé a korosztályos angol válogatott csatár, Ryan Donaldson is lehetőséget kapott.

Továbbra sem szerepelt az előszezonban Obafemi Martins, Geremi és Sebastian Bassong. Előbbi kettő szinte biztosan szóhoz jut szombaton a Leyton Orient ellen.

Jó hír, hogy a Shamrock ellen kisebb húzódást összeszedő Kazenga LuaLua a szombati mérkőzést követően ismét játszott, vagyis sérülése szinte biztosan rendbejött.

Newcastle, 1. félidő: Harper; Beye, S. Taylor, Coloccini, Enrique; Barton, Guthrie, Gutierrez, LuaLua; Xisco, Carroll
Newcastle, 2. félidő: Harper; R. Taylor, Kádár, Coloccini, Enrique (Tavernier 83.); Barton (Nolan 60.), Guthrie (Donaldson 83.), Duff, LuaLua (Adjei 74.); Ameobi, Carroll (Smith 60.)

A mérkőzést a helyszínen 9691-en tekintették meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése