2010. március 29., hétfő

Tökéletes tükör

Lemaradtál az eddigi 38 mérkőzésről? Nem láttál idén egy meccset sem, és kíváncsi vagy hogyan került a tabella élére és a feljutás kapujába a csapat? Nem kellett más tenned, mint megnézni a ma esti rangadót.

Olyan csapatot fogadtunk, akik időnként fölénk kerekedtek, 70 percen át szinte elvették tőlünk a középpálya közepét, lelkesek voltak, hajtottak, mégis a végén mi jöttünk ki győztesen.

Az ok? A támadók különbsége. Ma is és az idény során számtalanszor láthattuk, hogy ugyan eljutnak az ellenfelek a kapunk elé, de egy rossz labdaátvétel, elsietett lövés nagyon sokszor a helyzet elpuskázását jelenti. Ha gólt kaptunk, azt a helyzetet jó pár kihagyott előzte meg vagy követte.

A mi oldalunkon? Elég egy félhelyzet, hogy megszülessen a döntő találat. Ma ezt Shola Ameobi hozta, utóbbi hetekben Andy Carroll, azelőtt Peter Lovenkrands, ősszel Kevin Nolan. Ha nem uraltuk a meccset és kevés helyzetből kellett nyerni, szinte mindig volt valaki, aki eleget tett a kihívásnak.

(Emiatt egyébként nem is vagyok annyira bizakodó a jövő évvel kapcsolatban, az első osztályban a támadók kvalitását jelképező mérleg aligha fog felénk billenni.)

Bár Shola góljánál is már a fejemet fogtam, a meccs pillanata Enrique találata volt - első a klub színeiben -, ahol talán a gólnál is jobb érzés volt látni a pályán és az azon kívüli ünneplést. Az idény legszebb estéje.

A nyelvtudás és kiejtés még nem tökéletes.

A feljutásról: Bebiztosítjuk, ha nyerünk szombaton Peterboroughban és a Forest kikap Bristolban. Gyakorlatilag bebiztosítjuk, ha nyerünk és a Forest döntetlent játszik - ekkor ugyan beérhet minket a Nottingham, de a gólkülönbségünket úgy vélem így sem tudnák behozni.

4 megjegyzés:

  1. Az első félidőben jobbak voltunk, már vezetnünk kellett volna. Viszont Ameobi gólja nagyon kellett, mert előtte inkább a Forest dominált, és kezdtem már érezni a 0-0-t, Carroll lecserélésének sem örültem. De Shola megint bizonyított, nem is volt helyzetben szinte, mikor gólt szerzett. Enrique pedig hogy megérdemelte.

    VálaszTörlés
  2. az én nyelvtudásom sem tökéletes sajnos, megtenné valaki, hogy lefordítja mit nyilatkozott Enrique? :) köszi

    VálaszTörlés
  3. Tetszett a meccs, főleg Coloccini, Enrique és Routledge. A Carroll-Ameobi cserénél én is elégedetlenkedtem, aztán viszont Shola jól bekussoltatott:) Egyébként Carroll rengeteget fejlődött, sokkal letisztultabb, okosabb a játéka. Már csak agyban kéne így fejlődnie.

    Szóval minden szép és jó, de nem tudok nem gondolni arra, mire lesz ez elég jövőre...

    VálaszTörlés
  4. leizzadtam egy pillanatra :) http://www.nufcblog.com/2010/04/01/chris-hughton-out-at-newcastle-owner-fires-manager/

    VálaszTörlés